توبیاس وولف از نویسندگان مطرح سالهای اخیر است که همراه با ریموند کارور، جین آن فیلیپس و دیگران، بنیانگذار سبک رئالیسم یقهچرکها شدند. روایتهای توبیاس وولف روایت انسان امروز و دغدغههای بیشمار اوست که در چم و خم روابط پیچیده گرفتار آمده است. وولف در سال ۱۹۴۵ به دنیا آمده است و برخی از آثارش به فارسی ترجمه شدهاند. از نویسندگان فعال ضدجنگ است و سیاستهای آمریکا را در دخالت در امور دیگر کشورها به شدت نکوهش میکند. داستانهای وولف نخستین بار با اجازه نویسنده به همین قلم به فارسی ترجمه شده است. برخی از آثار او در مجموعه بیست نویسنده؛ شصت داستان و همچنین مجموعههای دیگر به همین قلم آمده است. وولف استاد مسلم خاطرهنویسی و داستان کوتاه به شمار میرود.
مشهورترین اثر وی زندگی این پسر نام دارد که داستان دوران کودکی نویسنده در نورتوست است. وولف در این کتاب به بازگویی جدایی پدر و مادرش و شرح حال خانواده جدیدش میپردازد: داستان خانهبهدوشیهای او به همراه مادرش در غرب و شمالغرب، بحث و جدلهای او با ناپدری بددهنش و نزاعهای گاه و بیگاه با پدر واقعیاش، که دروغگوی قهاری است. زندگی این پسر جایزه کتاب لسآنجلس تایمز را در بخش زندگینامهنویسی از آنِ خود کرد. همچنین براساس این کتاب فیلم موفقی در سال ۱۹۹۳ با هنرمندی رابرت دنیرو و لئوناردو دیکاپریو ساخته شد. توبیاس وولف سه بار برنده جایزه اُ هنری شده و به خاطر مجموعه داستانهای کوتاه خود بارها مورد تقدیر قرار گرفته است.
رمان دیگر وولف، دزد پادگان، داستان طنزی در باره سه چترباز است که از یک انبار مهمات در شمال کارولینا، زیر آتش دشمن، مراقبت میکنند. دزد پادگان کتابی است که وولف را در سال ۱۹۸۵ صاحب جایزه پنفاکنر کرد. جی پارینی، نویسنده نیویورک تایمز، معتقد است داستانهای شگفتانگیز وولف هر خوانندهای را به وجد میآورد.