کتاب «هاشمی بدون روتوش» اثر «صادق زیباکلام» و «فرشته سادات اتفاقفر» گفتوگویی جامع و کامل با «اکبر هاشمی رفسنجانی» یکی از سیاستمداران تأثیرگذار در چند دههی اخیر تاریخ ایران است. این گفتوگوی مکتوب بین سالهای 1379 تا 1383 انجام شده است زمانی که این چهره در مجلس خبرگان رهبری مشغول به کار بودند. این اثر را انتشارات روزنه در سال 1386 منتشر کرده است که در همین صفحه برای دانلود و مطالعه وجود دارد. این کتاب گفتگویی شفاف و خواندنی برای تمام علاقهمندان به سیاست و امورات اجتماعی و دولتی ایران است، «صادق زیباکلام» در نگارش و انتقال درست مطالب این اثر بسیار کوشیده است به همین دلیل بهعنوان یک مرجع سیاسی میتوان به آن مراجعه کرد.
«اکبر هاشمی رفسنجانی» یکی از چهرههای سیاسی تاریخ معاصر ایران است که در سمتهای مهم دولتی حضور داشته است. او در 3 تیر سال 1313 در رفسنجان به دنیا آمد و در نوجوانی به قم برای تحصیل علوم دینی رفت. او در قم با مراجع و سیاستمداران فعال در آن دوره ازجمله محمدرضا گلپایگانی، سید محمدکاظم شریعتمداری و شهابالدین نجفی مرعشی آشنا شد و به فعالیتهای اجتماعی و سیاسی و مخالفت با حکومت پهلوی روی آورد. او نقش پررنگی در کنار روحالله خمینی در دههی پنجاه شمسی ایفا کرد و در روند انقلاب اسلامی سال 57 بسیار تأثیرگذار بود. او فعالیتهای سیاسیاش را پس از انقلاب هم ادامه داد و اولین رئیس مجلس شورای اسلامی ایران بعد از انقلاب شد. او از سال 1368 تا سال 1376 رئیسجمهور مردم شد و از دولت او بهعنوان دوران سازندگی یاد میشود. «اکبر هاشمی رفسنجانی» فردی بسیار مهم و تأثیرگذار در تاریخ سیاست چند دههی گذشتهی ایران است، او چندین بار هدف ترور قرار گرفت و در طی این سالها مخالفان و موافقان زیادی داشت. او در روز یکشنبه ۱۹ دی ۱۳۹۵ دچار عارضه قلبی شد و درگذشت.
«صادق زیباکلام» استاد علوم سیاسی و نویسندهی ایرانی در سال 1327 در تهران به دنیا آمد. او تحصیلات دانشگاهیاش را در اتریش آغاز کرد درحالیکه آن را ناتمام گذاشت به انگلستان رفت. او تحصیلاتش در رشتهی شیمی را تا مقطع دکترا در دانشگاه برادفورد ادامه داد و پس از مدتی به رشتههای علوم انسانی روی آورد و با ارائه تز دکترایش در رابطه با انقلاب اسلامی ایران و فلسفه سیاست غرب به ایران بازگشت. او پس از بازگشتش به ایران به تدریس در دانشگاه مشغول شد و چندین کتاب در حوزهی سیاست دوران معاصر ایران به چاپ رساند. او کتاب «ما چگونه، ما شدیم» را در سال 1395 منتشر کرد که علل عقبماندگی ایران را روایت و کنکاش میکند. او به همراه «فرشته سادات اتفاقفر» از استادان دانشگاه آزاد کتاب «هاشمی بدون روتوش» را منتشر کرده است.
فکر میکنم یکی از مواردی که شما باید بهعنوان محقق و بهطور وسیعتر روی آن کار کنید همین است. من هم یک مقدار آن خطها را میگویم و شما میتوانید روی آنها بیشتر کار کنید. من معتقد نیستم که خیلی جدی عقبنشینی کردم و کارهایم ناموفق بود. فکر میکنم در حد ۸ سال کارهای موفقی بود و در همه این چیزها که شما میگویید پیشرفتهای قابلملاحظهای شده، منتها بنا به حرف آخر شما، من هم موافقم که زمان بیشتری میخواست که جواب بدهد و تمام شود. ناتمام بود، ولی جریان آن هیچوقت متوقف نشد. شما هم حق دارید اگر مواردی دارید که متوقف است سؤال کنید. خوشبختانه حالا که با هم گفتگو میکنیم، دیگر آن اختلافات و دعواها و آنهایی که خیلی میداندار بودند، در صحنه نیستند. موضع چپیها که بهطورکلی در این مسائل عوض شده است و دیگر از سیستم دولتی و اقتصاد دولتی دفاع نمیکنند. راستیها هم - عقلای آنها و آنهایی که اسلامی فکر میکردند - در آن مقطعی که من شروع کردم و قبل از آن با تفکرات من هماهنگ بودند. شما مجلس اول را ببینید، دهپانزده لایحه و طرح مهم داشتیم که در جهت دولتی کردن زمین کشاورزی، زمین شهری، تجارت خارجی، معدن و امثال اینها بود و دولتی هم شد. وقتی ما سیاست دولتی کردن بازرگانی خارجی را تصویب کردیم، شورای نگهبان بهکلی مخالفت کرد و گفت که ما آزاد هستیم. وقتی قرار شد در مجلس معدن را دولتی کنند، شورای نگهبان خیلی مقاومت کرد و بالاخره با دولتی شدن معادن بزرگ موافقت کرد. البته معادن بزرگ تعریف نشد و بعداً تعریف شد. روی اراضی چقدر کلنجار داشتیم که آن ماده یا تبصره ٩ تصویب شد که اراضی مردم دولتی شود. در کشاورزی هم همینطور بود. فکر میکنم در مسائل اصلی که مایه این بحثها است، شورای نگهبان هميشه مخالف بود. چون اکثریت مجلس بهاصطلاح رادیکال و چپ بود، بالاخره امام ناچار شدند که اجازه رأی ۳۲ را به مجلس بدهند. یعنی میخواهم بگویم که شورای نگهبان و فقها در آن اوایل انقلاب مخالف دولتی کردن و دولتی شدن اقتصاد بودند. مثلاً در سال ۱۳۵۸ وقتیکه راجع به ملی کردن بانکها و مصادره شمار زیادی از کارخانهها و شرکتهای بزرگ تصمیم گرفتیم، علمای قم مخالفت کردند. آیتالله گلپایگانی پیغام داد که مخالفتم را با اين ملی کردنها یا دولتی کردنها رسماً اعلام میکنم. امام، احمدآقا را نزد آقای گلپایگانی فرستادند که اعلام نکنند.
فرمت محتوا | epub |
حجم | 401.۰۰ بایت |
تعداد صفحات | 313 صفحه |
زمان تقریبی مطالعه | ۱۰:۲۶:۰۰ |
نویسنده | صادق زیباکلام |
نویسنده دوم | فرشته سادات اتفاق فر |
ناشر | انتشارات روزنه |
زبان | فارسی |
تاریخ انتشار | ۱۳۹۴/۰۳/۳۱ |
قیمت ارزی | 8 دلار |
قیمت چاپی | 165,000 تومان |
مطالعه و دانلود فایل | فقط در فیدیبو |
یه نظری بدم راجب اون دوستی که میگه پشت میت نباید حرف زد (البته این نظر من راجب آقای هاشمی نیست سیاسی برداشت نکنید با عقل و منطق برداشت کنید البته من هم تاحالا توهینی یا اهانتی به آقای هاشمی نکردم و نخواهم کرد اینی که میخوام بگم فقط در قالب یک داستانه فقط همین بخاطر اینکه دوست بزرگوارم این رو گفته بود که پشت سر مرده نباید حرف زد من هم یاد این داستان افتادم هیچ ارتباطی هم با آقای هاشمی نداره دارم فقط اتمام حجت میکنم که در قالب بد برداشت نکنید و توهین نکنید اگر هم نظری دارید راجب این داستان بگید نه راجب چیز دیگه ) با یک داستان منظور خودم رو میرسونم روزی روزگاری سینوهه طبیب دربار مصر مست کرده بود شب رو بغل رود نیل خوابیده بود صبح که بلند میشه میبینه یک نفر کور گوش بریده و دماغ بریده بالا سرش وایساده میترسه هل میکنه بعد که میبینه هیچ آزاری نداره شروع میکنه به صحبت کردن باهاش با زبان اشاره اون شخص هم داستان خودش رو تعریف میکنه میگه چند سال پیش من یک مزرعه ی کوچک داشتم کنار یک مزرعه دار بزرگ کنار یک پولدار، زندگی خوبی داشتم زن زیبایی داشتم دختر زیبایی داشتم و امرار معاش میکردم روزی اون شخص پول دار با دادن پول هنگفتی به مأمورین فرعون زمین من رو تصاحب میکنه و میاد خونه ی من به زنم و دخترم جلو چشمان تجاوز میکنه بعد من رو کور میکنه گوش و بینی من رو می بره ومن رو به کار اجباری در معدن می فرسته الان شنیدم این شخص فوت کرده میخوام بدونم خدایان چی رو قبرش نوشتن میتونی من رو به قبرستان ببری سینوهه کمکش میکنه میرن سر قبر اون طرف میگه بخون ببینم چی نوشتن میخونه رو قبر این آقا نوشتن او شخصی پاک و با ایمان و خیر و کسی بوده که ناموس مردم در کنار او امنیت داشتن خدایان او را بخشیده اند. طرف میزنه زیر گریه میگه وای برمن وای بر من که این همه کینه توزی کردم با این بنده ی خدایان، خدایان من رو ببخش و میزنه تو سرش و گریه میکنه و ومیره سینوهه میگه حالا متوجه شدم که جهل آدمی میتونه بی حد و حساب باشه جهل بعضی ها بینهایت است من اتمام حجت هام رو کردم و خدا میدونه که منظورم کسی خاصی نیست
لطفا پایین کتاب نظری جز نقد و معرفی کتاب ننویسید وگرنه مجبور میشید جوابش رو هم بشنوید. آره پشت سر مرده نباید حرف زد اخلاق ایرانی میگه پشت سر زنده باید حرف زد!! مرده پرستی هم حدی داره دوستی که گفتید بخونید تا بفهمید چه کسانی زحمت کشیدن تا ما ثبات و امنیت داشته باشیم !! فراموش کردید ایران قبل از انقلاب معروف به جزیره ثبات بود؟؟ آم ار ۱۱ میلیون زاغه نشین رو هم بذازید کنارش تا بفهمید امنیت شخص تو خانوادت و شکم سیرتون ( که راحت بشینی اینجا از هاشمی حمایت کنی) از کجا تامین شده بخور نوش حونت!!
فکرشو بکن...؟!؟ هاشمی از فیلتر زیبا کلام???????????? یک پول سیاه هم نمیدم.حتی رایگانشم نمی خونم.
دوست عزیزی که گفتی ایران قبل از انقلاب جزیره ثبات بود!???????????? تاریخ رو دقیق بخون توروخدا آبروی خودت نره! همون رضاخان درمقابل حمله روس و انگلیس هیچ مقاومتی نشون نداد و طی ۳روز کت بسته به جزیره موریس تبعید شد!!! منظورت از جزیره ثبات، دقیقا کدوم ثباته؟!????
انشاءالله خدای بزرگ خدمات ایشون رو جبران گناهان و جنایات ایشون در آخر عمرش قراربده.مثل حمایت از موسوی و کروبی حقیر ، فتنه ۸۸ که ایشون از بانیان اصلیش بود.حمایت از اصلاح طلبان کثیف ، که یه روزی همین ها ، هاشمی رو عالیجناب سرخ پوش صدا میزدن.امضای نامه درخواست تحریم ایران از آمریکا توسط ایشان و خاتمی پست ملعون، طبق اسناد وی کیلیکس و .....
برای یکی مثل من که کامل تاریخ انقلاب رو نمیدونم عالی بود جدا از بحث نظرات مرحوم هاشمی ، سوال های آقای زیبا کلام و جواب های مرحوم هاشمی خودش کار خوندن چندتا کتاب تاریخی برای آدمو انجام میده یه سری چیزایی در مورد انقلاب فهمیدم که تاحا نمیدونستم علت ندونستنمم مطالعه ی کم بوده متاسفانه.
خیلی از بحثهایی که در این کتاب میشه برای همون دهه هفتاد و هشتاد مسئله جامعه بوده و سرعت تحولات جامعه و طرز فکر مردم انقدر زیاد بوده که درسال نود و هفت برای مخاطب عام- و نه پژوهشگر تاریخ- نه سوالات مطرح شده مهمه و نه جوابهای داده شده...تنها قسمت جالب بحثهای مربوط به جنگ هشت ساله بود که نشون میداد در چه وضعیت افتضاحی مجبور شدیم قطعنامه رو قبول کنیم ...
خواندن این کتاب را به تمام دوستان و حتی دشمنان آقای رفسنجانی توصیه می کنم.
سوالات صریح آقای زیبا کلام و جواب های خوب مرحوم هاشمی کتاب را شدیدا خواندنی کرده کاش که ادامه داشت و به تحولات بعد از ریاست جمهوری ۸۴ هم می رسید. در کل کتاب ارزنده ای است که به علاقمندان تاریخ معاصر ایران پیشنهاد می کنم حتما بخوانند.
age gharar bashe intori be masael negah konim hich vaght az jaei ke khastim tekoon nemikhorim. marhoom ayatollah ensane ba bineshi boodan va kam khedmat nakard be iran. hala eshtebahatiyam dashtan vali in dalil nemishe az mohasenateshoon va didgah hashoon ghaafel beshim.