در این کتاب صوتی میخواهیم در این باره صحبت کنیم که چگونه میتوانیم در خود انگیزه به وجود آوریم و زندگی خود را هدفمند کنیم.
انگیزه یک امر درونی است و باید خودتان آن را ایجاد کنید. به دنبال هیچ فرد یا شرایطی در بیرون برای ایجاد انگیزه نباشید. طبیعی است که در برخی روزها حوصله ندارید و نمیخواهید کاری کنید. اما نباید اجازه دهید که بیانگیزگی شیوه زندگی شما شود و با روشهای ساده خودتان را ترغیب کنید پیش بروید.
تکنیکهای سادهای وجود دارد که انگیزه لازم برای دست به کار شدن را میدهد. بعد از مدتی متوجه خواهید شد که هر کدام از این روشها به عادت روزانه تبدیل شده است.
1. فقط شروع کنید انگیزه خودش از راه میرسد:
نباید منتظر انگیزه باشید تا شروع به کار کنید. اگر انتظار دارید که هر روز با انگیزهای عالی کار کنید شاید هیچ وقت به هیچ هدفی نرسید.
نکته جالب این است که وقتی به هر شکلی شروع کنید، بعد از مدتی احساس میکنید که کارها سادهتر و خوشایندتر شده و بعد انگیزه پیدا میکنید.
۲. از کوچک شروع کنید:
اگر احساس میکنید که اهداف بزرگ باعث اضطراب و دلهرهتان میشود، به خودتان اجازه ندهید کارها را به تعویق بیاندازید.
در عوض آن را به مراحل کوچکتر تقسیمبندی کنید و سپس تمام انرژی خود را روی همان مرحله بگذارید.
۳. به دنبال راحتی مطلق نباشید:
از منطقه امن خود خارج شوید. تجربیات و موفقیتهای زیادی در بیرون منتظر شما است. اگر به دنبال راحتی و امنیت مطلق باشید، انگیزه برای همیشه از شما خداحافظی میکند.
کشتی در بندر امنیت دارد، اما بندر جایی نیست که کشتی برای آن ساخته شده باشد.
۴. اگر باز هم کارها را به تعویق انداختید، باز هم از کوچکتر شروع کنید:
اگر هنوز عادتِ امروز و فردا کردن دست از سر شما برنداشته است، باز هم برنامههایتان را به کوچکتر تقسیمبندی کنید.
مهمترین کار پیش رفتن است تا نیرو و انگیزه برای ادامه کار فراهم شود، پس از قدمهای کوچکتر اما پیوسته شروع کنید.
۵. عوامل حواس پرتی روزانه را کاهش دهید:
هنگامی که عواملی در اطراف شما وجود دارد که به راحتی حواس شما را پرت میکنند، تمرکز کردن سخت میشود. ببینید چه چیزی باعث عدم تمرکز شما شده است.
میخواهید مطالعه را شروع کنید اما همان موقع پیامی از دوستتان دریافت میکنید و میگویید خوب است تماسی با او بگیرم . به کاری که در دست دارید به عنوان مهمترین کار دنیا نگاه کنید. اجازه ندهید که هر چیزی توجه شما را به خود جلب کند.
مسئولیت پذیر باشید.
به اطرافیان خود بگویید که چه تصمیمی گرفتهاید. از یک یا تعدادی از دوستان بخواهید که به طور مرتب پیشرفت شما را بررسی کنند. به این شکل به احتمال زیاد کمتر تمایل پیدا میکنید که از کارها شانه خالی کنید یا با اولین مشکل تسلیم شوید. مسئولیت زندگیتان را خودتان به عهده بگیرید.