کتاب قلعه حیوانات نوشته جورج اورول توسط آقای حمیدرضا بلوچ ترجمه و توسط نشر مجید، منتشر شده است. این اثر به بررسی و نقد نظامهای سیاسی و اجتماعی، بهویژه استبداد و دیکتاتوری میپردازد. داستان در یک مزرعه رخ میدهد که حیوانات آن تصمیم میگیرند علیه صاحب انسان خود قیام کنند و مزرعه را به دست بگیرند. این داستان بهطور غیرمستقیم به انقلاب بلشویکی و تحولات سیاسی اتحاد جماهیر شوروی اشاره دارد و نشان میدهد که چگونه ایدههای اولیهی آزادی و برابری میتوانند به فساد و ظلم تبدیل شوند.
"قلعه حیوانات" با نثر ساده و نمادین خود، نقدی عمیق بر قدرت، فساد و طبیعت انسانی ارائه میدهد و به خوانندگان این امکان را میدهد که به تأمل در مورد سیاست و جامعه بپردازند. این کتاب به عنوان یکی از آثار کلاسیک ادبیات انگلیسی شناخته میشود و هنوز هم در بسیاری از کشورها مورد مطالعه و بحث قرار میگیرد.
کتاب قلعه حیوانات نوشتهی جورج اورول، داستانی تمثیلی است که در یک مزرعه رخ میدهد. داستان با قیام حیوانات علیه صاحب انسان خود، آقای جونز، آغاز میشود. این حیوانات تحت رهبری خوکها، بهویژه ناپلئون و اسنوبال، تصمیم میگیرند که مزرعه را به دست خود بگیرند و جامعهای برابر و عادلانه بسازند.
حیوانات پس از موفقیت در قیام، قوانینی جدید برای زندگی خود وضع میکنند که یکی از آنها این است: "همه حیوانات برابرند." اما به تدریج، خوکها که خود را رهبران جدید میدانند، شروع به سوءاستفاده از قدرت میکنند. ناپلئون با استفاده از ترور و فریب، مخالفان خود، بهویژه اسنوبال، را از میان برمیدارد.
با گذشت زمان، قوانین اولیه تغییر میکنند و ناپلئون و دیگر خوکها زندگی لوکس و تجملاتی را آغاز میکنند. در نهایت، شعار "همه حیوانات برابرند" به "همه حیوانات برابرند، اما برخی از آنها برابرترند" تغییر میکند. این کتاب نشان میدهد که چگونه ایدههای اولیهی آزادی و برابری میتوانند به فساد و ظلم تبدیل شوند و به نقد عمیق قدرت و طبیعت انسانی میپردازد.
جورج اورول نام مستعار اریک آرتور بلر است که نویسنده و روزنامهنگار انگلیسی در قرن بیستم بود. او در تاریخ ۲۵ ژوئن ۱۹۰۳ در هند متولد شد و در سال ۱۹۵۰ در انگلستان درگذشت. اورول بهخاطر آثارش در زمینهی نقد اجتماعی و سیاسی شناخته شده است و دو رمان مشهور او، "1984" و "قلعه حیوانات"، از مهمترین و تأثیرگذارترین آثار ادبیات معاصر به شمار میآیند.
اورول به شدت به مسائلی چون استبداد، فساد قدرت و ستم اجتماعی توجه داشت. او در آثارش به تحلیل شرایط سیاسی و اجتماعی زمانهاش پرداخته و با استفاده از نثر ساده و صریح، پیامهای عمیق و انتقادی را منتقل کرده است.
او همچنین بهعنوان یک روزنامهنگار فعال، در زمینههای مختلفی از جمله جنگ، فقر و حقوق بشر فعالیت کرده و تجربههای شخصی خود را در کارهایش منعکس نموده است. اورول بهعنوان یکی از مهمترین نویسندگان قرن بیستم، تأثیر زیادی بر ادبیات و تفکر سیاسی داشته و آثارش هنوز هم در دنیای امروز مورد مطالعه و بحث قرار میگیرند.
کتاب قلعه حیوانات با ترجمهی حمیدرضا بلوچ، توانسته است نثر ساده و در عین حال عمیق اورول را بهخوبی منتقل کند و به خواننده این امکان را میدهد که به راحتی با نمادپردازی و مفاهیم عمیق کتاب ارتباط برقرار کند.
حمیدرضا بلوچ با توجه به بافت فرهنگی و اجتماعی ایران، توانسته است متن را به گونهای بازآفرینی کند که خوانندهی ایرانی بتواند بهخوبی با موضوعات و پیامهای سیاسی و اجتماعی کتاب ارتباط برقرار کند. این ترجمه نه تنها به سادگی و روانی متن کمک میکند، بلکه عمق انتقادی و فلسفی اثر را نیز حفظ کرده است.
بهعلاوه، "قلعه حیوانات" به دلیل محتوای سیاسی و اجتماعیاش، هنوز هم در دنیای امروز جذاب است و خواندن این اثر با ترجمهی آقای بلوچ میتواند به آگاهی و تفکر دربارهی مسائل قدرت و فساد در جامعه کمک کند. این ترجمه تجربهای غنی و تأثیرگذار را برای خوانندگان به ارمغان میآورد که میتواند آنها را به تأمل و تفکر دربارهی شرایط اجتماعی و سیاسی روز دعوت کند.
رفقا، به راستى ماهیت زندگى ما چیست؟ بیایید کمى به آن فکر کنیم. جز این است که این عمر کوتاه مان پر از نکبت و مشقت و بدبختى است. ما را به دنیا مى آورند، یک غذاى بخور و نمیر به ما مى دهند که فقط بتوانیم نفس بکشیم و تا آن جایى که قدرت داریم، از ما کار مى کشند و وقتى دیگر از پا افتادیم و نتوانستیم کار کنیم، با سنگدلى تمام ما را مى کشند. هیچ حیوانى در انگلستان، بعد از یک سالگى، معناى رفاه و شادمانى و آسودگى را نمى داند. هیچ حیوانى در این سرزمین آزاد نیست. زندگى همه ى حیوانات سرشار از بدبختى و بردگى است و این حقیقتى دردناک است.
اما آیا این وضعیت، قانون طبیعت است؟ یعنى این سرزمین آن قدر فقیر است که نمى تواند رفاه و راحتى ساکنین خود را تأمین کند؟ نَه، رفقا، هزار مرتبه نَه! خاک انگلستان بسیار حاصلخیز است، آب و هواى خوبى دارد و مى تواند مواد غذایى تعداد بیش ترى از حیواناتى را که اکنون در آن ساکن هستند، تأمین کند.
در صورتیکه از مطالعه کتاب قلعه حیوانات لذت بردهاید، کتابهای زیر نیز میتوانند انتخابهای مناسبی برای شما باشند:
کتاب همه جا پای پول در میان است، نشر مجید
کتاب 1984، نشر نیلوفر
کتاب آس و پاس در پاریس و لندن، نشر ماهی
فرمت محتوا | epub |
حجم | 779.۷۱ کیلوبایت |
تعداد صفحات | 127 صفحه |
زمان تقریبی مطالعه | ۰۴:۱۴:۰۰ |
نویسنده | جورج اورول |
مترجم | حمیدرضا بلوچ |
ناشر | مجید |
زبان | فارسی |
عنوان انگلیسی | Animal farm |
تاریخ انتشار | ۱۳۹۴/۰۳/۱۸ |
قیمت ارزی | 3 دلار |
قیمت چاپی | 85,000 تومان |
مطالعه و دانلود فایل | فقط در فیدیبو |
یه جورایی به انقلاب خودمون شبیهه، که از ارمان هامون خیلی دور شدیم
از بهترین کتابایی که خوندمه عالی عالی عالییییی انگار واسه همه دوران ها صدق میکنه کاش همه ایرانی ها این کتابو بخونن
اونجا که همه حیوانات میگن اگه سختی ومشقت وکارزیادروتحمل میکنیم ولی برای خودمان کار میکنیم وبرای انسانها بیگاری نمی کشیم وظلم وستم انسانها دیگر نیست وبه انقلابشان افتخار میکردندوغرورداشتند که مزرعه به دست خودشان هست میشه یک طوری به مردم کشور خودمون وطرز تفکرشون ربط بدیم مثلا انسانها رونماد کشورهای خارجی که درکشور دخالت میکردندوحیوانات که نماد مردم هستندکه میگویند خوب شد دیگر فلان کشور یابیسار کشور در کشورمان دخالت نمیکند وهرچقدر هم سختی بکشیم کشورمان دست خودمان است وکارخوبی کردیم که انقلاب کردیم والان دیگه برای خودمان زحمت میکشیم این کتاب درواقع برای انقلاب اکتبر ۱۹۱۷نویسنده نوشته ولی درمورد همه ملت ها وانقلاب هایشان ربط دارد ونمیشود فقط مختص انقلاب اکتبر نیست آرمانهایی که قبل انقلاب وشورش داشتند وبعد انقلاب که آرمانها وآرزوها فقط تبدل به خیالات شد کتاب عالیه ومیشه خیلی خیلی تفسیر وتحلیل کرد درباره هرپاراگرافش حتما بخونید
این کتاب کاملا سیاسی هستش گوسفند ها نماد انسان های بی فکر جامعه هستن اسب نماد انسان هایی است که برای دولت کار های زیادی کردند اما بعد از انجام کارشان دور ریخته شدند خر هم نماد انسان است که همه چیز را می داند اما به علت نا امیدی و اینکه می دانند یا فکر می کنند کاری از دستشان بر نمی آید حرفی نمی زنند خرگوش نماد انسان های آزادی خواهی است که شکیت خوردند و کم کم همه چیز را باور کردند اما مهمتر از همه خوک های ظاهر گرایی بوند که مزرعه را با اصطلاح آبادی مستعمره ی خود کردند و همچنین استفاده از سگ ترسی بود که مانع حرف زند مردم دانا و بینایی می شد که آزادی می خواستند اما غرورشان هم جالب بود که به مدیرت مزرعه توسط خودشان افتخار می کردند اما امید کاذبی بیش نبود اما اینکه به راحتی با حرف های خوک ها گول می خوردند و به مغز و ذهن خود رجوع نمی کردند نماد بی فکری انسان های جامعه بود و همچنین انسان های ساده لوح و زود باور اما جمله ی آخر واقعا سیاستی بود که گفت:دیگر نمی شود تشخیص داد آنها حیوان هستند یا انسان که همه ی مطلب را خلاصه می کرد که هدفشان بیرون کردن انسان ها بود اما در نهایت خودشان از آنها شدند نوشته ی Kim sulyon
وقتی این کتابو میخوندم، احساس کردم جورج یه مدت تو کشور ما زندگی کرده و بعد اینو نوشته!! چقدر زیبا نشون میده که طمع کاری یه سری انسان ها مانع از حذف اختلاف طبقاتی توی جامعه میشه! چقدر زیبا سرنوشت انقلاب ها رو نشون میده.
همه حیوانات در بدتر شدن اوضاع زندگیشان مقصر بودن . مخصوصا گوسفندها!!!
بنظرم اگه همه ی دنیا این کتابو بخونن دیگه هوس انقلاب کردن به سر هیچ بشری نمیزنه...
کتاب فوق العاده ای هست و به شدت شبیه کودتای سال ۱۲۹۹ هستش که همونطور که در تاریخ ذکر شده سید ضیا طباطبایی که از نظر سخنوری و سیاست مداری شبیه به اسنوبال در این داستان هست و رضا خان که مثل ناپلئون با زور و قدرت حرف خودشو به کرسی می نشوند با همکاری همدیگه تونستن به قدرت برسن و بعدش رضا خان تونست سید ضیا رو از صحنه خارج کنه و همونطور که در این داستان ناپلئون با تغییر قوانین ۷ گانه تونست قدرت خودشو تثبیت کنه رضا خان هم با تغییر چند اصل از اصول متمم قانون اساسی تونست سلطنت دائمی خودش و نسلشو به تثبیت برسونه ؛ اگه اندکی تاریخ معاصر خونده باشیم به شباهت بسیار این داستان با اون کودتا پی میبریم
عالی بود، تاریخ خیلی از دیکتاتوری ها همینه
تا آخر کتاب منتظر بودم بقیه حیوونای مزرعه علیه خوک ها شورش کنند ولی این اتفاق نیفتاد و ناامید شدم، البته شاید اگه اتفاق هم میفتاد تغییر چندانی نمیکرد و عده دیگه ای جای خوک ها رو میگرفتند و همون ظلم ها رو در حق بقیه میکردند! این همون واقعیت تلخ میتونه باشه