ریشه های آسمان در ۵ ماه اکتبر سال ۱۹۵۶ توسط انتشارات گالیمار منتشر گردید و جایزه ی گنکور همان سال را دریافت نمود. سال ۱۹۵۶ با وجود جنگ الجزایر و خروج این کشور از استعمار فرانسه، ملی شدن کانال سوئز، بحران های بین المللی، عجیب آن است که ریشه های آسمان به صورت رمانی تاثیر گذار مطرح میشود. قدرت بیان فوق العاده ی این کتاب، حماسه ی افریقا، شور و هیجان انسان، و مسائل و مشکلات آن دوران را زیر ذره بین برده.
آری: "ریشه های وصف ناپذیر آسمان به سبب تنوع و زیبایی در اعماق روح انسان جای گرفته اند و او را هدایت می کنند، به صورت نیازی بی پایان، عطش و حسی که از ماورای هستی آمده، الهام بخش بوده اند ". شاید موضوع کتاب با ساده انگاری، مربوط به دفاع از فیل ها باشد. اما در واقع نشانگر عواملی است که از درون وجود، انسان ها را به حرکت و قیام دعوت می کند. داستان در افریقا واقع شده. آخرین شعله های استعمار در حال فروپاشی است عناصر مختلفی حکایت از تنهایی انسان هایی دارد که اغلب گذشته ای تلخ پشت سر دارند. آفریقا پناهگاه کسان بسیاری است که به خاطر دشت های بی پایان، مشاهده ی حیوانات آزاده به این سرزمین هجوم می آورند. نوعی باز گشت انسان به موطن اصلی خود. در راستای داستان ساده ی مورل که برای حمایت از فیل ها بعد از اردوهای نازی ها ی دژخیم به افریقا آمده، رومن گاری ریشه های این جهان را ترسیم می کند که در واقع به دنبال ارزش هایی چون عدالت، آزادی و عشق می گردد .
شاید اشاره به این پیام کتاب بسیار تاثیر گذار باشد:
" زمانی که کاری از دستتان ساخته نیست، مثل من گله ی فیل ها را مجسم کنید که آزادانه در افریقا جولان می دهند. صدها و هزاران موجود شگفت انگیزی که هیچ دیوار و هیچ سیم خار داری در مقابلشان نمی تواند دوام بیاورد. آنها در فضایی بی انتها، هر سدی را از جلوی راهشان بر می دارند. حتا زمانی که زنده نیستند، شاید در جای دیگری خواهند دوید. پس در مقابل مادی گرایی، سیم های خاردار، دیوار های بتنی، گله ی فیل ها را متصور شوید، و مثل آنها در این پهن دشت ها ی بی پایان راهتان را ادامه بدهید. قول می دهم حالتان خیلی زود رو به بهبود خواهد گذاشت."