آلبر کامو:
«نیچه میگوید در سرشاری نیروی حیاتبخش و جبرانی، مصیبتها هم دارای تابش خورشیدی میشوند و تسلای ویژه خویش را پدیدار میسازند. من میدانم که این نکته درست است و من خود آن را احساس کردهام. تنها آرزو دارم که این نیرو و این سرشاری بار دیگر، دستکم گاهگاه، به من ارزانی شود.»
کتاب «دلهره هستی» مجموعهای کامل از زندگینامهی «آلبر کامو»، نویسندهی بزرگ الجزایری است که برای علاقهمندان به این نویسنده بسیار خواندنی و جذاب است. این اثر خلاصه قابلتأملی از نوشتار و رسالهها و داستانهای این نویسنده است که سبب شناخت بیشتر او میشود. بخش اول كتاب با عنوان نگاهی تازه به زندگی و آثار آلبر كامو است و درباره زندگی او صحبت شده است و شرح کاملی از جزئيات زندگی، زوايای نهفته افكار و روح حاكم بر آثار خاص و تأثیرگذار «آلبر کامو» است. از بخشهای دیگر کتاب میتوان به «جوانی: دریا و آفتاب»، «ادبیات»، «تکلیف موش گرفتار»، «بیگانه و جنگ»، «روزنامهنگاری»، «اسطوره سیزیف»، «سوءتفاهم»، «کالیگولا»، «طاعون»، «حکومت نظامی»، «جایزه نوبل»، «از کتاب پشت و رو» و «طنز» اشاره کرد. در انتها کتاب هم دو مصاحبه از این نویسنده آورده شده است که خواننده را با خط فکری این نویسنده آشنا میکند.
«آلبر کامو» Albert Camus نویسنده و اندیشمند فرانسوی در ۷ نوامبر سال ۱۹۱۳ در الجزایر متولد شد. او در خانوادهای فقیر کودکیاش را گذراند و پدرش را در جنگ جهانی اول از دست داد. او از کودکی به فوتبال و نوشتن علاقه داشت و دراینباره گفته است: «در حدود هفدهسالگی میل داشتم نویسنده شوم و در همان زمان بهطور گنگ فهمیدم که نویسنده خواهم شد.» او به دنبال این علاقه تحصیل در رشتههای فلسفه، جامعهشناسی و روانشناسی را آغاز کرد و رمان، داستان، نمایشنامه و مقالههای فلسفی پراهمیتی به نگارش درآورد. او درصحنهی تئاتر هم فعال بود و چند نمایش روی صحنهی تئاتر برد. او زندگی کوتاهی داشت و بر اثر یک تصادف در تاریخ 4 ژانویه سال 1960 درگذشت.
«آلبر کامو» نویسندهای شاخص در ادبیات است، او نخستین نویسنده از قارهی آفریقا است که توانست جایزهی نوبل ادبیات را از آن خود کند. او با «ژان پل سارتر»، فیلسوف و اگزیستانسیالیست اهل فرانسه در ارتباط بود و در کشورهایی نظیر تونس، الجزایر، شهرهای آفریقای شمالی و فرانسه زندگی کرد. عمر او همزمان با جنگ جهانی اول، اسارت الجزایر و بقیه مستعمرهها، ظهور فاشیسم، نازیسم و کمونیسم در دنیا و جنگ جهانی دوم بود که به تاثیر از آنها داستانهای ماندگاری خلق کرد. آثار او گنجینهی باارزشی از ادبیات نیمهی اول قرن بیستم است که به زبانهای گوناگونی ترجمه شدهاند. «بیگانه» اولین رمان این نویسنده در سال 1942 منتشر شد. این کتاب داستان مردی خاص است که رفتاری متفاوت از سایرین نسبت به موضوعاتی نظیر مرگ و عشق از خودش نشان میدهد. «طاعون» یکی دیگر از آثار برجستهی «آلبر کامو» است که سال 1947 منتشر شد. «سقوط» هم کوتاهترین رمان این نویسنده است که در سال 1956 به چاپ رسید. این داستان هم از قلم توانا این نویسنده بهره برده است و به بیش از دهزبان دنیا ترجمه شده است و حدود پنج ترجمه هم به زبان فارسی دارد. «نوادگان خورشید»، «انسان طاغی»، «مرگ خاموش» و «دادگسترها» از آثار دیگر این نویسنده هستند که نسخهی الکترونیک همهی آنها در سایت و اپلیکیشن فیدیبو برای خرید و دانلود موجود است.
سال 1939 است. جنگ جهانی دوم آغاز میگردد. مقالههای او موجب ناراحتی مقامات محلی میگردد. به او توصیه میشود که الجزایر را ترک کند. به پاریس میرود و به کار روزنامهنویسی میپردازد. اما شش ماه بعد، فرانسه هم به اشغال سربازان نازی درمیآید. ناگزیر به الجزیره بازمیگردد. سال ۱۹۴۰ است. دستنویس«بیگانه»در کیف او است.
در این قصه، اندام و چهره مورسو، قهرمان اصلی، وصف نمیشود. ما فقط صدای او را میشنویم: صدایی تهی از شور، یکسان و بیاعتنا به امور. یادش نمانده که مادرش دیروز مرده يا امروز. خیلی زود با این مرگ فاصله میگیرد و با آن بیگانه میشود. وقتی دستش را میفشارند، عجله دارد که دستش را درآورد. نهتنها از مرگ مادرش غمگین نیست. بلکه از غم دیگران نیز چیزی نمیفهمد. تظاهر به اندوه هم نمیکند. مشکل او همین است. به قول «بارت» منتقد معاصر فرانسه، جامعه ریاکار شورشی را میشناسد: او یک دشمن است و باید بنیادش را برانداخت. اما کسی مانند مورسو را نمیتوان شناخت و جامعه تکلیف خود را با او نمیداند. جامعه به آدمی نیاز دارد که در مرگ مادر بگرید، مورسو نمیگرید، و از گریه دیگران هم تعجب میکند. به هنگام دفن مادر به او پیشنهاد میکنند که یکبار دیگر چهرهاش را ببیند، او میل ندارد و بیمیلی خود را نیز ابراز میکند. یک روز پس از مرگ مادرش با دختری به کنار دریا میرود و خوش میگذراند. این دختر از او میپرسد که آیا میخواهد با او ازدواج کند، با خونسردی میپذیرد. دختر میرنجد و میپرسد که آیا دوستش دارد؟ اعتراف میکند که از دوستی چیزی نمیداند. مقامی از سوی اداره به او پیشنهاد میشود، قبول نمیکند. فقط به خاطر اراذل، بیگناهی را بدون سبب میکشد و در دادگاه اعتراف میکند که اصلاً پشیمان نیست. از دو بخش کتاب، بخش اول بهاینترتیب، دربی تفاوتی میگذرد. ولی در بخش دوم، قهرمان تغییر روحیه میدهد: پس از مرگ عرب دستگیر میشود و به زندان میرود: در اینجا میفهمد که زندگی شیرین بوده. پس میشورد و میخواهد که او را به آغوش زندگی بازگردانند.
بهطوریکه ملاحظه میشود، قهرمان کامو، برخلاف روکانتن، قهرمان غثیان، اثر سارتر، از زندگی جانوری به شوق ارادی زیستن روی میآورد. روکانتن از پژوهش آغاز میکند و کمکم کارش را بیثمر مییابد و به پوچی میرسد. مورسو بهعکس او از پوچی, به آغوش زندگی خردمندانه برمیگردد.
کتاب «دلهره هستی» اثر «آلبر کامو» را «محمدتقی غياثی» به فارسی ترجمه کرده و آن را «نشر نگاه» سال 1386 منتشر کرده است. نسخهی الکترونیک این اثر در این صفحه از فیدیبو برای خرید و دانلود موجود است. «محمدتقی غياثی» مترجم این اثر متولد سال 1311 تحصیلات دانشگاهیاش در رشتهی ادبیات فرانسه را در دانشگاه سوربن پاریس تا مقطع دکترا ادامه داد و آثار زیادی تألیف و ترجمه کرده است. از کتابهای دیگر او میتوان به «تأویل ملکوت، قصه اجتماعی-سیاسی» و «شعر فرانسه در سده بیستم» اشاره کرد که نسخهی الکترونیک همهی آنها در سایت و اپلیکیشن فیدیبو برای خرید و دانلود موجود است.
فرمت محتوا | epub |
حجم | 1.۰۰ مگابایت |
تعداد صفحات | 184 صفحه |
زمان تقریبی مطالعه | ۰۶:۰۸:۰۰ |
نویسنده | آلبر کامو |
مترجم | محمدتقی غیاثی |
ناشر | انتشارات نگاه |
زبان | فارسی |
تاریخ انتشار | ۱۳۹۲/۰۸/۱۲ |
قیمت ارزی | 5 دلار |
قیمت چاپی | 22,000 تومان |
مطالعه و دانلود فایل | فقط در فیدیبو |
دوست این کتاب درمورد فلسفه کامو یا توضیحی درمورد تفکرات خوابیده در داستان ها نیست .این در اصل توضیحی درمورد هرکدوم از داستان های کامو .برای شناخت فلسفه و تفکرات کامو ،یا برای فلسفه پنهان در داستان ها ،کتاب "فلسفه کامو"نوشته ی ریچارد کمبر و ترجمه ی دیهیمی رو تهیه کنید
من فکر نمیکردم توضیحی در مورد آثار کامو باشه. مختصری در مورد هر کدوم از دستانهای کامو و زندگی نامش گفته! چرا اینقدر اسمش غلط اندازه
کتاب داستانی نیست و گلچینی از نوشته های کامو از منابع مختلف هست