گفتههای روانپزشک ویکتور فرانکل از حال و هوای اردوگاههای کار اجباری نازیها در زمان جنگ جهانی دوم، چندین نسل از خوانندگان را جذب خود کرده است. نکتهی بسیار مهم این است که وی توانست از این اردوگاهها و کورههای آدمسوزی (هولوکاست) جان سالم به در ببرد!
فرانکل از سال ۱۹۴۲ تا ۱۹۴۵ به عنوان زندانی یهودی در چهار اردوگاه کار اجباری به بدترین وضع زندگی کرد. ویکتور در مورد دوام آوردن در چنین بحرانهایی، عقیدهای تأمل برانگیز دارد: ما نمیتوانیم از درد کشیدن بگریزیم ولی میتوانیم چطور کنار آمدن را بیاموزیم، مفهوم درون آن را فراگیریم و با تعیین هدفی نو به سمتش برویم.
تئوری فرانکل که به لوگوتراپی یا معنادرمانی معروف است، نظریه فروید روانشناس مشهور را رد میکند. یعنی هدف از زندگی کردن یا معنای زندگانی، لذت بردن نیست. معنادرمانی به کشف یا جستجوی هر آنچه که برای شخص مفهوم دارد اطلاق میشود.
پس از مرگ فرانکل در سال ۱۹۹۷، کتاب انسان در جستجوی معنا بیش از ۱۰ میلیون نسخه فروخته شد. در کتاب صوتی انسان در جستجوی معنا، پاسخ سوالاتی نظیر خوب که چه؟ چه فایدهای دارد؟ چه معنایی دارد؟ من به دنبال چه هستم؟ را خواهید فهمید. کتاب انسان در جستجوی معنا یکی از ده کتاب برتر لیست کتب تغییر دهندهی زندگی است.
این اثری صوتی به بی هدفی و نامفهوم بودن زندگی پاسخی دقیق میدهد.