- دربارهی پرتابکننده:
«محمدمهدی اردبیلی» نویسنده، مترجم، مدرس و محقق حوزهی فلسفه است که سال ۱۳۶۱ متولد شده است. او مدرک دکترای فلسفهاش را در رشتهی فلسفهی غرب از دانشگاه تبریز دریافت کرده و سابقهی عضویت در هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی را نیز دارد. او که بیش از هر مقولهای به ایدئالیسم آلمانی و اندیشههای هگل علاقهمند است، بیشتر پژوهشها و تألیفهایش را هم در همین حوزه انجام داده. تاکنون عناوین زیادی از تألیفها و ترجمههای محمدمهدی اردبیلی منتشر شده است. «پرتابهای فلسفه»، «آگاهی و خودآگاهی در پدیدارشناسی روح هگل»، «ما و هگل»، «ایدئالیسم آلمانی»، «هگل: از متافیزیک به پدیدارشناسی» و کتاب پربحث «اصول مبارزه در زمانهی نیهیلیسم» مهمترین آثار تألیفی او هستند. علاوه بر اینها ترجمهی کتابهایی چون «پدیدارشناسی روح» اثر هگل، «هگل و پدیدارشناسی روح» اثر رابرت استرن، «نقادی نقد عقل محض» مجموعهی مقالاتی دربارهی کتاب نقد عقل محض کانت، «هگل» از دانشنامهی فلسفی استنفورد و چندین اثر دیگر را نیز در کارنامه دارد.
- دربارهی پرتابشونده:
نویسنده هر متن را نوعی پرتاب میداند؛ پرتابی که نتیجهاش قابل پیشبینی نیست. به این منظور که نویسنده، نمیتواند سرنوشت اثرش را از پیش تعیین کند و تنها میتواند ایدهها و تفکراتش را به اذهان مخاطبان پرتاب کند. با این تفاصیل و بهزعم مؤلف، «پرتابهای فلسفه» نهتنها پرتاب خودِ فلسفه به میانهی زمانه و تمام زمانها، بلکه پرتابهایی است که به دست فلسفه صورت پذیرفته است. این نه نویسنده، بلکه فلسفه است که پرتاب میکند؛ نهتنها متن را، که حتی خودِ نویسنده را. محمدمهدی اردبیلی در این اثر مجموعهای از یادداشتها کوتاه و تأمل برانگیز را از حوزههای گوناگون گردآورده و با دید فلسفی به آنها نگریسته است. یادداشتهای او گاه میتوانند دید تازهای از موضوع مورد بحث به مخاطب دهند و گاه سررشتهای از افکار را به دست شنونده بدهند که خود منجر به تفکر دوچندان شوند.
- محتوای پرتابها:
اردبیلی پس از مقدمهای که با عنوان «ایدهی پرتاب» نوشته و در آن کلیات اثرش را بهتخلیص بیان نموده و به بحث روی ماهیت متن و نویسنده پرداخته، کتابش را به چهار بخش تقسیم کرده است. بخش اول «مختصات پرتاب» نام دارد و حول موضوعاتی چون انسداد، نقد رادیکال، خلق متن، نقد درونزا و حیات متن میگردد. دومین بخش «نیروی پرتابه» است و از عناوین فیلسوف در بحران، اندیشیدن به اکنون، قدیسمآبی متفکر و روشنفکر مردمی تشکیل شده. نویسنده در بخش سوم یا «زاویهی پرتاب» از مفاهیمی چون وسوسهی خوردن، معصومیت کودکانه، ترس از تاریکی، نفرینشدگان، هیولای گیوتین و زلزله سخن گفته است. آخرین بخش کتاب «پرتاب» نام دارد و مشتمل است بر عناوینی چون: عشق، پدر، سفر، جنازه، سنگ قبر، مرگ، سوگواری، تعهد فیلسوف و سکوت.
- کتاب صوتی پرتابهای فلسفه:
نشر صوتی آوانامه طی همکاری با «گروه انتشاراتی ققنوس» کتاب صوتی «پرتاب های فلسفه» اثر «محمدمهدی اردبیلی» را با صدای «تایماز رضوانی» تهیه و تولید نموده است. با توجه به اشارههای نویسنده به «پدیدارشناسی» و تأثیر او از اندیشههای «هگل»، شنیدن دو کتاب کوتاه از مجموعهی «دانشنامهی فلسفی استنفورد» به علاقهمندانِ این کتاب توصیه میشود: کتابهای «هگل» اثر «پل ردینگ» و «پدیدارشناسی» نوشتهی «دیوید وودراف اسمیت» که روایتگر هر دو اثر «آرمان سلطانزاده» است.