
کتاب تیپ اشباح
جنگ پیرمرد- جلد دوم
نسخه الکترونیک کتاب تیپ اشباح به همراه هزاران کتاب دیگر از طریق اپلیکیشن رایگان فیدیبو در دسترس است. همین حالا دانلود کنید
نقد و بررسی کتاب تیپ اشباح
درباره کتاب تیپ اشباح
کتاب تیپ اشباح دومین کتاب از مجموعهی جنگ پیرمرد Old Man’s War: Brigades Ghost است. این مجموعه کتاب، یکی از مجموعههای برجسته و پرطرفدار در ژانر علمی-تخیلی است که نوشتهی نویسندهی توانمند، جان اسکالزی است.
معمولا کتابهایی که در یک محیط و اتمسفر ناشناخته و عجیب روایت میشوند، دارای ایدهها و خلاقیتهای بیشتری است. مجموعهی جنگ پیرمرد نیز ازاینگونه کتابهاست که هیچ کاری با کرهی زمینی که در آن زندگی میکنیم ندارد و ما را به سیاحتی هیجانانگیز در هفت جلد در فضا و کیهان میبرد. کتاب تیپ اشباح قسمت دوم از مجموعهی جنگ پیرمرد است. این کتاب بعد از جریانات قسمت اول است.
در قسمت اول میخوانیم که پیرمردی به نام «جان پری» روایت میشود. تصمیم میگیرد که به سرباز ارتشی از نظامیان فضا به نام «نیروهای ویژهی نیروی دفاعی مستعمرات» تبدیل شود. او پس از گذراندن دورهی ابتدائی و پذیرش در آن به فضا فرستاده میشود، به سفری که بازگشتناپذیر است. پری با رفتن به فضا متوجه پروژهای برای این ایجاد ارتشی قدرتمند با تکنولوژیهای نوین میشود. درواقع آنها توانایی مهم سربازان سالخورده یعنی مغز و تجربهی 70 سالهی شان را با آزمایشهایی به بدنی نیرومند، قوی و جوان منتقل کرده و ارتشی تازهنفس میسازند. دراینبین جنگهای دنبالهداری رخ میدهد که پری و یارانش را به بطن ماجرا وارد میکند. کتاب دوم دارای داستانی مستقل و شخصیتهایی مجزا از داستان اول است، هرچند که پیشنهاد میشود تا این مجموعه را به همان ترتیبی که نویسنده نوشته است خوانده تا دچار سردرگمی نشده و بهخوبی با داستان پیش بروید. داستان کتاب دوم نیز با اطلاعات علمی نویسنده و تکنولوژیهای عجیب و ناشناخته ادغامشده و اتفاقاتی عجیب را رقم میزند. این کتاب دربارهی سربازانی نخبه است که از دی ان ای باقی افراد بهویژه مردگان ساختهشدهاند. آنها کاملاً شبیه انسانهای آموزشدیده و ورزیدهاند که خلأهای انسان گونه در آنها رفع شده و فقط به هدفی که برای آنان ترسیمشده است، توجه و تمرکز دارند. آنها برای مقابله با سه نژاد متحد بیگانه در فضا که دشمنان سرسخت نژاد انساناند، ساختهشدهاند. درواقع اتحاد دشمنان انسان، توسط یک دانشمند نظامی خائن به نام «چارلز بوتین» صورت گرفته که باخیانت به ارتش انسانها و گفتن رازهای سریشان به دشمنان، قصد همکاری با آنان و غلبهی بر انسانها را دارد. در این میان فردی به نام «یارد دیراک» که از نیروهای ارتش است، میتواند جلوی بوتین را بگیرد. درواقع او را از دی ان ای بوتین ساختهاند و بخشی از ذهن بوتین را در درون ذهن او قرار دادهاند و قصد دارند که اینگونه از نقشهها و اهداف بوتین سر دربیاورند. اما این اتفاق بسیار عمل پر ریسکی است، زیرا همانگونه که میتواند جلوی بوتین را گرفته و نقشههای او را نقشه بر آب کنند، درعینحال دیراک نیز میتواند مسیر بوتین را رفته و تبدیل به خائنی در ظاهر دوست شود که هیچکس ممکن است تا لحظهی آخر از خائن بودن او باخبر نشود و در دقیقهی نود از دیراک رکب بخورند.
این کتاب بنا به گفتهی روزنامههای منتخب و معتبر آمریکا، بهرسم برترین داستانهای علمی-تخیلی نظامی، آگاهی، جنگ و خیانت میپردازد. نویسنده در این داستان سعی کرده تا تمامی نبردها و صحنههای اکشن و سرشار از خونریزی را به شیوهای واقعی توصیف کند تا خواننده با خواندن آن، خود را دقیقاً در میان میدان نبرد تجسم کند. در این میان نویسنده خواسته تا مباحث اخلاقی و فلسفی مهمی را نیز در سیر این داستان تخیلی و جنگی عنوان کند. داستان متفاوت با کتاب اول این مجموعه است و حتی شخصیت اصلی آن را یعنی دیراک را میتوان قطب مخالف و مقابل پری که شخصیت اصلی جلد اول بود دانست. هرچند که در سیر داستان متوجه مقاومت و تقابل اخلاقی دیراک در برابر ذهن بوتین و خواستههای آن میشوید و سرسختی، پافشاری دیراک را تحسین میکنید.
درباره جان اسکالزی
جان اسکالزی در سال 1969 به دنیا آمد و به دلیل علاقهی زیادی که به رمانهای علمی-تخیلی داشت، از سال 1991 شروع به نوشتن مجموعهی فانتزی جنگ پیرمرد کرد. او برای نوشتن مجموعهی جنگ پیرمرد از نویسندگان تخیلی نویسی مثل: رابرت هاینلین و جو هالدمن الگو برداشته است. همانگونه که تا به الآن متوجه شدهاید، نویسنده در سیر داستان به مسائل علمی و فلسفی نیز توجه کرده و جلوهای واقعیتر به داستان داده است. مجموعهی جنگ پیرمرد هفتجلدی بوده و نام کلی آنها به ترتیب شامل: جنگ پیرمرد، تیپ اشباح، قصهی زویی، آخرین مستعمره، تفرقهی انسان، پس از کودتا و پایان همهچیز است که توسط انتشارت کتابسرای تندیس به چاپ رسیدهاند. او برای این مجموعه جوایزی ازجمله: جایزهی هوگو، جان دبلیو، گفن، پرومتئوس و غیره را کسب کرده است.
تیپ اشباح جلد دوم مجموعهی جنگ پیرمرد است که توسط جان اسکالزی نوشتهشده است. این کتاب با ترجمهی روان حسین شهرابی توسط انتشارات کتابسرای تندیس در اختیار علاقهمندان به ژانر علمی-تخیلی قرارگرفته تا با خواندن آن نهایت لذت را ببرند.
در بخشی از کتاب تیپ اشباح میخوانیم
کاینن گفت: «ببخشید؟ »
ساگان گفت: «سنگ. یک ماه پیش، روی سیاره چند حسگرِ لرزهای نصب کردیم. برنامه ریزی شده بودند تا دنبالِ علایمِ لرزهای بگردند که حاکی از ساختارهای زیرزمینیِ مصنوعی باشه. بَنا بر تجربه می دونیم پایگاههای سِرّیِ زیرزمینی رو راحتتر می شه سپردار کرد. به فعالیتهای لرزهای طبیعیِ سیاره اتکا داشتیم تا تعدادِ مناطقِ بررسیشده رو کاهش بدیم. بعد در اون مناطق سنگ انداختیم. بعد امروز درست قبل از حمله مون چند تا سنگِ دیگه انداختیم تا تصویرِ دقیقِ صوت نگارانهی پایگاه رو به دست بیاریم. سنگها خوبند چون شبیه به شهابهای طبیعی به نظر میآن. کسی رو نمیترسونند. کسی هم در برابرِ تصویربرداریِ لرزهای سپرِ محافظتی نمیسازه. بیشترِ نژادها با تمامِ قوا مشغولِ سپرسازی در برابرِ اسکن های الکترومغناطیسیِ انرژی بالا و دیداری هستند و امواجِ صوتی رو به حساب نمیآرند. مغالطه و خطای فناوریِ پیشرفته ست؛ به کاراییِ فناوریهای پایینتر اعتنا نمیکنه. مثل انداختنِ سنگ. »
کاینن گفت: «شما انسانها هنوز به عصرِ حجر علاقه دارید. »
ساگان شانه بالا انداخت. گفت: «برامون مهم نیست توی دعوا با شمشیر کسی هم تفنگ بیاره. باعث میشه راحتتر قلبش رو دربیاریم. یا هر اندامی که خون رو در اون بدن تلنبه میکنه. اعتمادبه نفسِ بیش ازحدِ شما به نفعِ ما عمل کرد. خودتون هم میبینید، چون الآن اینجا هستید. جناب مباشر، اما نکتهای که واقعاً دوست داریم بدونیم اینه که چرا شما این جایید. همکاریِ انیشاییها و رراییها طبعاً خیلی تعجب آوره؛ اما همکاریِ انیشا و ررایی و اوبین؟ تعجب آور نیست. جالبه.»
کاینن گفت: «من اصلا نمی دونم مالکِ این سیاره کیه.»
ساگان بی اعتنا به اظهارِ نظرِ کاینن گفت: «جناب مباشر، از اون جالب تر خودِ شما هستید. وقتی خواب بودید ما اسکنِ ژنی از شما کردیم تا به ما بگه چه کسی هستید، بعد به اسنادِ ناو دسترسی پیدا کردیم و کمی از سوابقِ شما رو دیدیم. میدونیم یکی از حوزههای اصلیِ علایقِ بیگانه زیست شناختیِ شما انسانه. شما احتمالاً فردِ پیشروی رراییها در ژنتیکِ انسانی هستید. این رو هم میدونیم که شما علاقهی خاصی به شیوهی کارکردنِ مغزِ انسان دارید. »
کاینن گفت: «بخشی از کلّیتِ علاقهی من به شبکههای عصبیه. من علاقهی خاص به مغزِ انسان ندارم. تمامِ مغزها در نوعِ خودشون جالب هستند.»
نظرات کاربران درباره کتاب تیپ اشباح