آموزش زبان را میتوان به ساختن بنا تشبیه کرد. بنای استوار نیازمند پایهای مستحکم است و هر سنگ بنایی باید بدرستی کار گذاشته شود. طبقات بنا نیز به ترتیب، یکی پس از دیگری ساخته میشوند. در آموزش زبان نیز ابتدا باید پایه و مبانی آن را آموخت و پس از اطمینان از فراگیری کامل مبانی به آموختن ساختارهای دیگر پرداخت.
کتابی که در دست دارید با توجه به اندیشههای پیش گفته و برای پر کردن خلأ موجود در زمینه آموزشی علمی و روشمند زبان ترکی به رشته تحریر در آمده است.
در کتاب کوشش شده است که نخست پایهها و مبانی آموزش داده شوند و پس از اطمینان از استحکام آنها به آموزش سایر زمینهها پرداخته شود. کتاب از دو بخش تشکیل شده است: بخش یکم، که تا فصل هفتم را دربر میگیرد، شامل فونولوژی (آموزش الفبا، گروهبندی حروف، قوانین آوایی و...) و نیز مبانی دستوری است؛ که به فراگیرندگان اکیدا توصیه میشود این بخش را با دقت و درستی بیاموزند.
در بخش دوم، که از فصل هشتم تا پایان کتاب را شامل میشود، نخست متنی بر اساس مکالمه روزمره آورده شده است و پس از آن نکات دستوری ضروری برای درک متنها توضیح داده شدهاند. ترجمه متنها در حد امکان به صورت تحتاللفظی است تا فراگیرنده معنی مستقل هر واژه را نیز بیاموزد. در پایان هر فصل تمرینهایی نیز داده شده است که به کمک آنها هم روند یادگیری بهتر و سریعتر میشود و هم نکات مکالمهای جدید آموخته میشوند.