- یک نویسنده و یک روانپزشک:
دکتر «اروین دیوید یالوم» نویسنده و روانپزشک هستیگرا (اگزیستانسیال) آمریکایی است که سال ۱۹۳۱ در واشینگتون متولد شده است. او ابتدا از دانشگاه بوستون دکترای پزشکیاش را دریافت کرد و چهار سال بعد در نیویورک، فارغالتحصیل روانپزشکی شد و چند سال بعد شروع به تدریس در دانشگاه استنفورد کرد. یالوم تاکنون آثار پرشماری تألیف کرده است. او علاوه بر تسلط به فلسفه و روانپزشکی، داستاننویس چیرهدستی نیز است. برخی از مهمترین آثار او عبارتند از: «وقتی نیچه گریست»، «دژخیم عشق»، «درمان شوپنهاور»، «موهبت رواندرمانگری»، «دروغگویی روی مبل»، «مسئلهی اسپینوزا»، «خیره به خورشید نگریستن»، «انسان موجودی یکروزه»، «مامان و معنی زندگی»، «رواندرمانی اگزیستانسیال» و «مسئلهی مرگ و زندگی».
- یک نویسنده و یک فعال حقوق زنان:
اروین یالوم کتاب حاضر را با همکاری همسرش «مریلین یالوم» نوشته است. او متولد ۱۹۳۲ در واشینگتون است. مریلین، شهرت خود را تنها مدیون ازدواجش با دکتر یالوم نیست. او خود مدارک تحصیلی تحسینبرانگیزی دارد. تحصیل ادبیات تطبیقی را در سوربن فرانسه آغاز کرده و پس از دریافت دکترایش از دانشگاه جانز هاپکینز، سالها در دانشگاه معتبر استنفورد و دو دانشگاه دیگر، به تدریس پرداخته است. بخش مهمی از زندگی مریلین یالوم نیز به نوشتن اختصاص داشته است. او چند کتاب با موضوعات غیرداستانی از جمله تاریخ فرهنگ، هنر و اجتماع، فمینیسم و همینطور تاریخ پزشکی نوشته است. مسئلهی مرگ و زندگی آخرین اثر اوست.
- یک فصل من، یک فصل تو:
سال ۲۰۱۹، مریلین یالوم به سرطان پیشرفتهی سلولهای پلاسما مبتلا میشود. اروین یالوم در صرافت نوشتن یک کتاب داستانی بوده که همسرش مریلین ایدهی مسئلهی مرگ و زندگی را با او در میان میگذارد. کتابی که بهزعم او، این زوج باید باهم آن را مینوشتند. قصد مریلین ثبت روزهای سخت پیش رویشان در مواجهه با این بیماری مرگبار بود که شاید اشتراک این تجربه برای زوجها و افراد دیگری که با یک بیماری کشنده دستوپنجه نرم میکنند، مفید باشد. اروین نیز ایده را میپسندد و داستانش را کنار میگذارد تا یک فصل در میان، خودش و همسرش راوی این کتاب باشند. کتابی که بیش و پیش از هر چیز، برای کمک به خودشان در پیمایش گامهای آخر زندگی است اما تجربهها و مشاهدات آنها میتواند علاوه بر خودشان، به مخاطبان این اثر نیز در درک معنای زندگی کمک کنند.
- یکبار دیگر، خیره به خورشید:
مسئلهی مرگ و زندگی قطعاً یکی از صمیمانهترین و خودمانیترین آثار یالوم است. در این کتاب، او و همسرش رودررو با مخاطبش، از تجربهی ۶۵ سال زندگی مشترکشان میگویند؛ تجربهای که بهسبب مرگ قریبالوقوع مریلین، دارد نفسهای آخرش را میکشد. مریلین که صدای در زدن مرگ را میشنود، از دردهای این روزهایش میگوید، از شیرینیهای گذشته که هنوز مزهشان زیر زبانش مانده، از تمام آنچه به آن افتخار میکند و در نهایت، شفاف و رسا از مرگی که میداند همین روزها کارش را خواهد ساخت. تجربهی اروین اما با همسرش متفاوت است. او از طرفی سالها مردم بسیاری را یاری داده تا با مرگ عزیزانشان کنار بیایند و کتابهای ارزشمندی هم در این زمینه نوشته است. اما از طرف دیگر، حتی تصور زندگی بدون کسی که ۶۵ سال از عمرش را با او و در کنار او سپری کرده، غیرممکن مینماید. بارها شجاعانه به ضعفهایی که دچارش شده، به ناامیدیها و معناباختگی روزهایش اعتراف میکند و فکر میکند حالا وقت آن رسیده که از آنچه یک عمر صرف آموزشش کرده، درس بگیرد و این روزهای سخت را با آنها سر کند.
- جستجوی معنا در پایان راه:
اروین یالوم سال ۱۹۸۰ در کتاب خود با عنوان رواندرمانی اگزیستانسیال نوشت: «اگر از زندگی خود پشیمان نباشید، مقابله با مرگ آسانتر خواهد بود.» ما وقتی به این زندگی طولانی مشترکمان نگاه میکنیم، خیلی کم پشیمان میشویم، اما این موهبت نه تحمل دردها و آسیبهای بدنی را که اکنون روزبهروز تجربه میکنیم، آسانتر میکند و نه باعث تلطیف تصور جدایی و ترک یکدیگر میشود. چگونه میتوان با ناامیدی مبارزه کرد؟ ما چگونه میتوانیم تا پایان راه، زندگی معناداری داشته باشیم؟
- آثار دکتر یالوم در آوانامه:
کتاب صوتی «مسئلهی مرگ و زندگی» اثر مشترک «اروین د. یالوم» و همسرش «مریلین یالوم»، نتیجهی همکاری نشر صوتی آوانامه و «انتشارات نسل نواندیش» است که با ترجمهی «الهام شریف» و گویندگی «مهدی صفری»، «آزاده رادمهر» و «مریم پاکذات» در قالب کتاب صوتی تولید شده است. پیش از این نیز نسخهی صوتی سه عنوان از مهمترین آثار اروین یالوم توسط نشر صوتی آوانامه منتشر شده است: «وقتی نیچه گریست» با ترجمهی «سپیده حبیب» و صدای «آرمان سلطانزاده»، «درمان شوپنهاور» با ترجمهی «کیومرث پارسای» و خوانش «میلاد فتوحی» و نیز «رواندرمانی اگزیستانسیال» با ترجمهی «سپیده حبیب» و اجرای «مهدی صفری».
این کتاب هم مثل سایر کتاب های دک تر یالوم بی نظیر بود . این کتاب مشترک توسط ایشون و همسرشون نوشته شده که واقعا برای من لذت بخش و آموزنده بود . موضوع مرگ چه مرگ خودمون باشه یا مرگ عزیزانمون باشه خیلی موضوع مهم و جالبیه . گویندگی و صدابرداری هم عالی بود .
5
به نظر من کتابی بسیار پرمحتوا و اثرگذار است و همچنین راویانی که در این کتاب با صدای خوش تاثیر بسیار زیادی در درک عمیق این کتاب گذاشتند،کتاب بسیار انگیزه بخش آرامبخش و اجرای روانی داشت و بسیار پربار و آموزنده و حال خوب کن
2
😅😅ب نظرم کسایی که نظر دادن فک و فامیلن
فقط باید تعریف کرد که گیرا حال خوب کن
درست گوش کنید متوجه میشید کاملا کتاب خراب کردن،کتاب نازنین🥺