- دربارهی مجموعهی پانوراما:
بهرغم ضرباهنگ سریع زندگی امروز، اوقات ما پر است از فراغتهای کوتاه و فرصتهای طلایی. اتاق انتظار پزشک و صف بانک و وقتهایی که توی تاکسی یا مترو میگذرانیم، میتواند وقف سرک کشیدن از پنجرهای کوچک به جهان عجیب شاهکارهای ادبی شود. نیز، بارها اتفاق افتاده که تلاش کردهایم مطالعهی یکی از این شاهکارها را آغاز کنیم. اما به دلیل هیبت اثر، نداشتن زمان کافی یا همگام نشدن با حال و هوای داستان از این کار بازماندهایم. در این مواقع، دسترسی به گزیدهای خوشخوان و مناسب از آثار نویسنده میتواند جرأت و شوق مطالعهی نوشتهای را که خواندنش کاری شاق به نظر میرسید، در ما برانگیزد. مجموعهی «پانوراما» همین هدف را دنبال میکند: جهاننمایی وسیع که بهآسانی در دسترس عموم مخاطبین قرار میگیرد. تا به حال چند جلد از این مجموعه، توسط آوانامه صوتی شده است: «پدرم»، «مسافرخانهی سرخ»، «آزمایش دکتر اکس»، «خواندن در توالت»، «فلسفهی زندگی زناشویی»، «بانو آمالیا»، «رستوران نقاشی»، «مرگنامه»، «کودکی یک رئیس»، «ابریشمی گلبرجسته»، «گربهی مادرم»، «فدر یا شوهر متمول»، «جنایت» و «تربیت اصولی».
- «آفریدن، دو بار زیستن است.»
«آلبر کامو» فیلسوف، روزنامهنگار و نویسندهی شهیر فرانسوی است که نوامبر ۱۹۱۳ در الجزایر به دنیا آمد و پس از افزودن آثاری بسیار مهم به حوزههای ادبیات داستانی و نمایشی و همچنین فلسفه و دریافت جایزهی نوبل، در ژانویهی ۱۹۶۰ درگذشت. او ۴۶ سال زندگی کرد، اما از آنجا که آفریدن را با دو بار زیستن برابر میدانست، با خلق آثاری ماندگار در جهان ادبیات و اندیشه، میتوان گفت بارها زندگی کرد و در آثارش جاودان شد. مهمترین آثار داستانی کامو «بیگانه»، «طاعون»، «سقوط» و «مرگ خوش» هستند. او چند نمایشنامه هم نوشته که از میان آنها میتوان به «کالیگولا»، «سوءتفاهم»، «حکومت نظامی» و «صالحان» اشاره کرد. آثار غیرداستانی کامو نیز مجموعهای است از نامهها، مقالهها و یادداشتهای او. «افسانهی سیزیف» از درخشانترین نوشتههای اوست و «انسان طاغی» و «یادداشتها» نیز بسیار خواندنی و قابل تأملند. کامو پس از آنکه در سال ۱۹۵۷ نوبل ادبیات را دریافت کرد، تحریر رمان تازهای به نام «مرد اول» را شروع کرد که این رمان، به خاطر تصادف او در سال ۱۹۶۰ ناتمام ماند؛ تصادفی که به مرگ نویسنده انجامید.
- نوشتههای پراکنده از آلبر کامو:
«تابستان» را میتوان در دستهی مقالهها و یادداشتهای آلبر کامو قرار داد. این کتاب از هشت بخش تشکیل شده که بین سالهای ۱۹۳۹ و ۱۹۵۳ نوشته شدهاند. نویسنده در این کتاب به جغرافیای کودکیاش بازمیگردد: به الجزایر؛ سرزمینی که برای کامو همیشه اقلیم تابستانها بوده و آفتابش در تاروپود خاطرات او تنیده شده است. این بازگشت به گذشته و زیستن در حالوهوای یادها، شیرینی تجربههای بیتکرار روزهای پشت سر را زیر زبان میآورد و از خلال این خیالها و اندیشهها، یادداشتهایی متولد میشوند که همانطور که از آلبر کامو انتظار میرود، به عمق میروند و رودرروی پوچی جهانِ بیرون قرار میگیرند. «مینوتور یا توقفگاه وهران»، «درختهای بادام»، «پرومته در دوزخ»، «راهنمایی کوچک برای شهرهای بدون گذشته»، «تبعید هلن»، «راز»، «بازگشت به تیپازا» و «دریای نزدیک» عناوین یادداشتهای مجموعهی تابستان هستند.
آثار آلبر کامو در آوانامه
آوانامه پیش از این نسخهی صوتی چهار اثر مهم از «آلبر کامو» را منتشر کرده است: «بیگانه» با ترجمهی «جلال آل احمد» و اجرای «آرمان سلطانزاده»، «مرگ خوش» با ترجمهی «احسان لامع» و خوانش «مهدی رودافشانی»، «سقوط» با ترجمهی «پرویز شهدی» و صدای «علی دنیوی ساروی» و «تبعید و سلطنت» با ترجمهی «محمدرضا آخوندزاده» و کتابخوانی «میلاد میرزائی». کتاب صوتی «تابستان» پنجمین اثر این نویسندهی بزرگ است که آوانامه این بار با همکاری «گروه انتشاراتی ققنوس» آن را با ترجمهی «بنفشه فریسآبادی» و اجرای «ایمان رئیسی» تولید و منتشر کرده است.