- درباره کتاب صوتی انسان موجودی یکروزه:
کتاب صوتی«انسان موجودی یکروزه و قصههای دیگری از رواندرمانی» اثری پرمغز از روانپزشک و رواندرمان بزرگ «اروین یالوم» است. او این کتاب را در سن هشتادوچهار سالگی نوشت و در آن دو چالش اصلی هستی را از نگاه مراجعانش و تا حدودی خودش توضیح داد؛ دستوپنجه نرم کردن با چگونه پرمعنا زیستن و چگونه با انتهای اجتنابناپذیر هستی کنار آمدن.
مترجم این کتاب نازی اکبری نیز از درمانگران مقیم انگلستان است که با انتقال صحیح نوشتار نویسنده و شرح مفاهیم تخصصی روانشناسی، از این مجموعه منبعی بینظیر برای درمانگران ساخته است.
تمرکز این کتاب نیز مانند کتاب «جلاد عشق» بر روایت یالوم از مراجعانش است که به شکل رمانی هستیگرایانه نگاشته شده است. این مجموعه میتواند منبع معتبری برای درمانگران در حال تعلیم، و رمانی گیرا و آموزنده برای عموم باشد. عنوان این کتاب از کتاب «تاملات مارکوس آورلیوس» فیلسوف رواقی و امپراطور روم، برگرفته شده است. وی حاصل تاملات خود دربارهی امور بنیادین حیات آدمی را در آن کتاب به رشتهی تحریر کشیده است.
- خلاصه کتاب صوتی انسان موجودی یکروزه و قصههای دیگری از رواندرمانی::
اروین یالون با مهارت شگفتانگیزی میتواند قصههای درمانجویان خود را به زبانی ساده و شیرین بیان کند و در عین حال روند درمان را صادقانه و شفاف در اختیار خواننده قرار دهد که این خود همانند کتابی علمی- آموزشی برای درمانگران جوان سودمند است.
کتاب پیش رو، شامل ده داستان از افرادی است که از ناخوشیها رنج میبرند.
مرد جوانی که با فعالیت جنسی سعی در دفع وحشت از مرگ دارد، مردی کهنسالی که در کشمکش با محدودیتهای پیری به چابکی جوانی و افق نامحدود آن چنگ میزند، فردی که در آستانهی مرگ به جستجوی معنا میگردد، پرستاری که به دیگران خدمت میکند اما در تیمارداری خود درمانده است، زندگی شخصی که در اشتیاق یافتن گذشتهای بهتر است و کسی که برای جبران جای خالی خودِ گمشدهاش در تقلای برافراشتن پرچم حضورش در ذهن رواندرمانگر خود است.
درمانجویان مذکور در این داستانها با اضطراب مرگ، از دست دادن عزیزان و سرانجام از دست دادن خود، چگونه پرمعنا زیستن، کنار آمدن با پیری و تقلیل امکانات، انتخاب و انزوایی بنیادی دستوپنجه نرم میکنند. این کتاب متذکر میشود که برای یاری رساندن، درمانگران به حساسیتی عمیق به موضوعات وجودی نیاز دارند و باید به قاعدهای دست یابند تا بیانگر موانع و انجام دادن بایدهایی متفاوت با قاعده ارائه شده به وسیلهی متخصصان بالینی با دیگر گرایشها باشد.
یالوم در این اثر سعی دارد به خوانندگان بیاموزد که حتی در مقابله با وحشت از مرگ نیز میتوان با ایجاد رابطهای یاریدهنده به افراد کمک کرد تا دنیای درونی خود را از اغتشاش، ابهام، درد و رنج رهایی بخشید. او اذعان دارد که: «انسانها از رابطه به وجود میآیند، در رابطه رشد میکنند، در رابطه آسیب میبینند و در رابطه ترمیم میشوند.»
- تم کتاب صوتی انسان موجودی یکروزه و قصههای دیگری از رواندرمانی:
«انسان موجودی یکروزه و قصههای دیگری از رواندرمانی» شامل ۱۰ داستان کوتاه از تجربههای یالوم است که هدف آن نشان دادن تاثیر تمرکز و بازده مفید این رویکرد است. این کتاب ذهن شما را متوجه «پیوند و رابطه» یالوم به عنوان رواندرمان با مراجعانش خواهد کرد.
کتاب صوتی انسان موجودی یکروزه و قصههای دیگری از رواندرمانی به زبانی طنزآلود، بیتکلف و اغلب تکاندهنده و به طور صادقانه از سختیها و مبارزهی انسانها برای «بودن» حکایت میکند.
- درباره اروین دیوید یالوم:
اروین دیوید یالوم، رواپزشک اگزیستانسیلیت و نویسندهی آمریکایی در سیزدهم ژوئن سال ۱۹۳۱ در واشنگتن دی سی به دنیا آمد. پدر و مادر یهودی او چندی پس از جنگ جهانی اول و سالها پیش از تولد او از روسیه به آمریکا مهاجرت کرده بودند و از طریق خواربارفروشی کوچک خود امرار معاش میکردند. او در سال ۱۹۵۶ در بوستون آمریکا در رشتهی پزشکی و در سال ۱۹۶۰ در نیویورک در رشته روانپزشکی فارغالتحصیل شد و از سال ۱۹۶۳ تا به امروز استاد دانشگاه استنفورد کالیفرنیاست. او الگوی روانشناسی «هستیگرا» یا «اگزیستانسیال» را پایهگذاری کرد و همواره تاکید میکند مشکلات روحی و روانی را غالبا مبارزات و تلاشهای نشئتگرفته از وجود شخص ایجاد میکنند.
کتاب «تئوری و عمل گروهدرمانی» او که در سال ۱۹۷۰ به چاپ رسید، امروزه همچنان یک منبع درسی معتبر است که به طور گسترده در سراسر جهان به آن استناد میشود. وی در مقام نویسندهای قادر چنان جذاب مینویسد که فراموش میشود این نوشتهها چکیدهی هفتهها، ماهها و شاید سالها جلسات رواندرمانی است. از اروین یالوم آثار علمی- دانشگاهی متعددی منتشر شده است، اما شهرت او بیشتر به دلیل تواناییاش در تلفیق روانشناسی و ادبیات است که از نویسندهی برجستهی رمانهای روانشناختی با اعتباری جهانی ساخته است.
ویژگی آثار یالوم منحصربهفرد بودن آنهاست. بدین معنا که با نگاهی کاملا تخصصی با ظرافت و زیبایی، روانشناسی و ادبیات را به هم پیوند میدهد. یالوم را میتوان جزو افرادی دانست که در امتداد سنت روانشناسی انسانگرا همواره برای عبور از عرصهی آسیبشناختی «روانکاوی» با نگاهی فلسفی، دریافتی متفاوت از «انسان» و نیازهای روحی و روانی او ارائه میدهد. او برای درمان بیماران از مرز آسیبشناسی بیولوژیکی عبور میکند و بر نگرانیها و مشکلات ریشهدار برخاسته از موقعیت «وجودی» آنها تاکید میکند.
یالوم در سال ۲۰۰۲ موفق به دریافت جایزهی انجمن روانپزشکی آمریکا شد.
- برخی از آثار داستانی اروین یالوم:
• هر روز نزدیک تر از پیش - ۱۹۷۴
• جلاد عشق و دیگر داستانهای روان درمانی - ۱۹۸۹
• دروغگویی روی مبل - ۱۹۹۶
• درمان شوپنهاور- ۲۰۰۵
• پلیس را خبر میکنم - ۲۰۰۵
• مسئلهی اسپینوزا - ۲۰۱۲
• و نیچه گریست - ۱۹۹۲ (فیلمی نیز به اقتباس از این کتاب در سال ۲۰۰۷ به کارگردانی Pinchas Perry ساخته شده است.)
- برخی از آثار غیرداستانی اروین یالوم:
• تئوری و عمل در رواندرمانی گروهی - ۱۹۷۰
• رواندرمانی اگزیستانسیال - ۱۹۸۰
• هنر درمان (نامهای سرگشاده به نسل جدید رواندرمانگران و بیمارانشان) - ۲۰۰۱
• خیره به خورشید نگریستن - ۲۰۰۸
• من چگونه اروین یالوم شدم - ۲۰۱۷
- برخی از جوایز اروین یالوم:
• دریافت جایزهی ادوارد استریک توسط گروه روانپزشکی دانشگاه پنسیلوانیا در سال ۱۹۷۴
• دریافت جایزه از انجمن روانپزشکی آمریکا برای تحقیق در زمینهی روانپزشکی در سال ۱۹۷۹
• دریافت جایزهی فلوشیپ از مرکز مطالعات پیشرفتهی علوم رفتاری در سال ۱۹۷۷
• دریافت جایزهی فلوشیپ از بنیاد راکفلر در سال ۱۹۸۷
• دریافت جایزهی طلای کامنولث برای بهترین رمان (و نیچه گریست) در سال ۱۹۹۲
• دریافت جایزهی اسکار پفیستر برای کمکهای مهم در زمینهی روانپزشکی از انجمن روانپزشکی آمریکا در سال ۲۰۰۱
• جایزهی بینالمللی سیگموند فروید برای رواندرمانگری از شورای جهانی رواندرمانی از شهر وین در سال ۲۰۰۹
اروین د یالوم تنها تخصصی که داره انتخاب عنوان جذاب برای کتابه. (البته خیلی افراط گرایانه دارم نظر میدم)
این کتاب رو هم بعد از معروف شدنش نوشته و برای من هیچ جذابیتی نداشت، نمیدونم چرا یالوم فکر میکنه بیان گزارش های مراجعه کنندگانش برای دیگران جذابه، شاید الان کسی بیاد بگه که این موارد و نمونه ها برای روانشناسان آموزنده ست که در جواب باید بگم شما یا انسان را نشناختید یا چشم خود را بسته اید چون هیچ دو انسانی همانند هم نیستند بعلاوه هر آدمی در زندگی تجربیات و اتفاقات خاصی براش رخ میده که همه این موارد باعث میشه نتونیم انسان ها رو در دسته های از پیش تعیین شده قرار بدیم.
این نقد منه خوشحال میشم نظر دوستان رو هم داشته باشم.
همچنین دوست داشتم یه تذکری به کسانی که فقط از کتاب ها تمجید و تعریف میکنن داده باشم..
5
این کتاب به قدری منِ علاقه مند به موضوع انسانشناسی را مجذوب خود کرد که به خاطر ندارم هیچ کتابی چنین کاری را با من کرده باشد . لحن بیان گوینده این اثر ، جناب امیر محمدی هم بر زیبایی این شاهکار دکتر یالوم افزوده است . در پای ان خیلی به روش رواندرمانگری اگزیستانسیال امیدوار شدم به عنوان یک فرد عادی علاقهمند به موضوعات انسانشناسی .
4
اروین یالوم نویسندهای توانا در هدایت افکار جستجوگر برای خود شناسی است. همیشه از خواندن کتابهایش استفاده کردهام. البته از صوتی شدن کتابهایش بیشتر متشکرم،چون باعث میشود هم از دانشی که کتاب باخود به همراه میآورد بهرهمند شوم هم روزمرگی و کارهای ناگزیر و تکراری روزمره را به سرانجام برسانم
5
فوقالعاده برای علاقمندان به روانشناسی و خوب برای اهل مطالعه
یالوم در این کتاب معالجه ی ۱۰ نفر از بیمارانش را برای خواننده به سبک داستانی واگویه میکند. به نظرم از هر کتاب درسی ای بهتر رواندرمانی اگزیستانسیال را با این کتاب میشود فهمید.
2
خیلی جاها صدا یکنواخت میشه و هم خستهکننده میشه، هم مهمتر از اون، توی مکالمات نمیشه تشخیص داد هر جمله رو کدوم شخصیت داره میگه، کاش حداقل جملاتِ مراجعانِ خانم رو یه خانم روایت میکردن. ترجمه هم روون و خالی از نقص نیست.
4
آرامشبخش 🌱
سرگرمکننده 🧩
پربار 🌳
گیرا 🧲
آموزنده 🦉
کتاب بسیار خوبی هست و من از خواندنش بی اندازه شادمانم ، چنان شیرین و روان نوشته است که به سرعت جذب می کند ، عالیه. برای کسانی که دوست دارند درباره علم روانشناسی آگاهی بیشتری کسب کنند به شدت توصیه می کنم
3
آموزنده 🦉
کتاب دارای محتوایی مفید و بخصوص برای دانشجویان روانشناسی و افرادی که علاقه به درمانهای روانکانه دارند بسیار قابل استفاده است. نقطه ضعف فایل صوتی کتاب، خوانش گوینده است که مناسب برای این کتاب نیست
5
کتاب مشخصا در مورد موضوع مرگ است. پروفسور یالوم طی ده داستان در رابطه با مراجعانش به جنبه های مختلف ترس از مرگ، ارزش زندگی و نحوه ی مواجهه با این پدیده می پردازد.
3
کتاب خوبی بود اما چیزی که بود خوانش نه چندان مناسب کتاب بود،یه جاهایی متوجه تغییر شخصیت ها نمیشدی .متوجه اینکه این جمله برای مراجعه کننده بود یا دکتر نمیشدی
5
کتاب خوبیه مخصوصاً برای روانشناسها و مشاورها و البته علاقه مندان به این حوزه