ارتباطات میانفرهنگی یکی از حوزههای مهم ارتباطات است که نیازمند توجه عمیقتر و بیشتر است. یکی از دلایل آن این است که این شکل از ارتباطات در همه نقاط جهان حضور عینی و ملموس و در چهرهسازی در مورد ملتها و فرهنگها نقش مؤثری دارد. بیشتر انسانها مخصوصاً در عصر کنونی که عصر اطلاعات و ارتباطات است، تجربهای از اینگونه ارتباطات با افراد فرهنگهای مختلف دارند.
یکی از مباحث مهم در این حوزه این است که آیا مقصود از فرهنگهای مختلف، فرهنگهای ملتهای دیگر است یا اینکه در یک جامعه چندفرهنگی نیز میتوان ارتباطات افراد مختلف دارای فرهنگهای گوناگون یا حتی مثلاً ارتباطات بیننسلی را نیز بهنوعی ارتباطات میانفرهنگی نامید.
ارتباطات میان افراد وابسته به فرهنگهای مختلف در یک جامعه را هنوز طبق دیسیپلین ارتباطات میانفرهنگی نمیتوان آن را ارتباطات میانفرهنگی نامید. شاید یکی از دلایل آن این است که نمیتوان تمایز جدی میان افراد یک جامعه که فرهنگ عمومی بر آنها حاکم است، قائل شد. آنچه که بهعنوان تفاوت در چنین جامعهای میتوان مطرح کرد، تفاوت دیدگاهها و برخی از رفتارها و آیینهایی است که میتواند متأثر از تاریخ و جغرافیا و آموزشهای بین نسلی مناطق مخصوص باشد.
کتاب مزبور شامل مهمترین نظریات حوزه ارتباطات میانفرهنگی است. در حقیقت این کتاب یک دانشنامه ارتباطات میانفرهنگی است که مباحث نظری را به شکل وسیع و همهجانبه مطرح نموده است.