انسان یک موجود اجتماعی است. او نمیتواند بدون ارتباط با جامعه زندگی کند و نیازهایش را با ارتباط با سایر افراد جامعه برطرف میکند. برای این موجود اجتماعی لازم است که بتواند روابط مؤثری با اطرافش از جمله افراد خانوادهاش برقرار کند. این مسئله در ابتدا ساده به نظر میرسد اما در مجموع روابط انسانی مسئلهی پیچیدهای است و گاهی لازم است برای اینکه بتوانیم روابط بهتری داشته باشیم و لحظات بهتری را تجربه کنیم چیزهای بیشتری یاد بگیریم. توماس آنتونی هریس کتابی نوشته است که میتواند راهنمای ارزشمندی برای هر انسانی باشد. او در کتاب وضعیت آخر تلاش میکند به انسانها کمک کند کنترل احساساتشان را به دست بگیرند، از گذشته رها شوند و بهسوی آینده حرکت کنند. میکروبوک وضعیت آخر (من خوبم –تو خوبی) را بخوانید و برای زندگی بهتر به کار بگیرید.
کتاب من خوبم تو خوبی با عنوان اصلی «I’m OK – You’re Ok» سال ۱۹۶۷ منتشر شد. این کتاب یک کتاب خودیاری است که در آن روش تجزیهوتحلیل رفتار متقابل بهعنوان روشی برای حل مشکلات زندگی در نظر گرفتهشده است. تحلیل رفتار متقابل روشی در روانشناسی است که اریک برن روانشناس آمریکایی کانادایی ابداع کرده است و در آن بیان میکند هر انسانی والد، بالغ و کودک درونی دارد که در موقعیتهای مختلف خود را نشان میدهد.
میکروبوک کتاب وضعیت آخر خلاصهی کوتاهی از مطالب این کتاب است که فیدیبو در قالب کتاب میکروبوکهای بیستدقیقهای منتشر کرده است.
کتاب من خوبم- تو خوبی یکی از پرفروشترین کتابهای قرن بیستم آمریکا است. این کتاب سال ۱۹۷۲ در صدر پرفروشترین کتابهای نیویورکتایمز قرار گرفت و دو سال آنجا باقی ماند. بر اساس تخمینهای موجود ناشر بیش از ۱۵ میلیون نسخه از این کتاب در سراسر جهان فروخته است. کتاب وضعیت آخر تاکنون به دهها زبان مختلف برگردانده شده و با وجود اینکه سالهای زیادی از نگارش آن گذشته است یکی از کتابهای محبوب خودیاری است
نسخهی کامل کتاب وضعیت آخر پنج فصل دارد که به شرح زیرند
فصل ۱: فروید، پنفیلد و برن
فصل ۲: والد، بالغ و کودک
فصل ۳: چهار وضعیت زندگی
فصل ۴: ما میتوانیم تغییر کنیم
فصل ۵: تحلیل رفتار متقابل
توماس هریس نویسنده و روانشناس آمریکایی سال ۱۹۱۰ به دنیا آمده است. او مدرک کارشناسی خود را از دانشگاه آرکانزانس دریافت کرده است. او سپس در دانشگاه تمپل مدرک پزشکی خود را دریافت کرد. او پس از دریافت مدرک دانشگاهی خود بهعنوان دستیار پزشکی به نیروی دریایی پیوست و مدتی در این نیرو خدمت کرد. او پس از گذراندن دوران کارورزی خود در ارتش در بیمارستان سنت الیزابت به آموزشهای روانپزشکی مشغول شد. او بعدها بازهم بهعنوان روانپزشک در نیروی دریایی خدمت کرد و در نهایت سال ۱۹۵۴ با درجهی فرماندهی از این نیرو خارج شد.
او پسازآن بهعنوان استاد در دانشگاه واشنگتن مشغول به کار شد. او در این شغل دوام چندانی نیاورد و در نهایت یک مطب خصوصی روانشناسی افتتاح کرد. او در مطبش روی آموزههای اریک برن که از دوستانش بود کارهای زیادی انجام داد و باعث توسعهی نظریات تحلیل رفتار متقابل شد. او در نهایت کتاب من خوبم- تو خوبی را منتشر کرد که او را به یک نویسندهی و روانشناس مشهور تبدیل کرد.
تامس هریس سال ۱۹۸۵ دنبالهای به نام «staying Ok» نوشت. همسرش در نگارش این کتاب او را همراهی کرد. توماس آنتونی هریس سال ۱۹۹۵ درگذشت.
کتاب من خوبم – تو خوبی در ایران بارها و بارها ترجمهشده است. اولین بار اسماعیل فصیح مترجم مشهور ایرانی این کتاب را با عنوان «وضعیت آخر» به فارسی برگرداند. بیتا حکمی این کتاب را برای نشر نامک با عنوان «من خوبم، تو خوبی» ترجمه کرده است. ترجمهی میکروبوک وضعیت آخر (من خوبم- تو خوبی) را سیمرا توسلی بر عهده داشته است.
کتاب وضعیت آخر یک راهنمای کمنظیر است. تمام افرادی که توانایی تصمیمگیری ندارند یا نمیتوانند احساساتشان را کنترل کنند باید این کتاب را بخوانند. من خوبم- توخوبی مفاهیم روانشناختی زیادی را در کنار هم قرار داده است تا افراد بتوانند موقعیت احساسی خود را دریابند و برای بهتر شدن شرایط خود تصمیم بگیرند. کتاب وضعیت آخر را میتوان یک پیشرفت جدی در روانشناسی بهحساب آورد که توانسته است به میلیونها نفر در سراسر جهان کمک کند تا بدون مراجعههای پیاپی به روانشناس بسیاری از مشکلات خود را بشناسند و دربارهی روشهای مقابله با آنها چیزهای زیادی یاد بگیرند.
کتاب وضعیت آخر همچنین برای تمام روانپزشکان و روانشناسان بسیار مفید است. آنها میتوانند از این کتاب برای کمک به مراجعان خود استفاده کنند. روشهای تحلیل رفتار متقابل که تامس آ هریس در این کتاب از آنها سخن گفته است در جلسات درمان گروهی بسیار کارآمدند.
کتاب من خوبم- تو خوبی، وضعیت آخر در دستهی کتابهای روانشناسی قرار دارد.
کتاب من خوبم- تو خوبی، وضعیت آخر مناسب برای گروه سنی بزرگسال است.
تعداد صفحات نسخهی چاپی کتاب وضعیت آخر ۳۷۳ صفحه است که با مطالعهی روزانه 20 دقیقه میتوانید این کتاب را در 18 روز بخوانید. فیدیبو این کتاب را بهصورت میکروبوک درآورده و در قالب کتاب الکترونیکی درآورده است. میکروبوک کتاب وضعیت آخر را میتوانید در ۲۰ دقیقه بخوانید.
کتاب من خوبم- تو خوبی، وضعیت آخر جزو کتابهای حجیم و بلند با موضوع روانشناسی است. این کتاب برای افرادی که وقت بیشتری برای مطالعه دارند و میخواهند در زمینهی روانشناسی زمان بیشتری را به مطالعه اختصاص دهند انتخاب مناسبی است.
آنچه در بالا خواندید بررسی و نقد میکروبوک من خوبم- تو خوبی، وضعیت آخر اثر توماس هریس بود. خرید و دانلود کتاب وضعیت آخر در همین صفحه امکانپذیر است. برای مطالعهی دیگر کتابها در زمینهی روانشناسی میتوانید به قسمت دستهبندی کتابها مراجعه و کتابهای این موضوع را یکجا مشاهده کنید.
فرض کنید مرد سفیدپوستی هستید که در دهه ۱۹۶۰ در امریکا زندگی میکند و شاهد جنبش حقوق مدنی میان مردم است. از شما خواسته میشود دادخواستی را امضا کنید که برای مبارزه با قوانین تبعیضآمیز نژادی تنظیمشده است.
برای شما بهعنوان یک سفیدپوست این تصمیمی دشوار و استرسزاست. والد درونتان باورهای نژادپرستانه نسلهای قبل را یادآوری میکند و تذکر میدهد که با امضای آن بیانیه از آن هنجارها تخطی خواهید کرد و ازآنجاکه کودک درون شما از سرکشی از دستورات والدین میترسد، احتمالاً امضا نخواهید کرد.
اما افراد میتوانند تغییر کنند و فردیت خود را از طریق بالغ درون خود پرورش دهند.
بالغ درون واکنشهای غریزی ما را زیر سؤال برده و ما را به جمعآوری اطلاعات جدید در مورد آن موضوع تشویق میکند. در مورد موضوع امضای آن دادخواست، عنصر بالغ فرد را به تحقیق در مورد وضعیت و تصمیمگیری آگاهانه دعوت میکند.
طبیعتاً عنصری که باعث تغییر و پیشرفت ما میشود، بالغ درون ما است؛ اما اول باید کودک و والد درون خود را تحت کنترل درآوریم؛ و در بخش بعد میآموزیم که چطور این عناصر شخصیتی را تشخیص داده و آنها را مدیریت کنیم.
میتوانیم کودک، والد و بالغ درون خود را بشناسیم.
تشخیص احساسات افراد از روی حالات چهرهی آنها چیزی است که در فرآیند بزرگ شدن میآموزیم. کودک، والد و بالغ درون خود را هم میتوانیم به همین ترتیب شناسایی کنیم.
بهترین راه این است که نشانههای فیزیکی هر یک از آنها را درک کنیم.
مثلاً وقتی والد درون کسی فعال است، احتمالاً ابروهایش بالا میرود یا اخم میکند و به کسی یا چیزی اشاره میکند. والد اغلب از ترساندن و تهدید و خشم استفاده میکند و دستبهسینه میایستد. والد احساس مافوق بودن و برتری دارد و از خود تعصب بروز میدهد.