«آرت» از سال ۱۹۹۶ تا سال۲۰۰۲ در سالنهای تئاتر وستاند لندن بر روی صحنه بود و جمعن نزدیک به ۱۴۰ میلیون پوند درآمد داشته است. هنر نمایشنامه کوتاهی در باره چند دوست است که در باره تابلوی نقاشی مدرنی که یکی از آنها خریده و در واقع یک بوم خالی است بحث و مشاجره میکنند و دوستی آنها به هم میخورد. تم اصلی نمایشنامه هنر، خودفریبی است. یاسمینا در این باره به خبرنگار گاردین میگوید:
«خودفریبی برای من بخش مهمی از زندگی است و من امروز بخصوص آن را با دنبال کردن یک چهره سیاسی میبینم. خودفریبی امروز حکومت میکند. خودفریبی عنصر مسلط نهاد بشری است. خودفریبی تنها دروغ گفتن به دیگران نیست بلکه دروغ گفتن به خود است. شکلی از محافظت است و ناشی از احساسات دیگر مثل احساس غرور، نخوت، ترس، و درآمیختن با دیگران است.» یاسمینا در بیشتر آثارش به تحلیل و کالبد شکافی رفتار متظاهرانه ثروتمندان نوکیسه پرداخته و خشونت و وحشی گریای را که پشت لفافه تمدن پنهان شده برملا کرده است. او مشکلات بسیار پیچیده روابط انسانی را با زبردستی خاصی در قالب کمدی مطرح میکند.
در ظاهر مقابله دیدگاه کلاسیک و مدرن در باطن هم حق به جانب بودن و خود عقل کل پنداری آدما اصل بحث یک چیزه ظاهرش یک چیز باطنش یک چیز و قربانی هم دیگری.
از نظر دیالوگ و موقعیت هم خوب نوشته شده شخصیت پردازی ها هم به نوبه خود قابل درک هستن برای کسایی که اهل خوندن نمایشنامه و دیدن اجرا هم نیستن میتونه جذاب باشه
4
این نمایشنامه درباره ی افرادیه که علی رغم تحصیلات، ثروت و موقعیت اجتماعی خوبشون، بسیار سطحی نگر هستند و هنر رو دست مایه ی فخر فروشی خودشون قرار میدن، بدون اینکه درک درستی ازش داشته باشن. پیشنهاد می کنم بخونیدش
5
علیرضا کوشک جلالی ، نویسنده،کارگردان و مترجمی که آثارش بدون شک جزو برترین ها هستند . نمایشنامه آرت ، یکی از بهترین ترجمه های ایشان است .
هر کارگردانی این نمایشنامه را بخواند ، شیفته خواهد شد تا به اجرا برساند?