- هفتوپنج سال زندگی شاد و الهامبخش:
«وِین والتر دایِر»، سخنران انگیزشی و نویسندهی حوزهی خودیاری اهل آمریکا است که سال ۱۹۴۰ در میشیگان متولد شده. او دکترای علوم تربیتی خود را از دانشگاه وِین استیت و در شاخهی راهنمایی و مشاوره دریافت کرد. او در آغاز کار، مدتی در یک دبیرستان به عنوان مشاور فعالیت کرد. سپس مرکزی خصوصی برای تمرینات درمانی تأسیس کرد که موفقیتآمیز هم بود. گام بعدی دکتر دایر، مشاورهی تحصیلی در دانشگاه سنت جان بود؛ جایی که ایدههای دایر، او را به سمت نوشتن کتاب رهنمون کردند و نتیجهاش نخستین کتاب او بود که در سال ۱۹۷۶ با عنوان «قلمرو اشتباهات شما» منتشر شد. این کتاب با اقبال کمنظیری مواجه شد و به یکی از پرفروشترین کتابهای تاریخ بدل شد. با این اتفاق، مسیر پیشروی وین دایر از همیشه روشنتر شد و او را به اجرای سخنرانیهای انگیزشی بیشتر و چاپ نزدیک به چهل عنوان کتاب دیگر واداشت. علاوه بر اینها، او چند کتاب هم برای کودکان و نوجوانان نوشت و همهی اینها و نیز آوازهی بلندش، او را به یکی از مهمانهای پرتکرار برنامهی محبوب «اپرا وینفری» تبدیل کرده بود. وین دایر سال ۲۰۱۵ در هاوایی بر اثر حملهی قلبی درگذشت، اما کتابهایش همچنان و تا سالها بعد، میتوانند به مخاطبانشان یاری دهند. «قدرت نیست»، «فکرت را عوض کن، زندگیات را عوض کن»، «بهانهها را دور کن!»، «الهامبخش»، «هر مشکلی، راهحلی معنوی دارد»، «آرزوهای برآوردهشده»، «باور کنید تا ببینید»، «ده راز برای موفقیت و آرامش درون» و البته «ندای درون» برخی از آثار پرمخاطبتر دایر هستند.
- زندگی کردن در حیطهی معنویت:
وین دایر این کتاب را در سال ۲۰۰۶ با نام «Inspiration: Your Ultimate Calling» منتشر کرد و چندی بعد، در ایران با نام «ندای درون» به چاپ رسید. این کتاب که به گفتهی نویسنده خصوصیترین اثری است که در زندگیاش نوشته، بیش از هرچیز، دربارهی یک زندگی الهامبخش نوشته شده است. نویسنده که خود همواره الهام گرفتن را دوست داشته، کوشیده تجربهی خود از آنچه یاد گرفته را با مخاطبانش به اشتراک بگذارد. دکتر دایر، تجربهی تحریر این کتاب را برای خود تعالیبخش ارزیابی میکند. او معتقد است که واژههای کتاب از طرف او روی کاغذ نیامدهاند، بلکه او، خود را وسیلهای برای بیان این اندیشهها میداند. با این حال، چیزی که این کتاب را خصوصیتر و در عین حال ملموستر میکند این است که دایر برای بیان هر سخنی، از زندگی شخصیاش مثال آورده و این تجربههای زیسته، در انتقال حس و معنا نقشی اساسی دارند. وین دایر در ندای درون مفهومی را بارها تکرار کرده و «در حیطهی معنویت زندگی کنید»، دائم ورد زبانش است. به این خاطر که او معتقد است سرچشمهی وجود همهی ما معنویت است و برای الهام گرفتن، باید هرچه بیشتر به سرچشمهی وجودی خود شبیه شویم. او معتقد است که ما باید به گونهای زندگی کنیم که هرچه بیشتر به خداوند شباهت داشته باشیم.
- روشهای الهام گرفتن و الهام بخشیدن:
ندای درون وین دایر از پنج بخش تشکیل شده و مجموعاً شامل هجده فصل است. بخش اول «ندای درون – زندگی در حیطهی معنویت» نام دارد و به موضوعاتی همچون سپری کردن زندگی در حیطهی معنویت، زندگی قبل از تولد، هویت معنوی، احساس بازگشت به حیطهی معنوی و یافتن راه یک زندگی الهامبخش میپردازد. بخش دوم با عنوان «اصول بنیادین ندای درون» از مفاهیمی چون اصول یافتن مسیری به زندگی الهامبخش، رابطهی ندای درون با جلال و شکوه فرد، سادگی ندای درون و قدرت عقیده حرف میزند. دکتر دایر در سومین بخش یعنی «الهام گرفتن و الهام بخشیدن» میکوشد به الهام گرفتن از دیگران، الهام بخشیدن به دیگران، متعالی کردن انرژیهای سرد و بیروح و نیز الهامبخشی در عمل بپردازد. عنوان بخش چهارم «با سرچشمهی معنوی وجودتان گفتوگو کنید» است. این بخش در چهار فصل دقیق و کامل به مقولهی سرچشمهی معنوی میپردازد و سپس از یاد خدا حرف میزند و حول زبان معنویت نیز بحث میکند. آخرین بخش کتاب «ندای درون از چشماندازی شخصی» است. وین دایر در این بخش میکوشد نشان دهد وقتی در حیطهی معنویت هستیم، زندگی چگونه به نظر میرسد. نویسنده علاوه بر تمام آنچه خود در کتابش به مخاطب انتقال میدهد، هر فصل را با یک یا چند نقلقول تأملبرانگیز از بزرگان جهان اندیشه و ادبیات و فلسفه آغاز کرده که غنای اثرش را بیشتر نیز کرده است.
- کتاب صوتی ندای درون:
نشر صوتی آوانامه طی همکاری با «انتشارات نسل نواندیش» کتاب صوتی «ندای درون» اثر «وین دایر» را با ترجمهی «سیما فرجی» و خوانش «ایمان رئیسی» تولید و منتشر کرده است.