دانش، سرزمین بی انتهاییست که زندگی بشر را متحول کرده است. انسان راحتی و آسایشش در دنیای مدرن را مدیون دانشمندان است. برای همهی آدمها تاریخ تولد و مرگ در تاریخ ثبت شده است اما بعضیها محدود به زمانهی خودشان نیستند. اثر این آدمها در زندگی بشر به قدری زیاد است که نامشان تا سالیان سال و حتی قرنها پس از مرگ همه جا شنیده میشود و پیشرفت بشر روی سنگ بنایی که گذاشتهاند شکل میگیرد. یکی از بزرگترین دانشمندان قرن بیستم که فیزیک امروز مدیون اوست آلبرت اینشتین فیزیکدان آلمانی است. یافتههای او در فیزیک به قدری مهم است که هنوز هم راهنمای فیزیکدانان محسوب میشود. کتاب اینشتین و نسبیت دربارهی نابغهی قرن بیستم، زندگی و دستاوردهای او را شرح میدهد.
اینشتین و نسبیت کتاب کوتاهی نوشتهی پل استراترن است که به شرح زندگی و آثار آلبرت اینشتین فیزیکدان معروف آلمانی و خالق نظریهی نسبیت خاص و عام پرداخته است. استراترن کتابش را با زندگینامهی اینشتین آغاز میکند و جزئیات دوران کودکی، شرایط خانوادگی و فراز و نشیبهای زندگی او را به تصویر میکشد. سپس به شرح جامعی از فعالیتهای علمی اینشتین، دوران زندگی او به عنوان یک دانشمند، فعالیتش در دانشگاههای مختلف و خدماتش به علم میپردازد. در ادامه استراترن جملات مشهوری از او را آورده است و همچنین نظرات افراد برجسته را دربارهی شخصیت اینشتین بیان میکند. او گاهشماری از زندگی اینشتین را در کتابش آورده است که با یک نگاه به آن میتوانید مسیر پر پیچ و خم تبدیل شدن پسرک کند ذهن خانواده به نابغهی قرن بیستم را ببینید. استراترن در پایان کتابش تعداد زیادی منبع برای آشنایی بیشتر با آلبرت اینشتین و کارهایش معرفی کرده است تا علاقهمندان با مراجعه به آنها با جزئیات بیشتری از زندگی این دانشمند بزرگ آشنا شوند. کتاب استراترن به خوبی آلبرت اینشتین و خدماتی که به دانش بشری کرده است را به تصویر میکشد.
آلبرت اینشتین بزرگترین فیزیکدان قرن بیستم و خالقنظريه نسبيت خاص و عام است. او سال 1849 در شهر کوچک اولم در امپراطوری آلمان از والدینی یهودی به دنیا آمد.
اینشتین دوران کودکی چندان درخشانی نداشت و حتی دیرتر از بچههای دیگر حرف زدن را یاد گرفت. خیلی ها گمان میکردند شاید او کندذهن است؛ سر بزرگ او و سقوطش از پلهها در خردسالی این گمان را تقویت میکرد. آلبرت اینشتین در کودکی آموزش موسیقی را زیر نظر مادرش «پائولین» آغاز کرد، اگر چه در آغاز به نظر میرسید هیچ علاقهای به موسیقی ندارد، اما سالها بعد در نوجوانی با «موتزارت» آشنا شد و شیفتهی موسیقی او شد. از آن زمان تا پایان عمر اینشتین موسیقی جزء جداییناپذیر زندگی این نابغهی فیزیک بود و کمابیش نوازندهی تحسینبرانگیزی بود.
نوجوانی آلبرت اینشتین مصادف با مشکل یافتن شغل و تامین سرمایهی خانوادهاش بود. به همین خاطر آنها به شهر میلان ایتالیا رفتند. همان وقت ها بود که اینشتین اولین کار علمیاش را انجام داد. او مقالهای دربارهی «اتر» نوشت. شاید این مقاله هیچ نکتهی جدیدی نداشت اما برای یک پسر پانزده ساله قدمی بزرگ بود. با این حال او دانشآموز خوبی در مدرسه نبود، چون یادگیری دروسی مثل فلسفه، تاریخ و ادبیات را اتلاف وقت میدانست. (در هرچند طول زندگیش تغییر نظر داد، دربارهی فلسفه و تاریخ مطالعات گستردهای کرد و در مورد آنها بسیار میاندیشید.) اما ریاضیات و فیزیک را بهخوبی درک میکرد و در دبیرستان به ریاضیات زمانهاش مسلط شد.
اینشتین بهسختی از پس دبیرستان و دانشگاه برآمد، حتی مدرک دکترای فیزیک از دانشگاه فنی زوریخ اخذ کرد ولی کاری مناسب مدرکش نیافت. سال ۱۹۰۳ مشغول به کار در ادارهی ثبت اختراعات در سوئیس شد. دوسال پس از کار در این اداره بود که او نظریهی «نسبیت خاص» را منتشر کرد و فیزیک و جهانبینی انسانها را دستخوش تحول کرد. او در همان سال سه کار پژوهشی دیگر انجام داد که هر یک گرایشی در فیزیک امروزند.
سال 1916 نظریه «نسبیت عام» که بزرگترین نظریهی علمی اینشتین است، منتشر شد. نسبیت عام همچنان یکی از بهترین نظریات فیزیکی محسوب میشود و پیشبینیهای این نظریه هنوز هم محل بحث و تحقیق دانشمندان است.
آلبرت اینشتین سال 1921 برای «خدماتش به فیزیک نظری و کشف قانون فتوالکتریک» برندهی جایزه نوبل فیزیک شد. این هم یکی از همان پژوهشهای سال ۱۹۰۵ بود.
یکی از مهمترین معادلاتی که آلبرت اینشتین به دست آورد رابطهی جرم و انرژی فوتون بود. E=m c2 معروفترین رابطهی فیزیک است. اینشتین با نوشتن این رابطه ناخواسته باعث اختراع بمب اتم شد. «پابلو پیکاسو»، نقاش اسپانیایی دربارهی او گفته است: «نبوغ اینشتین به هیروشیما انجامید.»
او کتابهای زیادی را در حوزههای علمی منتشر کرد. یکی از این آثار کتابی با عنوان «دنیایی که من میبینم» به نگارش درآورد که بعضی از نظریات علمی خود را در آن بیان کرده بود.
آلبرت اینشتین 18 آوریل 1955در بیمارستان پرینسون در گذشت. او در فهرست 100 انسان تاثیرگذار قرن بیستم که سال 1999 در مجلهی تایم منتشر شد قرار دارد.
پل استراترن (Paul Strathern) نویسندهی اتریشی – اسکاتلندی، در سال 1940 در لندن متولد شد. این نویسنده در کالج ترینیتی در دوبلینِ جمهوری ایرلند درس خواند و سپس دو سال در یک ناوگان دریایی تجاری خدمت کرد. استراترن سال 1966 از هند تا هیمالیا را جهانگردی کرد. او هماکنون استاد فلسفه و ریاضیات در «دانشگاه کینگستون» است.
پل استراترن از سال 1968 تا کنون کتابهای زیادی نوشته است. «فصلی در اتیوپی» اولین رمان استراترن است که سال 1972 برندهی جایزهی ادبی «سامرست موام» شد.
او مؤلف کتابهای «فیلسوفان در نود دقیقه» است که هر جلد آن به صورت کوتاه به داستان زندگی فیلسوفی همچون «اسپینوزا»، «دکارت»، «کانت»، «نیچه»، «ارسطو» و.. پرداخته است. علت انتخاب عنوان «فیلسوفان در 90 دقیقه» برای این مجموعه این است که یک دیویدی نود دقیقهای که نسخهی صوتی متن کتاب در آن قرار داشت، همراه با کتاب منتشر میشد. این مجموعه کتاب را انتشارات «بلک استون» منتشر کرده است.
اثر مهم دیگر استراترن مجموعه کتاب «ایدهی بزرگ: دانشمندانی که جهان را تغییر دادند» است. کتاب اینشتین و نسبیت یکی از کتابهای این مجموعه محسوب میشود.
کتاب اینشتین و نسبیت در سال 1388 با ترجمهی «ابوالفضل حقیری» توسط «انتشارات حکمت» منتشر شد.
علاقهمندان به ادبیات زندگینامه و آلبرت اینشتین ميتوانند کتاب الکترونیکی این اثر را در سايت فيديبو خرید و دانلود كنند. همچنین نسخهی صوتی کتاب اینشتین و نسبیت با ترجمهی «بهرام معلمی» و خوانش «اکرم پریمون» برای دوستداران کتاب صوتی روی سایت فیدیبو قرار دارد.
کتابهای بسیاری منتشر شدهاند که در عنوانشان نام آلبرت اینشتین آمده است. این کتابها برای گروههای سنی متفاوت و سلیقههای مختلف نوشتهشدهاند و تصاویر مختلفی از نابغهی قرن بیستم ارائه میکنند. برای مثال کتاب «من آلبرت اینشتین هستم» را انتشارات «پرتقال» برای کودکان منتشر کرده است. «آلبرت آینشتاین و فضاي بادكنكي» هم کتاب مصوری است که «مایکل گلد اسمیت» به نگارش آن پرداخت و «نشر پیدایش» در سری مشاهیر جهان برای نوجوانان منتشر کرد.
«اینشتین میگوید: تو نابغهای» نوشتهی «موسی توماج ایری» اثر متفاوتی است که با لحنی روان دربارهی اینشتین حرف میزند. نسخهی صوتی این کتاب نیز منتشر شده است.
برای درک نظریه نسبیت اینشتین [آن طور که خودش آن را نامید] نخست باید دستگاه نیوتونی را، که نظریه نسبیت جای آن را گرفته بود، شناخت. در واقع، ما هنوز هم در مورد مسائل روزمره جهان را از دیدگاه دستگاه نیوتونی میبینیم. در دیدگاه نیوتونی ، همه چیز، از سیاراتی که در مدار میگردند تا سیبی که بر زمین سقوط میکند، از یک قانون پیروی میکنند: نیروی گرانش: جهان هستی را ]در این دستگاه[ منطقی میبینیم؛ قوانین آن در هرجا و تحت هر شرایطی که به کار برده شود، کماکان منسجم باقی میماند. بنیانهای این جهان عقل متعارف، فضا و زمان هستند. نیوتون در کتاب پرینسیپای خود، آن را با اطمینان این گونه بیان کرده است: زمان مطلق، حقیقی و ریاضی، به خودی خود و بنابر ماهیتش، به آرامی جاری و ساری است، بدون آنکه با چیزی خارجی در ارتباط باشد؛ نام دیگر این زمان، زمان حقیقی است. به همین ترتیب فضای مطلق، بنابر ماهیتش، بدون ارتباط با چیزی خارجی، ثابت و نامتحرک میماند. به بیان دیگر، فضا و زمان مطلقاند و ظاهرا چنین هم بود.
هرگاه کسی جرئت میکرد از نیوتون سوالی در این مورد بکند، او پرسش کننده را به خدا حواله میداد ]میگفت[ تقدیر چنین بوده است، جهان به این شکل پدیدار شده است. اما چرا؟ نیوتون از کجا میدانست؟ وظیفه یک جستجوگر علمی این است که چنین پرسشهایی را مطرح کند، اما اقتدار نیوتون چنان پر دامنه بود که فقط معدودی افراد جرئت این کار را به خود میدادند. حمله از جبهه متفاوتی صورت گرفت. حتی هنگامی که شواهد تجربی شکافهایی را در توضیح نیوتونی جهان آشکار کردند، افراد معدودی حاضر بودند که در کل ساختار فیزیک نیوتونی تردید کنند.
فرمت محتوا | epub |
حجم | 814.۹۹ کیلوبایت |
تعداد صفحات | 90 صفحه |
زمان تقریبی مطالعه | ۰۳:۰۰:۰۰ |
نویسنده | پل استراترن |
مترجم | ابوالفضل حقیری |
ناشر | انتشارات حکمت |
زبان | فارسی |
تاریخ انتشار | ۱۳۹۳/۰۶/۳۱ |
قیمت ارزی | 2 دلار |
قیمت چاپی | 7,000 تومان |
مطالعه و دانلود فایل | فقط در فیدیبو |
فیدیبو لااقل هفته ای یک کتاب رایگان بزار???????
کتاب خوبی بود. بیشتر در مورد زندگی اینشتین بود تا مسائل علمی ((از جمله نظریه نسبیت)). اما خوندنش کمک میکنه به درک بهتر نظریههای اینشتین چون شمارو با شخصیت این مرد بزرگ آشنا میکنه و درضمن با سیر تکاملی نظریههاش آشنا میشید.
سرعت سیر وقایع زندگی و فعالیتهای انیشتین در این کتاب جوری نوشته شده که آدم رو گیج میکنه بجای اینکه بفهمه نسبیت چیه . بعبارتی از این کتاب نمیشه خوب سر درآورد که نسبیت چی گفته
کتاب خوب و مختصر و مفیدی درباره زندگی و دست آوردهای علمی اینشتین هست . اگر با علم فیزیک تا حدی آشنا نباشید دستاوردهای علمی بزرگ را به این اختصار نمیتوان فهمید.
آخه چرا نمونه یه قسمتی از متن اصلی نیست پیشگفتارو مقدمه فایده نداره
کتاب بینهایت عالی خصوصا برای دانشجویانی که درگیر مقالات هستند ِ ضمن اینکه مقالات اینشتین در انتها با ترجمه خوب اومده که برای بچه های فیزیک هم خوبه
کتابی که قرار است بخوانید سیر تکامل نظری نسبیت را در ذهن انیشتین بیان میکند اما به سراغ تفسیر عمیق و تخصصی آن نمیرود. درواقع سرگذشت وی را بیان میکند.
کتاب کوتاهی بود، زود تموم میشه، نهایتا یه ساعت! درمورد زندگی اینشتین یه توضیحات جمع و جوری میده، اما بدرد آشنایی با نسبیت نمیخوره
کتابش بیشتر از صحبت در نسبیت به توضیح قسمت های مختلف فیزیک میپردازد و فرمول ها ونظریات دیگر دانشمندان فیزیک را بیان می کند
خیلی عالی و خوب بود هم زندگی انیشتین رو نوشته بود و هم یکسری توضیحات درباره نظریه اش واقعا عالیست