تاریخ انسانهای جسور را به خاطر میسپارد. انسانهایی که تغییر ایجاد کردهاند. انسانهایی که باورداشتهاند باید برای خواستههایشان بجنگند حتی اگر این خواستهها دور از ذهن به نظر برسند. شاید روزی که میشل اوباما اولین بار باراک اوباما را به عنوان کارآموز وکالت در دفترش ملاقات کرد میدانست که او وکیل بزرگی میشود اما هرگز به ذهنش نمیرسید دو دهه بعد این مرد نخستین رئیسجمهور سیاهپوست ایالات متحده خواهد شد. باراک اوباما کتاب جسارت امید را پیش از کاندیدا شدن برای ریاست جمهوری آمریکا نوشت. این کتاب دیدگاههای این سیاستمدار آمریکایی دربارهی مسائل مختلف را به خواننده ارائه میدهد.
باراک اوباما وکیل و سیاسمتدار آمریکایی در چهارم آگوست سال ۱۹۶۱ در ایالت هاوایی، شهر «هونولولو» متولد شد. او تنها رئیسجمهور آمریکاست که در ایالتهای چهل و هشت گانه متولد نشده است.
پدر باراک اوباما اصالتی کنیایی داشت. پدر و مادرش زمانی که او تنها سه سال داشت از هم جدا شدند و پدرش به کنیا رفت. اوباما در کودکی تنها یک بار زمانی که ده ساله بود، پدرش را دید. او دربارهی پدرش گفته است: «پدرم شبیه هیچ کدام از آدمهای دور و برم به نظر نمیرسید. او مثل قیر سیاه بود و مادرم مثل شیر سفید، از پدرم چیز زیادی در خاطرم نمانده است.» اوبامای پدر سال ۱۹۸۲ در یک تصادف رانندگی کشته شد.
باراک اوباما در دانشگاه کلمبیا و پس از آن در دانشکدهی حقوق هاروارد تحصیل کرده است. او پیش از ورود به دنیای سیاست به عنوان وکیل مدنی فعالیت میکرد و از همین طریق با میشل رابینسون که او هم فارغ التحصیل هاروارد بود آشنا شد. باراک اوباما و میشل رابینسون سال ۱۹۹۲ ازدواج کردند. دختران آنها، مالیا و ساشا به ترتیب در سالهای ۱۹۹۸ و ۲۰۰۱ به دنیا آمدند.
ورود اوباما به سیاست سال ۱۹۹۷ با شرکت او در انتخابات مجلس قانونگذاری ایالت ایلینوی آغاز شد. او تا سال ۲۰۰۴ در این سِمت باقی ماند و سپس نامزد ورود به سنا شد. باراک اوباما توانست به عنوان سناتوری دموکرات پا به سنا بگذارد. آنچه خودش و همسرش فکر میکردند این بود که این آخرین کارزار انتخاباتی باراک اوباما خواهد بود اما زندگی مسیر دیگری را برای این دونفر در نظر داشت. سال ۲۰۰۸ باراک اوباما نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شد و توانست با شکست «مککین» سیاستمدار باتجربهی آمریکایی به عنوان چهل و چهارمین رئیسجمهور ایالات متحده و اولین رئیسجمهور سیاهپوست به کاخ سفید پا بگذارد. «جو بایدن» معاونت اوباما را در دوران ریاست جمهوری به عهده داشت. باراک اوباما در اولین سال ریاست جمهوری به خاطر تلاش برای تقویت دیپلماسی بینالمللی برندهی جایزهی صلح نوبل شد. این جایزه سر و صداهای زیادی را در جوامع بین المللی برانگیخت و با انتقاداتی مواجه شد.
باراک اوباما پس از ۸ سال ریاست جمهوری، سال ۲۰۱۷ کاخ سفید را به همراه همسر و دخترانش ترک کرد و آن را به رئیسجمهور جدید آمریکا «دونالد ترامپ» سپرد. او اکنون همراه همسرش در ایالت شیکاگو زندگی میکند.
کتاب جسارت امید (the audacity of hope) دومین کتاب باراک اوباماست. این کتاب اولینبار سال ۲۰۰۶ در آمریکا منتشر شد. باراک اوباما زمانی این کتاب را نوشت که نمایندهی کنگره شده بود.
کتاب با پیشگفتار باراک اوباما آغاز میشود. او در این پیشگفتار از اولین مسئولیت سیاسیاش یعنی کرسی قانونگذاری ایالت ایلینوی حرف میزند و بعد دربارهی سایر مسئولیتها و مبارزات انتخاباتیاش تا رسیدن به کنگره صحبت میکند.
اوباما در این پیشگفتار به این نکته اشاره میکند که آمریکا به نوع جدیدی از سیاست احتیاج دارد. او دربارهی موضوع کتاب جسارت امید توضیح میدهد: «چگونه میتوانیم فرآیند تغییر سیاستها و زندگی مدنیمان را آغاز کنیم. نمیگویم که من راهش را به خوبی میشناسم، نه نمیشناسم. هرچند در هر فصل در مورد چندین چالش مهم بحث خواهم کرد و با بیانی روشن شرح خواهم داد که به نظر من چه راهی باید پیموده شود.»
در ادامهی این پیشگفتار او از نظم کتابش سخن میگوید و دیدگاههای سیاسیاش را بیان میکند.
کتاب باراک اوباما در 9 فصل نوشته شده است. عناوین این فصلها به شرح زیر است:
۱ – جمهوریخواهان و دموکراتها
۲ – ارزشها
۳ – قانون اساسی ما
۴ –سیاست
۵ – فرصت
۶- ایمان
۷- نژاد
۸ – دنیای بیرون از مرزهای ما
۹ – خانواده
او در پسگفتار کتابش دربارهی حضور خود در کنگره در سال ۲۰۰۵ حرف میزند که پلهای برای تبدیل شدن او به یک سیاستمدار نامدار است. او از این مسئله صحبت کرده است که با وجود کرسی کنگره، خانوادهاش را در شیکاگو نگه داشته بود و به کمک همسرش میشل تلاش میکردند ثبات و آرامش را در خانوادهشان حفظ کنند.
کتاب جسارت و امید مدتی پس از انتشار در صدر کتابهای پر فروش نیویورک تایمز و آمازون قرار گرفت. سه ماه پس از چاپ این کتاب بود که باراک اوباما آمادگی خود را برای شرکت در انتخابات ریاست جهموری آمریکا اعلام کرد.
پس از اعلام نامزدی اوباما در انتخابات ریاست جمهوری کتاب جسارت امید بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفت. بسیاری از منتقدان کتاب جسارت امید را مانیفست انتخاباتی اوباما نامیدند. آنان اهمیت این کتاب را در انتقادهای اوباما از سیاستهای دولت وقت آمریکا، یعنی «جورج بوش» میدیدند و معتقد بودند این کتاب سمت و سوی برنامهریزیهای نامزد دور بعد انتخابات آمریکا را معرفی کرده است.
همان زمان در بسیاری از روزنامهها و رسانههای آمریکایی نقدهای زیادی بر کتاب جسارت امید نوشته شد. در نقد نیویورک تایمز آمده است: «کتاب جدید آقای اوباما، جسارت امید، چیزی بسیار فراتر از یک نوشتهی سیاسی است. هرچند عمدهی مطالب آن به موضعگیریهای او دربارهی مسائل مختلف از آموزش و سلامتی تا جنگ عراق اختصاص یافته است.»
دیگر آثار باراک اوباما
اولین کتاب باراک اوباما سال ۱۹۹۵ منتشر شد. این کتاب که «رویای پدرم» نام دارد، کتاب خاطراتی است که فراز و نشیبهای زندگی او از دوران کودکیاش در «هونولولو» و «شیکاگو» تا ورودش به دانشکدهی حقوق هاروارد در سال ۱۹۹۸ را بیان میکند. این کتاب سال ۲۰۰۴ پس از پیروزیاش در انتخابات کنگره تجدید چاپ شد. کتاب «رویای پدرم» سال ۲۰۱۱ در لیست ۱۰۰ ناداستان برتر نوشته شده به زبان انگلیسی پس از سال ۱۹۲۳ به انتخاب روزنامهی تایمز قرار گرفت. این کتاب در ایران ترجمه و منتشر شده است. «رویاهایی از پدرم» با ترجمهی «منیژه شیخ جوادی» را میتوانید از فیدیبو تهیه کنید.
اوباما در سال ۲۰۰۶ جسارت امید را نوشت. آخرین کتاب باراک اوباما کتابی برای کودکان است و «از تو میخوانم: نامهای به دخترانم» نام دارد. این کتاب سال ۲۰۱۰ منتشر شده است. اوباما این کتاب را سال ۲۰۰۸ پیش از آغاز ریاست جمهوری در ایالات متحده آمریکا نوشته بود.
کتاب جسارت امید پس از انتشار در مدت زمان کمی در کشورهای مختلف ترجمه شد. در ایران نیز مترجمان مختلفی این کتاب را به فارسی برگرداندند. نشر «چشمه» سال ۸۸ این کتاب را با عنوان «جسارت امید، تاملاتی در باب بازیابی رویای آمریکایی» با ترجمهی «آرش عزیزی» منتشر کرد. این نسخه از کتاب روی فیدیبو موجود است. همچنین «جمشید فخر» این کتاب را تحت عنوان «بیپروایی و امید» ترجمه کرده و انتشارات «حریر» آن را روانهی بازار کتاب ایران کرده است.
ترجمهی دیگر کتاب جسارت امید متعلق به «ابوالحسن تهامی» است که انتشارات «نگاه» آن را منتشر کرده است. خرید و دانلود کتاب جسارت امید با ترجمهی «تهامی» در همین صفحه ممکن است.
فکرهای من از این مرحله به مادرم برگشت که سرطان در سرتاسر بدنش ریشه دوانده و روزهای پایانی زندگیاش را نزدیک کرده بود. در خلال این بیماری برای من اعتراف کرده بود که حاضر نیست مرگ را بپذیرد، و ناگهانی این بیماری او را شگفتزده کرده بود، گویی آن دنیای مادی که وی بسیار دوستش میداشت به وی پشت کرده بود، به وی خیانت کرده بود. و گرچه او دلیرانه با بیماریاش مبارزه کرد، و رنجهای شیمیدرمانی را با خوشرویی و شوخطبعی تحمل کرد، بیش از یکبار سایهی ترس را بر چهرهاش دیدم. چیزی بیش از ترس یا درد یا ترس از ناشناختهها، به تصور من، تنهایی محض مرگ بود که مادرم را میترساند. این احساس که در آن سفر پایانی، در آن آخرین حادثه، کسی نخواهد بود که در تجربیاتش سهیم شود، کسی که به همراه او از قدرت بدن به شگفتی فرو رود، که تا چه حد میتواند بر خودش رنج تحمیل کند، کسی که همراه او بر پوچی زندگی بخندد، که چگونه ناگهان همه چیز در کارخانهی بدن متوقف میشود...
وقتی از کلیسا بیرون رفتم آن فکرها را با خود میبردم، بعد از پایان سخنرانی و بازگشت به شیکاگو هم آن فکرها هنوز با من بودند. در خانه پشت میز شام دو دخترم، مالیا و ساشا، را نگاه میکردم که میخندیدند و شوخی میکردند و خوراک لوبیایی که مادرشان پخته بود نمیخوردند، تا آن که مادرشان دنبالشان کرد و آنها به طبقهی بالا و داخل حمام گریختند و مادرشان به دنبال آنها رفت. تنها که ماندم، در آشپرخانه به شستن ظرفها پرداختم ودر نظر آوردم که تماشای رشد کودکانمان چه دلپذیر است و چه سخت و وحشتناک است آن لحظه که نیرویی قصد جداکردن فرزندمان را برای همیشه داشته باشد.
فرمت محتوا | epub |
حجم | 2.۷۵ مگابایت |
تعداد صفحات | 480 صفحه |
زمان تقریبی مطالعه | ۱۶:۰۰:۰۰ |
نویسنده | باراک اوباما |
مترجم | ابوالحسن تهامی |
ناشر | انتشارات نگاه |
زبان | فارسی |
تاریخ انتشار | ۱۳۹۲/۰۸/۱۲ |
قیمت ارزی | 6 دلار |
قیمت چاپی | 65,000 تومان |
مطالعه و دانلود فایل | فقط در فیدیبو |
کتاب توی کتابخوان فیدیبوک مشکل داره ،بجای اینکه متن راست چین باشه برعکسه ،چند بار با پشتیبانی تماس گرفتم ولی فایده ای نداشت ?
کتاب رو سال قبل از همین سایت خریدم.میتونم بگم تا وقتی که تموم شد نتونستم کار دیگه ای انجام بدم.به شدت جذابه
بنظرم اوباما یک جنتلمن واقعی بود
ترجمهش اصلا خوب نیست. اگه ترجمه دیگهای هست اونو بخونید احتمالش کمه از این بدتر بشه
اگر ترجمه را جز فاکتور های اصلی قرار ندیم بی نظیر بود و اسم کتاب واقعا برازنده است
کتاب رو به پیشنهاد یکی از اساتیدم خریدم و بنطرم ارزش خوندن دا ره👌🏻
مضمونش خیلی جالبه اما ترجمش تعریفی نداره
زندگی نامه های خود نوشت همیشه الهام بخش هستند
نمیدونم چرا ترجمهش انقد ضعیفه
واقعا ترجمه خوبی نداره