همهی انسانها دائما دنبال بهتر شدن هستند. آنها برای رشد شخصیت و تواناییهایشان همیشه و هواره در تلاشند. اما گاهی این تلاش به ناکجا منتهی میشود. یعنی انسانها بیشتر از آنکه دنبال یک خود بهتر باشند، دنبال خود قابل ترحم تر هستند. این خود ساخته شده ممکن است ماسکی از ایدهآلگرایی، خاص بودن و هزاران چیز دیگر داشته باشد اما در نهایت به دنبال این است که از بقیه توجه بیشتری بگیرد.
دبی فورد در کتاب راز سایه به شما نشان میدهد که چگونه قدم به قدم شخصیت ترحم برانگیز خودتان را از بین ببرید و آنرا تبدیل به یک شخصیت سالم، مستقل و قابل اعتماد کنید.
دبی فورد، کتاب راز سایه را در سال 2009 نوشت. این کتاب روایت زندگی پر پیچ و خم و پر رمز و راز دبی فورد است. داستان 13 سال مصرف داروهای غیرمجاز و بدون نسخه و 25 سال خودناباوری و تنفر از خود، کتاب راز سایه را میسازد. او در کتاب راز سایه استراتژیها و راهکارهایی را برای پذیرش خود- به ویژه نیمهی تاریک خود (سایه)- ارائه میدهد. دبی فورد در کتاب رازسایه به خواننده آموزش میدهد چگونه تیرگیهای وجودش را به اندازهی نور درونیاش دوست داشته باشد و آن را بپذیرد؛ چطور تمام شکستها را تبدیل به پیروزی کند.
دبی فورد دربارهی کتاب راز سایه میگوید:« فرآیند درک زندگی و به صلح رسیدن با داستانهای پر پیچ و خماش پیش از هر چیز نیازمند شناخت، درک و پذیرش همهی گذشتهی دردناک خود است.»
نامگذاری کتاب یکی از مشکلترین فرآیندهایی است که نویسنده بعد از نگارش کتاب طی میکند. عنوان کتاب نخستین واژههایی هستند که خواننده میبیند؛ بنابراین نام یک کتاب باید آنقدر هوشمندانه انتخاب شود که خواننده تا حدود درک کند که کتاب در براه چه موضوعی است و در عین حال نباید آنقدر واضح باشد که خواننده را از خواندن و خریدن آن باز دارد.
دبی فورد در کتاب راز سایه دربارهی پذیرش کامل خود و ساختن داستان زندگی خود حرف میزند. در این عنوان واژه سایه به منظور خاصی و تحلیل یونگی به کار رفته است. با وجود اینکه یونگ، روانشناس سوئیسی، اولین کسی نبود که دربارهی مفهوم «سایه» حرف زده، اما نخستین کسی است که کاملترین تعریف را از «سایه» ارائه داده است. یونگ «سایه» را بخشی از شخصیت انسان معرفی میکند که پشت ماسک هرروزهی آنها قرار داد. او «سایه» را مسئول رفتارهای شیطانی و شرارتآمیز انسانی میداند و معتقد است که باید انسانها برای پذیرش این بخش از شخصیت خود بکوشند. گوته شاعر آلمانی دربارهی این پدیده میگوید:« تاکنون گناهی را نشنیدهام که خودم قادر به انجامش نباشم.»
دبی فورد نویسنده، روانشناس، سخنران و روانکاو آمریکایی است که در سال 1955 در سن دیهگو متولد شد. با وجود اینکه دبی فورد پیش از نوشتن مشهورترین کتابش ده عنوان کتاب دیگر داشت، اما بعد از چاپ مجدد کتاب « نیمه تاریك وجود» در سال 2011 به شهرت رسید. این کتاب که نخستین چاپش در سال 1998 بود؛ هنگامی که بعد از سیزده سال بانشر یافت، نویسندهاش را به نویسندهی مشهور نیویروک تایمز مشهور شد.
دبی فورد، تسهیلگر حوزهی روانشناسی، در مقدمهی کتاب «نیمه تاریک وجود» میگوید: «همهی به اصطلاح اشتباهات تو، همهی چیزهایی که دربارهی خودت دوست نداری بزرگترین سرمایههای تو هستند. فقط کمی در آنها زیادهروی شده است و اغراقآمیز هستند. صدای آنها کمی بلند است. کافی است اندکی صدای آنها را کم کنی. به زودی هم خودت و هم دیگران ضعفهایت را نقطهی قوت و نکات منفیات را ویژگی مثبت خواهند دید.»
دبی فورد در یکی از مصاحبههایش میگوید:« داستان زندگی هر یک از ما، همان نقطهای است مرز بین ما و دیگران و جهان بیرونی را مشخص میکند. داستان زندگی هر کدام از ما انسانها تواناییهایمان را محدود میکند و انتخابهایمان را از بین میبرد. داستان زندگی هر کدام از ما، همان دلیلی است که ما از دیگران احساس جدا افتادگی میکنیم، همان حسی که دائمان در تلاشیم تا خودمان را در داستانی، قصهای، خاطرهای جا دهیم. این تلاش معمولا بیهوده تمام انرژی ذهنی ما را میگیرد و ما را بیذوق، بیانگیزه و ناامید میکند.»
نخستین کتاب دبی فورد «نیمه تاریک وجود» است. « پاکسازی آگاهی»، «طلاق (جدایی) معنوی»، «بهترین سال زندگی شما» و «چرا آدمهای خوب، کارهای بد انجام میدهند» کتابهای دیگر دبی فورد هستند. شما میتوانید نسخهی الکترونیک و پی دی اف pdf همهی آثار دبی فورد را از فیدیبو دانلود و خرید کنید. دبی فورد در فوریه 2013، در جنگ با سرطان شکست خورد و از دنیا رفت.
نکتهای که آثار دبی فورد را برای ترجمه برجسته میکند، عمق مطالب و موضوعات آن است. لحن ساده ولی تخصصی دبی فورد باعث شده است که مترجمهای زیادی به سراغ ترجمهی آثارش بروند. انشارات کلک آزادگان، مجموعهای نه جلدی از کتابهای دبی فورد را به تازگی ترجمه و منتشر کرده است. در این مجموعه نه جلدی کتاب «راز سایه» را فرناز فرود که در ترجمهی کتابهای روانشناسی تبحر دارد، با نام «راز سایه: توان سرزندگی با تعبیری نو از داستان زندگی» به فارسی برگردانده است.
علاوه بر کتابهای این نشر، انتشارات لیوسا سال 1395 کتاب راز سایه اثر دبی فورد را با ترجمهی دکتر فرزام حبیبی اصفهانی منتشر کرد. شما میتوانید کتاب «راز سایه داستان زندگیتان را از نو بنویسید» از دبی فورد با ترجمه فرزام حبیبی اصفهانی را از فیدیبو خرید و دانلود کنید.
دکتر فرزام حبیبی اصفهانی، مترجم پرکار و توانای ایرانی است. دقت بالا و تسلط حبیبی اصفهانی به زبان انگلیسی و فرانسوی باعث شده است که او توانایی ترجمهی انواع ژانرهای ادبی را داشته باشد. فرزام حبیبی اصفهانی در کارنامهی ادبی خودش بیشتر از بیست عنوان ترجمه دارد.
حبییی اصفهانی، کارنامهی ترجمهی خود را با ژانر کودک و نوجوان شروع کرده است. مجموعهی سه جلدی «روح حیوانی» نوشتهی گارت نیکس، مگی استیفواتر و براندون مول از آثاری است که اصفهانی در ژانر نوجوتن ترجمهکرده است.
کتاب «هدف» از برایان تریسی و «شهامت» و راز سایه از دبی فورد؛ کتابهایی از حبیبی اصفهانی هستند که در ژانر روانشناسی ترجمه کرده است. حبیبی اصفهانی به تازگی به سراغ ترجمه آثار پلیسی رفته است؛ کتابهای «زیر دم اژدها» و «جز مرگ» از مورین جنینگز آثار ترجمه شده در ژانر پلیسی او هستند.
فرزام حبیبی اصفهانی، نخستین مترجمی است که به سراغ ترجمهی آثار تاریخشناس مشهور و معاصر «پیتر آکروید» رفته است. دو کتاب «دفتر خاطرات فرانکشتاین» و «خانه دکتر دی» آثاری از آکروید هستند که حبیبی اصفهانی ترجمه کرده است.
آنگاه اتفاقی افتاد. دنیایتان دگرگون شد. فردی یا چیزی بر نور شما سایه انداخت. از آن لحظه دچار هراس شدید که مبادا خود و همهی موهبتهای پرارزش زندگیتان در این دنیا در ناامنی گرفتار آیند. ترسیدید که اگر این موهبت را پنهان نکنید به آن آسیبی وارد آید، مورد سواستفاده قرار گیرد یا آن را به اغما ببرند.
در کشاکشی درونی، دریافتم که شاه کلید آزادیام دستیابی به موفقیت است. سیزده ساله که شدم، شروع به کار کردم. در نوزده سالگی فروشگاه کوچکی از خود داشتم. من عاشق مد و در این کار بسیار پراستعداد بودم. بر تن کردن لباسهای زیبا، همواره سبب احساسی خوشایند در من میشد و میکوشیدم با پوشیدن لباس، شرمساریهایم را حتی برای یم روز پوشش دهم. به همین دلیل، هرروز لباسی میپوشیدم و ظاهرم را به شکلی میآراستم کخ مورد توجه سایرین باشد، که سبب میشد احساس کنم جایگاه خود را یافتهام.
فرمت محتوا | epub |
حجم | 1.۲۱ مگابایت |
تعداد صفحات | 216 صفحه |
زمان تقریبی مطالعه | ۰۷:۱۲:۰۰ |
نویسنده | دبی فورد |
مترجم |