جنگ همیشه آبستن اتفاقات تلخ و شیرینی است که معنای زندگی را در خود نهان کرده است. رمان صوتی اتاق افسران ماجرای افسر جوانی است که جنگ جهانی اول زندگی او را تغییر میدهد که این اتفاق باعث میشود آدرین جوان رنج را به معنای واقعی کلمه لمس کند.
کتاب صوتی اتاق افسران با عنوان اصلی La chambre des officiers رمانی فرانسوی است که توانسته جوایز زیادی را از آن خود کند. مارک دوگن، نویسندهی این رمان، با نگاهی رئالیستی و ضدجنگ، آسیبهای جسمی و روحی سربازان را به تصویر کشیده است. داستان از آنجایی آغاز میشود که آدرین فورنی در اولین روز حضورش در جبهه، از ناحیهی صورت آسیب میبیند و به مدت پنج سال در بیمارستان بستری میشود و در این مدت بسیاری از دوستان و همرزمان خود را از دست داده و با مارگارت آشنا میشود تا عشق کمی از رنج او را بکاهد. کتاب صوتی اتاق افسران برای اولین بار در سال 1998 به فرانسوی منتشر و سال بعد به انگلیسی ترجمه شد. نسخهی فارسی این کتاب با ترجمه پرویز شهدی و گویندگی اطهر کلانتری به همت رادیو گوشه در اختیار فارسی زبانان قرار گرفته است. شما میتوانید با مراجعه به دسته بندی داستان و رمان، بهترین رمانهای ایرانی و خارجی را در فیدیبو بخوانید.
مارک دوگن Marc Dugain نویسنده و کارگردان معروف فرانسوی در سال 1957 به دنیا آمده است. دوگن در حال حاضر به عنوان استاد مباحث مالی فعالیت میکند. او به واسطهی اولین رمان خود یعنی اتاق افسران توانست در دنیای ادبیات به موفقیت برسد تا جایی که در سال 2001 فیلمی بر اساس این رمان ساخته شد. کتابهای دیگری از مارک دوگان به فارسی ترجمه و چاپ شده است که شما میتوانید آنها را در فیدیبو بخوانید:
جنگ به خاطر پیامدهای آن همیشه مورد مذمت قرار گرفته است. فرقی نمیکند کجای جهان باشد و یا بین کدام جبهه و در چه برههی تاریخیای. جدال میان انسانها آن هم با اسلحه و بمب آسیبهای غیرقابل جبرانی را به بار میآورد. کتاب صوتی اتاق افسران از آسیبهای جسمی و روحی سربازان سخن میگوید. سربازانی که در جنگ جهانی اول از خودگذشتگی کردند اما با جسمی آسیب دیده و روحی شکسته به خانه بازگشتند و چه بسا تعدادی نیز از این بازگشت ناراحت هستند. اتاق افسران یکی از بهترین رمانهایی است که در ژانر ضدجنگ نگاشته شده و با خواندن آن شاید بتوانیم گوشهای از رنج و احساسات سربازان جنگی را درک کنیم. این کتاب صوتی را نیز میتوانید برای بررسی و نقد روانکاوانه آسیبهای جنگ مورد استفاده قرار دهید.
در اولین روز بسیج عمومی، دهکدهی زادگاهم را در دوردونی ترک کردم. پدربزرگم برای اینکه اطرافیان آه و ناله و گریهزاریهای بیهوده نکنند، صبح زود از خانه فراریام داد. کولهپشتیام را انداختم توی گاری آندرهی پیر. با گامهای منظم و یکنواخت مادیان قهوهای رنگش طرف لالند راه افتادیم. فقط موقعی که توی سراشیبی ایستگاه راهآهن افتادیم، پدربزرگ سرانجام تصمیم گرفت حرف بزند.
سه برگ دیگر کاغذ برایم مانده، آنها را میگذارم برای قدیمیترین دوستم، آلن بونار. از دبستان تا خدمت سربازی یک لحظه از هم جدا نبودیم. اولین بار است که راهمان از هم جدا شده. دست راست آلن کوچک ماند و رشد نکرد، انگشتهایش مانند انگشتهای بچهای هشت ساله ماند. اگر مردم موقع دست دادن، دست راستشان را جلو نمیآوردند، به طور حتم و به آسانی میتوانست این نقص عضو را از چشم دیگران پنهان نگه دارد.
تا مرا دید، سر روی شانهام گذاشت و بغضش ترکید. چون نمیتوانست حرف بزند، خود را روی تختش انداخت و ولو شد. من و ویل کنار تختش ماندیم و اگرچه کاری از دستمان برنمیآمد، تا وقتی هوا تاریک شد و ساعت خاموشی رسید ترکش نکردیم. صبح که از خواب بیدار شدم، چون از روی تجربه میدانستم سختترین دقیقههای روز است و روحیه در پایینترین سطح خودش، به رختخوابش نزدیک شدم. خودش را کشته بود.
نه زن و نه بچههایش هیچ یک او را به جا نیاورده بودند. بزرگترین پسرش با دیدن او، پا به فرار گذاشته و توی راهرو فریاد زده بود این پدر من نیست، این پدر من نیست! زنش دست بچهها را گرفته و به او قول داده بود همینکه کمی وضعش بهتر شود دوباره به دیدنش بیایند.
مجسم میکردیم حالا که جنگ تمام شده، همهی سربازانی که زنده مانده یا معلول نشدهاند، صحیح و سالم به خانهشان برمیگردند. تا زمانی که در سنگرهای پر گل و لای و در سرما هر لحظه منتظر صدور دستور حمله و رویارویی با مرگ بودند، ما در مقایسه با آنها آدمهای خوش شانسی بودیم. آنها خیلی بیشتر از ما در معرض خطر بودند.
جنگ و آسیبهای آن هیچوقت فراموش نمیشوند و همیشه زخم آن تازه است. شاید در حادثهای جسمان آسیب ببیند اما در جنگ علاوه بر آسیب جسمی، بخشی از سلامت روح و روانمان را نیز از دست میدهیم. اثرات جنگ به این موارد خلاصه نمیشود بلکه در این میان، عشقها و خانوادههایی نیز هستند که از بین میروند و بازماندهها باید با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم کنند. اگر شما از خواندن رمانهای رئالیستی ضد جنگ لذت میبرید، حتما به عناوین زیر سر زده و آنها را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
فرمت محتوا | mp۳ |
حجم | 414.۰۵ مگابایت |
مدت زمان | ۰۵:۰۱:۲۸ |
نویسنده | مارک دوگن |
مترجم | پرویز شهدی |
راوی | اطهر کلانتری |
ناشر | رادیو گوشه |
زبان | فارسی |
تاریخ انتشار | ۱۴۰۰/۰۳/۰۸ |
قیمت ارزی | 5.۵ دلار |
مطالعه و دانلود فایل | فقط در فیدیبو |
کتاب خوبیه ..اما صدا تا انتهای درجه هم خیلی پایینه.لطفا اگه میشه درستش کنید.
کتابی فوقالعاده که سرنوشت چند نفر رو در دوره جنگخای جهانی وصف میکنه و اشارههایی زیبایی به مصیبتهای جنگ میکنه خلاصه که کاملا پیشنهاد میکنم بخونید. از نظر ترجمه بسیار روان و خوب اما از نظر راوی خوبه ولی میتونست خیلی بهتر باشه و مشکل بزرگ ضبط صداس که خیلی صدا کمه واقعا. امیدوارم کمکی به انتخاب شما کرده باشم.
عااااالیه داستان یک لحظه از ریتم نمیوفته صدای راوی تصویر سازی رو عالی میکنه . تصاویری از انسانها که هرگز از ذهن پاک نمیشه .
گویندگی واقعا عالیه، اولین کتابی بود که راجع به جنگ میخوندم، بر خلاف غم انگیز بودن کتاب به نظرم داستان خوبی بود.
به شدت کتاب ضعیف و بی محتوا که فقط الکی موضوع رو طول داده و به هیچ جایی ختم نمیشه. من تا ۶۶ درصد کتاب رو گوش کردم ولی هیچ نکته یا داستانی منتقل نکرد.
فقط راجب نحوه زخمی شدن و انواع جراحی ها توضیح داد مزخرف بود
من این کتاب رو دوست نداشتم کلمات تکراری منو خسته میکرد و ب نظر قسمت هایی ک میتونست اوج داستان باشه کمتر از لحظه های دردآور توصیف شده بودند..حتی توصیف های جراحات و دردها در من حس همدلی ایجاد نمیکرد
فوقالعاده، به سادگی داره یه مشکل وحشتناک رو توصیف میکنه
عالیه واقعا تمام متنش قابل تصور و تجسم بود... ممنون از راوی خوش صدا و خوش بیان که حس اصلی کتاب رو به خوبی منتقل کردن سرگذشت سه افسر درجنگ جهانی دوم که به خوبی تمام دردها و شادی هاش رو نشون داده بود
زیبا ولی غمگین