کتاب درباره معنی زندگی اثر ویل دورانت، نگینی درخشان در میان آثار این نویسنده نامدار و گنجینهای ارزشمند از دیدگاهها و نظرات اندیشمندان و بزرگان معاصر در باب مفهوم زندگی و ارزش آن است. این اثر برجسته، بدون تردید، جایگاهی ویژه در میان آثار ویل دورانت، خالق تاریخ تمدن، دارد و حتی در میان کتابهای فلسفی نیز از جایگاهی خاص برخوردار است. داستان نگارش این کتاب نیز خود حکایتی خواندنی دارد و انگیزههای نگارش آن، این اثر را به اثری منحصر به فرد بدل کرده است. روزی مردی شیکپوش به ملاقات ویل دورانت میآید و او را از قصد خود برای خودکشی باخبر میکند. دورانت تلاش میکند تا با ارائه راهکارهایی مانند یافتن شغل یا خوردن یک وعده غذای مفصل، او را از این تصمیم منصرف کند. اما مرد شیکپوش نه تنها شغل مناسبی دارد، بلکه از گرسنگی نیز رنج نمیبرد. مشکل او چیز دیگری است که در نهایت به موضوع اصلی کتاب درباره معنی زندگی تبدیل میشود. دورانت در جستجوی یافتن معنای زندگی، با افراد مختلفی به گفتگو میپردازد و نظرات آنها را در این باره جویا میشود. او در نامهای فلسفی و شاعرانه، پرسشهایی بنیادی درباره معنی زندگی مطرح میکند و از صد نفر دعوت میکند تا به این پرسشها پاسخ دهند. این افراد نه تنها باید به طور انتزاعی به مفهوم زندگی بپردازند، بلکه باید تجربیات شخصی خود را نیز در یافتن معنا، هدف و رضایت در زندگی به اشتراک بگذارند. دورانت در این نامه میپرسد: چه چیزی الهامبخش شما و منبع انرژی شماست؟ هدف یا انگیزهای که باعث تلاش و کوشش شما میشود چیست؟ از کجا آرامش و شادمانی خود را به دست میآورید؟ و در نهایت، گنج و دارایی ارزشمند شما در کجاست؟ مهاتما گاندی، جورج برنارد شاو، سینکلر لوئیس، جواهر لعل نهرو و آندره موروئا از جمله افرادی بودند که دورانت به آنها نامه فرستاد. پاسخهای این افراد و تجربیات شخصی آنها در کنار فلسفهپردازیهای دورانت، منجر به خلق یکی از زیباترین کتابهایی شد که تاکنون نوشته شده است. کتاب درباره معنی زندگی با نثری زیبا و عمیق، به واکاوی مفهوم زندگی، فلسفه حیات و هدف آن میپردازد و خواننده را به تأمل در این باره وا میدارد. اگر شما هم به خواندن کتابهای فلسفه و عرفان حوزه مبانی فلسفه علاقه دارید حتما به دستهبندی مبانی فلسفه فیدیبو سر بزنید.
ویلیام جیمز دورانت، مشهور به ویل دورانت، در پنجم نوامبر ۱۸۸۵ در ایالت ماساچوست آمریکا دیده به جهان گشود. او که در ابتدا آرزوی کشیش شدن را در سر میپروراند، در دوران تحصیل در دانشگاه با طیف گستردهای از علوم، از زیستشناسی تا تعلیم و تربیت، آشنا شد. اما سرانجام، پس از مطالعه کتاب اخلاق اثر اسپینوزا، شیفته فلسفه شد و تا مقطع دکترا در این رشته به تحصیل ادامه داد و در نهایت به مقام استادی دانشگاه رسید. تالیف آثار متعدد در حوزه فلسفه از جمله دستاوردهای دورانت در این دوران است. اما شهرت جهانی ویل دورانت بیشتر به واسطه نگارش مجموعه یازده جلدی تاریخ تمدن است که به همراه همسرش، آریل دورانت، به ثمر رساند. تعهد و پشتکار او در نگارش این اثر ستودنی است؛ دورانت برای نوشتن هر فصل از کتاب، راهی سفری به گوشهای از دنیا میشد و از مصر و ایران تا سیبری و ژاپن را زیر پا میگذاشت. نخستین مقصد او در این سفرها، کشوری بود که در جلد اول کتاب با عنوان مشرقزمین، گهوارهٔ تمدن به آن پرداخته شده بود. پس از انتشار جلد اول، دورانت سفرهای دور دنیای خود را آغاز کرد که به مدت پنجاه سال به طول انجامید. سرانجام پرده از دنیای فانی در هفتم نوامبر ۱۹۸۱ و در سن ۹۶ سالگی بر روی ویل دورانت فرو افتاد و او در لس آنجلس، کالیفرنیا چشم از جهان فروبست.
جهت مشاهده سایر آثار ویل دورانت کلیک کنید.
کتاب درباره معنی زندگی، به مانند گنجینهای گرانبها، دریچهای نو به سوی اندیشهها و دیدگاههای ژرف اندیشمندان و بزرگان معاصر در باب مفهوم زندگی و ارزش آن میگشاید. در دنیای پرشتاب و پرهیاهوی امروز، یافتن پاسخی برای پرسش بنیادین معنای زندگی چیست؟ گاه دشوار و طاقتفرسا به نظر میرسد. انسانها در گذر زمان همواره در جستجوی یافتن معنا و هدف در زندگی خود بودهاند و فیلسوفان، اندیشمندان و متفکران بزرگ نیز در این راستا نظرات و دیدگاههای گوناگونی را ارائه دادهاند. کتاب درباره معنی زندگی با گردآوری و بررسی این نظرات، خواننده را به سفری فلسفی رهنمون میشود و او را در واکاوی ابعاد مختلف مفهوم زندگی یاری میرساند. دورانت در این اثر با ظرافت و دقت، دیدگاههای متفاوتی را از منظر فلسفه، مذهب، ادبیات، تاریخ و تجربیات شخصی افراد به رشته تحریر درآورده و خواننده را به تأمل در این باره وا میدارد که چه چیزی در زندگی واقعاً ارزشمند است و چگونه میتوان به خوشبختی و رضایت خاطر دست یافت. اهمیت و ضرورت مطالعه این کتاب را میتوان در موارد زیر خلاصه کرد: یافتن معنا و هدف در زندگی: این کتاب موجب خواهد شد تا با دیدگاههای مختلف در باب معنای زندگی آشنا شده و در جستجوی یافتن معنا و هدف در زندگی خود مسیر روشنی را پیش رو داشته باشد. انگیزه و امید به زندگی: مطالعه این کتاب میتواند انگیزه و امید به زندگی را در فرد تقویت کند و او را به تلاش و کوشش برای رسیدن به اهدافش ترغیب نماید. شناخت خود: با تأمل در مفاهیم مطرح شده در این کتاب، خواننده به شناخت عمیقتری از خود دست مییابد و ارزشها، علایق و نیازهای خود را بهتر درک میکند. غنیتر شدن زندگی: مطالعه درباره معنی زندگی میتواند زندگی فرد را از نظر معنوی و روحی غنیتر کرده و به او در رسیدن به آرامش و رضایت خاطر یاری رساند. درباره معنی زندگی کتابی ارزشمند و خواندنی است که برای تمامی انسانهایی که در جستجوی یافتن معنا و هدف در زندگی خود هستند، توصیه میشود.
رشد و گسترش معرفت، که برای آن این همه آرمانگرا و اصلاحطلب دست به دعا میشدند، به سرخوردگیای ختم شد که روح نسل ما را تقریباً درهم شکسته است.
ستارهشناسان به ما گفتهاند که کار و بار آدمی فقط لحظهای ناچیز در خط سیر یک ستاره است؛ جغرافیدانها به ما گفتهاند که تمدن چیزی نیست مگر دورهای کوتاه و ناپایدار میان عصر یخبندان و زمان حال؛ زیستشناسان به ما گفتهاند که همۀ زندگی جنگ و جدال است و تنازع بقایی میان افراد، گروهها، ملتها، همپیمانها، و انواع؛ مورخان به ما گفتهاند که پیشرفت، پنداری است که شکوه و افتخار آن به انحطاطی گریزناپذیر ختم میشود؛ و روانشناسان به ما گفتهاند که اراده و خویشتن، ابزاری ناتوان برآمده از وراثت و محیط هستند، و روحِ فسادناپذیر هم چیزی نیست مگر التهاب گذرای مغز.
انقلاب صنعتی خانه را نابود کرد، و کشف داروهای ضد آبستنی، خانواده، کهنسالان، اخلاق و شاید ــ بهواسطۀ بیثمری هوش ــ نسلها را نابود میکند. عشق، به تراکم جسمانی تجزیه و تحلیل میشود، و ازدواج هم به یک آسایش روانی موقت تبدیل میشود که فقط کمی بالاتر از بیقیدوبندی جنسی است. دموکراسی به چنان فسادی دچار شده که فقط خدا میداند؛ و رویاهای جوانیمان در مورد آرمانشهر سوسیالیستی، با این حرص و سیریناپذیریی که در آدمها میبینیم، هر روز بیشتر رنگ میبازد. هر اختراعی قدرتمندان را قویتر میکند و ضعیفان را ضعیفتر؛ هر روال ماشینی، جای انسانها را میگیرد و به ترس و وحشت از جنگ دامن میزند.
اگر شما هم به خواندن کتابهای فلسفه و عرفان علاقه دارید پیشنهاد میکنیم حتما کتابهای زیر را که در فیدیبو در دسترس هستند، مطالعه کنید.
24 قانون بدست آوردن قدرت نویسنده رابرت گرین انتشارات کلید آموزش
فلسفه سیاسی نویسنده مارتین کوهن انتشارات آوند دانش
تاملات در فلسفه اولی نویسنده رنه دکارت انتشارات مرکز نشر دانشگاهی
فرمت محتوا | epub |
حجم | 5.۰۵ کیلوبایت |
تعداد صفحات | 160 صفحه |
زمان تقریبی مطالعه | ۰۵:۲۰:۰۰ |
نویسنده | ویل دورانت |
مترجم |