در عصری که سرتاسر دنیای معاصر پُر شده از مدعیان اخلاق و الگوهای مدیریت برای سازمانها، ضرورت داشتن لنگری مطمئن برای استوار ماندن و فانوسی برای نشان دادن راه از بیراه و معیاری برای سنجش درست از نادرست، ضرورت خود را هر روز بیشتر از روز قبل به پژوهشگران و مدیران اجرایی نشان میدهد.
در این دنیای پُر هیاهو و مملو از ویترینهای زیبا، استفاده از خِرد دینی که خردی کهن و آزمون پس داده است میتواند بسیار سودمند باشد؛ بخصوص اگر منبع دین قدسی و الگوها پاک و با عصمت باشند، در آن صورت خرد و الگوهای دینی تبدیل به ابزاری عقلی، علمی و مطمئن برای اهل علم و عمل میشود.
در کتاب پیش رو سعی شده تا ابتدا نگاه اخلاقی امیرالمومنین علی(ع) برای خوانندگان محترم از نظر فلسفی تشریح و تبیین شود(فصل اول)؛ سپس به نحوه بکار گیری این نگاه اخلاقی در حوزه مدیریت پرداخته شده است(فصل دوم).
باید این نکته ذکر گردد که فهم کامل و جامعی از نگاه اخلاقی علی(ع) نه در توان نویسنده این کتاب است و نه قابل ذکر در چند صفحه، همچنین رویکرد مدیریتی آن بزرگوار نیز به همین ترتیب. هدف از تألیف این اثر آشنایی اجمالی خواننده علاقمند با موضوع است؛ مطالعه و تحقیق وسیعتر و عمیقتر را به عهده خوانندگان محترم میگذارم.