ویکتور فرانکل در کتاب انسان در جستجوی معنا، ضمن بیان داستان زندگی خود و خاطرات تلخ از دوران اردوگاه کار اجباری در آشویتس، راهِ پیدا کردن معنای زندگی را به شما آموزش میدهد. این کتاب به شما نشان میدهد که ویکتور فرانکل چگونه برای پیدا کردن معنی زندگی خود تلاش کرد و توانست جان سالم به در برد.
انسان در جستجوی معنا (Man's search for meaning) توسط نشر شمشاد منتشر شده و یک کتاب در حوزه روانشناسی و توسعه فردی با درونمایه داستانی است که چگونه جان به در بردن فرانکل از اردوگاه کار اجباری را بیان میکند و سپس راهکارهایی را برای پیدا کردن معنای زندگی، در اختیار افراد قرار میدهد. فرانکل با تکیه بر تجارت زندگی خو و همچنین مراجعانش، توانست مکتبی جدید به نام «معنی درمانی یا لوگوتراپی» را خلق کند که امروزه در بین درمانگران، محبوبیت زیادی دارد.
به بیان نویسنده، در اردوگاهی که او مشغول کار بود، از هر ۲۸ نفر تنها یک نفر زنده میماند و بقیه یا خودکشی میکردند و یا کشته میشدند. تحمل آنهمه رنج و سختی، فقط با یک ابزار ممکن بود: داشتن معنایی برای زندگی! او دریافت کسانی که جان سالم به در بردند، لزوما سالمترین، قویترین و باهوشترین نبودند، بلکه آنها معنایی در زندگی خود داشتند که به امید تحقق آن، آنهمه سختی را تاب آوردند.
این کتاب برای اولین بار در سال ۱۹۴۶ منتشر شد و به سرعت توانست نظر خوانندگان را جلب کند و به یکی از کتابهای محبوب حوزه روانشناسی و انگیزشی تبدیل شود. این کتاب را میتوانید با ترجمه «علیرضا ارجاع» و با صدای «صالح جراحنجفی» خریداری کنید.
درباره ویکتور فرانکل، نویسنده کتاب
ویکتور فرانکل (Viktor Frankl) نویسنده و عصبشناس آمریکایی و متولد سال ۱۹۰۵ در اتریش است. او خالق روش درمانی معنادرمانی یا لوگوتراپی است که بین درمانگران زیادی محبوبیت دارد. براساس این مکتب، انسانها باید برای کارهای خود معنایی پیدا کنند تا احساس پوچی نداشته باشند. آنچه باعث شد خود نویسنده از اردوگاه آشویتس جان سالم به در ببرد، این بود که بتواند کتاب «انسان در جستجوی معنای غایی» را بنویسد. عمده شهریت فرانکل در ایران بهخاطر کتاب انسان در جستجوی معنا است. او در سالهای فعالیتش، کتابهای متعددی را به رشته تحریر درآورد که بعضی از آنها به فارسی نیز ترجمه شدهاند. از جمله مهمترین کتابهای این نویسنده یهودی میتوان به «آری به زندگی» و «پزشک و روح» اشاره کرد. ویکتور فرانکل در دوم سپتامبر ۱۹۹۷ در شهر وین اتریش درگذشت.
سه دلیل مهم برای شنیدن کتاب انسان در جستجوی معنا
زندگی سراسر رنج و سختی است و اگر انسانها نتوانند برای زندگی خود معنایی پیدا کنند، تحمل سختیها بسیار سخت خواهد شد. ویکتور فرانکل به خوبی به ضرورت داشتن معنا در زندگی پی برده بود. همین معنا باعث شد او از رنجهای بیشمار، جان سالم به در برد. این کتاب به شما کمک میکند معنای واقعی زندگی خود را پیدا کنید و براساس آن، زندگی لذتبخشتری داشته باشید. از دیگر فواید مطالعه این کتاب میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
شما میتوانید ضمن مطالعه داستان زندگی فرانکل و آشنایی با رنجهای او، به تلاشهایش برای پیدا کردن معنای واقعی پی ببرید
مطالعه این کتاب به شما کمک میکند برای کوچکترین کارهای خود نیز یک معنای واقعی پیدا کنید
با پیدا کردن معنای واقعی زندگی خود، میتوانید رنجها را تاب بیاورید و از عجیبترین موقعیتها، سربلند بیرون آیید
در بخشی از کتاب میشنویم
از آنجایی که این کتاب روایتی از تجربیات من به عنوان یک زندانی معمولی در اردوگاه است، مهم است که با افتخار اشاره کنم به جز چند هفته آخر هیچ شغلی را به غیر از روانپزشک و گاهی هم دکتر اردوگاه نپذیرفتم. تعداد کمی از دوستانم شانس این را داشتند که بهعنوان بهیار استخدام شوند و در اتاقهایی سرد مشغول پانسمان بیماران به وسیله کاغذهای باطله شوند. من زندانی شماره ۱۱۹۱۰۴ بودم و بیشتر اوقات مشغول کندن زمین و خواباندن ریلهای راه آهن بودم. مدتی هم وظیفهام کندن تونل برای آبراه بود بدون اینکه کسی به من کمک کند. البته این کارم بی جواب نماند و درست قبل از کریسمس ۱۹۴۴ هدیهای با عنوان «کوپن پاداش» دریافت کردم. این کوپنها از طرف شرکتی ساختمانی بود که عملاً ما را بهعنوان برده میخرید؛ آن شرکت برای هر زندانی روزانه مبلغ مشخصی را به اردوگاه پرداخت میکرد. این کوپنها برای شرکت پنجاه فنیکس هزینه داشت و همچنین میشد تا چند هفته بعد آن را با شش نخ سیگار تعویض کرد، البته گاهی هم ممکن بود باطل شوند.
پیشنهادهایی برای دوستداران این کتاب
برای همه انسانها پیش میآید که در لحظاتی از زندگی خود، احساس سرخوردگی و شکست کنند. چه چیز باعث میشود انسانها بتوانند از سختترین شرایط عبور کنند و دوباره به زندگی ادامه دهند؟ شنیدن این کتاب شما را به جواب میرساند. اگر از شنیدن این کتاب لذت بردید و دوست دارید کتابهای بیشتری را در زمینه روانشناسی و توسعه فردی مطالعه کنید، کتابهای زیر را در لیست مطالعه خود قرار دهید:
کتاب رواندرمانی اگزیستانسیال اثر اروین یالوم
کتاب چهار میثاق اثر دون میگوئل روئیز
کتاب معنای زندگی اثر تری ایگلتون
۹۰ در صد محتوای کتاب در مورد روزگاری بود که در اردوگاه کار اجباری به سر می برد نویسنده و حاوی مطالب تلخی بود که این روزا مردم هیچ علاقه ای به شنیدنش ندارند اما فصل اخر جمع بندی بود و حاوی چند مطلب اموزنده در کل کتاب می خواست بگه انسان قادر هست در هر شرایطی خودشو وفق بده و امیدوار باشه حتی اگه تو نامید کننده ترین روز های زندگیش باشه اگر فکر می کنید بدبخت ترین ادم هستید شنیدن این کتاب می تونه بگه از شما بدبخت تر هم هست 😅و دیدگاه شما رو به مشکلات باز کنه در واقع اون حجم از سختی که در کتاب ذکر میشه به شما میگه زندگی اون قدر هاکه ما فکر می کنیم سخت نیست و باعث میشه مشکلات کوچک تر دیده بشن ، به نظر کتاب ناقص میومد پشیمون نیستم از شنیدنش ولی اون چیزی که فکر می کردم هم نبود
3
بنظرم مکتب فکری تازه ای رو در مورد شناخت روان انسان مطرح میکنه. از نظر تئوریک و فنی شاید عمق نظریات کلاسیک رواتشناسی رو نداشته باشه ولی خیلی خوبه و حتی لازمه به مبحث معناگرایی توجه بشه و اینکه انسان میتونه فقط تابع پیش بینی های روانشناسانه نباشه و طور دیگه ای عمل کنه.
خواتش متاسفانه خیلی ضعیف بود و حتی یه ادیت هم نشده بود. غلطهایی هم وجود داشت که نمیدونم از خوانش اشتباه بود یا ترجمه یا حروفچینی غلط مثل &#۳۴;ملالت&#۳۴; به جای &#۳۴; ملامت&#۳۴;
2
نثر کتاب بسیار ضعیف است. دروغ همانند همیشه چاشنی نویسندگان یهودی و متاسفانه مظلوم نمایی افراطی که حال آدم رو بهم میزنه اما واقعیت بسیار متفاوت تر از روایات سرتسر دروغ این مدل نویسندگان هست. باید اضافه کرد که یهود هنوز در حال انتقام گرفتن از دنیا بابت این توهمات هست.
3
انگیزهبخش 🚀
اول اینکه خوانش خیلی سریع داشت که مانع ارتباط میشد، مخصوصا بخش دوم که واقعا نیاز به تامل داشت.
ثانیا بخش اول انگار ناقص بود، وسط جمله قطع شد.
کلا نمیدونم این خاتصه کتاب بود یا کاملش بود
4
خوب بود ، فقط یه سوال داشتم که آیا همه محتوای کتاب توی این کتاب صوتی آورده شده یا نه؟
3
خوانش خیلی خوبی نداشت قدری غلط وجود داشت ولی در کل کتاب خوبیه هرچند قسمت اولش کمی شوکه کننده ست
3
راوی سرد کتاب رو میخوند ، یعنی حسی تو کلامش نبود و فقط سریع خوانده میشد ،