فیدیبو ارائه میکند: «کتاب صوتی کلیدر، کاری از نشر صوتی آوانامه و رادیو گوشه»
کِلیدر بلندترین رمان ایرانی و دومین رمان بلند جهان، اثر ماندگار محمود دولت آبادی است. این کتاب صوتی به سرپرستی گویندگی آرمان سلطانزاده، همراهی بیش از 100 گوینده زبده و باسابقه و قطعاتی از آلبومها و اجراهای کیهان کلهر تهیه شده است.
محمود دولتآبادی نیز به عنوان گوینده افتخاری در بخشهای از این کتاب صوتی حضور دارد. کتاب صوتی کلیدر دارای ویژگیهای منحصربفردی چون حضور بیش از 100 گوینده زبده و باسابقه رادیویی، همکاری دو ناشر بزرگ صوتی ایران؛ نشر صوتی آوانامه و رادیو گوشه، قطعات و اجراهایی از کیهان کلهر و با گویندگی افتخاری محمود دولت آبادی است. کتاب صوتی کلیدر با توجه به ویژگیهای منحصربفردی که دارد، بزرگترین پروژه کتاب صوتی ایران خواهد بود. برای ضبط این اثر سترگ دو ناشر صوتی؛ نشر صوتی آوانامه و رادیو گوشه همکاری داشتهاند.
سرپرستی گویندگان بر عهده آرمان سلطانزاده بوده و همانطور که ذکر شد بیشاز 100 گوینده و صداپیشه در نقش شخصیتهای مختلف این رمان در این اثر حضور دارند. از جمله این گویندگان میتوان به؛ فریبا متخصص، مهبد قناعت پیشه، محسن بهرامی، شیما درخشش، بیوک میرزایی، محسن زرآبادی، تایماز رضوانی، نورالدین جوادیان، مهدی صفری، ارشیا شریعتی و .. اشاره کرد. برای ساخت موسیقی این اثر از بخشهایی از اجراها و آلبومهای کیهان کلهر - کمانچهنواز و موسیقیدان برجسته ایرانی - استفاده شده که آواها و قطعات انتخاب شده به خوبی گویای فضای کلی کتاب و منطقه جغرافیایی اتفاقات آن است.
از دیگر نقاط قابل اشاره در خصوص صداها و نواهای این اثر باید اشاره داشت که تمام صداهای پسزمینه آن در منطقه سبزوار، نیشابور، روستای کلیدر و دیگر روستاهای آن مناطق ضبط شده است. این صداها نیز کمک میکند شنونده این اثر خود را در صحنه رویدادها و حوادث حس کرده و فضای حاکم بر داستان را به خوبی درک کند. کتاب کلیدر اثر محمود دولتآبادی یکی از ماندگارترین آثار در ادبیات معاصر فارسی است.
دولت آبادی در این کتاب با تسلط مثالزدنیاش در زبان و فرهنگ عامه، ادبیات کهن، اصطلاحات و ادبیات شفاهی و قدرت خارقالعاده نویسندگیاش توانسته این بلندترین رمان ایرانی را تبدیل به ماندگارترین اثر در حافظه ایرانیان کند. درباره کلیدر بلندترین رمان ایرانی کتاب کلیدر در سه هزار صفحه و ده جلد توسط انتشارات دنیای معاصر منتشر شده است. نسخه چاپی کتاب به ترتیب هر دو جلد در یک مجلد است ؛ جلد اول و دوم و، جلد سوم و چهارم، جلد پنجم و ششم، جلد هفتم و هشتم، جلد نهم و دهم. کتاب صوتی کلیدر نیز دقیقا به همین ترتیب و از جلد یکم و دوم منتشر میشود که کتاب پیش روی شما جلد یکم و دوم کلیدر است. این رمان پس از رمان در جست و جوی زمان از دست رفته اثر مارسل پروست به عنوان دومین رمان بلند جهان شناخته میشود که این خود نکته قابل تاملی برای یک نویسنده ایرانی است که اثرش همسنگ اثری چون در جستوجوی زمان از دست رفته باشد. داستان کلیدر درباره چیست؟ داستان کلیدر برگرفته از داستان واقعی زندگی گل محمد، دلاور خراسانی، و زندگی مردمان روستاهای نیشابور و سبزوار است.
نام کلیدر Kelidar وام گرفته از کوهی است که بین شهرهای نیشابور، سبزوار و قوچان در استان خراسان واقع شده است. اکثر مردمان این سرزمین کردهایی هستند که در سالهای گذشته به این منطقه کوچ داده شدهاند. داستان کتاب کلیدر در سالهای 1325 تا 1327 اتفاق میافتد. این سالها سالهای پس از جنگ جهانی دوم است و ایران نیز متاثر از همین جنگ و نزاع بین نیروهای متحدین و متنفین فضایی آشفته و پرفراز و نشیب را طی میکند. داستان کلیدر از جایی شروع میشود که مارال سوار بر اسبش در حال تاختن به سوی زندان شهر است تا با پدر و نامزدش - دلاور- که هر دو در حبس هستند دیدار کند. دولتآبادی برای معرفی شخصیتهای اصلی این رمان از همین دیدار استفاده کرده است. داستان کلیدر حول خانواده کلمیشی رقم میخورد که پنج فرزند دارند و گل محمد یکی از شخصیتهای اصلی این رمان از فرزندان این خانواده است. این خانواده به شغل چوپانی مشغول هستند و در روستا زندگی میکنند، خشکسالی و اثرات منفی جنگ بر زندگی این خانواده نیز تاثیر داشته و معیشت آنها را سختتر کرده است. در ادامه داستان ما وارد داستان عاشقانه مارال و دلاور و البته حضور گل محمد میشویم. به خاطر این عشق منازعات زیادی بین اعضای این خانواده و نامزد مارال در میگیرد و دشمنیها فراتر از یک جنگ خانوادگی تبدیل به منازعهای قومی میشود و به تراژدی ختم میشود. پس از حضور دو امینه که به بهانه اخذ مالیات و بیشتر برای پیدا کردن ردی از قتل صورت گرفته در آنجا، رنگ و رویی سیاسی نیز به این داستان اضافه میشود و شخصیت جدیدی به نام ستار - که از اعضای حزب توده است - نیز به اثر اضافه میشود تا سرنوشت گلمحمد به کلی دگرگون شود.
محمود دولت آبادی از نویسندگان شاخص دوران مدرن در ایران است که کارنامه پر و پیمانی از رمان، داستان کوتاه، فیلمنامه و ناداستان دارد. او همدوره و همنشین نامهای بزرگی چون احمد شاملو، بهرام بیضایی، داریوش مهرجویی و محمدعلی جمالزاده بوده است. دولت آبادی در سال 2014 موفق به دریافت جایزه شوالیه ادب و هنر فرانسه شد. او در طی سالهای طولانی فعالیت خود با بهرهگیری از تسلطش به زبان وادبیات کهن فارسی، ادبیات بومی و اقلیمی، ساختارهای زبانی و قلمِ منحصربفرد و جادوییاش تبدیل به یکی از نمادهای فرهنگی ادبی ایرانیان شده است. کلیدر به اذعان خود دولتآبادی بزرگترین کاری است در ادبیات انجام داده است. او بادر آثارش بازتاب دهنده هنر و فرهنگ خطه خراسان، داستانها و روایتهای بومی آن منطقه و آداب و رسوم زندگی روستاییان بوده است.
همانطور که قبلا اشاره شد کلیدر بلندترین رمان ایرانی است، شاید خواندن یک رمان ده جلدی به نظر کار سنگین و حتی غیرممکنی بیاید، اما شنیدن کتاب صوتی کمک میکند تا بدون محدودیت در هر زمان و هر مکان که هستیم بتوانیم به متن یکی از ماندگارترین آثار ادبی ایران سفر کنیم. نسخه صوتی کلیدر فارغ از محتوای فاخر و خواندنی کتاب ویژگیهای منحصربفرد و جذاب ویژهای دارد؛ تنوع گویندگان، هر گوینده یکی از شخصیتهای رمان را بازخوانی کرده است، وجود گویش کرمانجی در کنار نغمهها و آهنگهای کیهان کلهر فضایی یگانه و خاص به این کتاب بخشیده که هر شنوندهای را به خود جلب میکند. فرقی نمیکند طرفدار رمانهای تاریخی، سیاسی باشید یا رمانهای عاشقانه، حتی فرقی نمیکند که پیش از این هیچ رمانی نخوانده باشید! کلیدر به عنوان نمادی فرهنگی برای ایرانیان شمرده میشود و برای همیشه در حافظه ایرانیان خواهد ماند.
فرمت محتوا | mp۳ |
حجم | 1.۶۴ گیگابایت |
مدت زمان | ۳۰:۰۴:۵۹ |
نویسنده | محمود دولت آبادی |
راوی | آرمان سلطان زاده |
ناشر | فیدیبو |
زبان | فارسی |
تاریخ انتشار | ۱۴۰۱/۱۲/۱۳ |
قیمت ارزی | 16 دلار |
مطالعه و دانلود فایل | فقط در فیدیبو |
امیدوارم مورد پسند مخاطبان قرار بگیره و البته قدرش دونسته بشه. خیلی براش زحمت کشیدیم! :))
واقعا جای سپاسگزاری هست از دوستانی که زحمت اینکار رو کشیدند و معلومه که کار خیلی ناب و بی نقصی از آب دراومده🌻 فقط یک نکته بعنوان کسیکه رشتش بصورت تخصصی ادبیات بوده و سالهاست کتاب صوتی گوش میده خدمتتون عرض کنم. ایکاش بین کتاب صوتی و نمایشنامه رادیویی تفاوت گذاشته بشه. کتاب صوتی باید فقط خوانش ساده باشه نه همراه با تغییر لحن و صدا و گوینده. اینکار ذهن شنونده رو محدود میکنه و اجازه شخصیت سازی به ذهن مخاطب نمیده. انگار داری یک نمایشنامه رادیویی میشنوی. علت اینکه همیشه فیلمهایی که از روی اثار ادبی ساخته شدند به اندازه خود اثر مورد استقبال نبودند هم همینه. در اثر ادبی، خواننده بنابر سلیقه و خلاقیت ذهنش دست به خلق تصویر و صوت و لحن و شخصیت میزنه اما در فیلم یا نمایش رادیویی این امکان وجود نداره. بازم بگم که کار دوستان بسیار ارزشمند و ماندگاره و این صرفا نظر شخصی بندهس که ترجیح میدم اثر رو فقط یک نفر و با لحن ساده بخونه. سپاس🙏🙏❤
۹۸ تومن با تخفیف!؟😐 خب ما دوس داریم داشته باشیمش ولی خدایی نمیشه😐
خفن است آقا خفن ترکیب جناب دولت آبادی صدای آرمان سلطان زاده عزیز موسیقی کیهان کلهر خدایا به هممون رحم کن
بالاخره یه روزی باید سراغ کلیدر میرفتم و این طلسم نخوندن کلیدر رو میشکستم. حقیقتش علیرغم همۀ تعاریف فکر میکردم قراره با یه رمانِ تا حدی حوصلهسربر مواجه بشم ولی حالا که جلد اول و دوم کتاب رو گوش دادم احساس میکنم فصل اول یک سریال جذاب رو دیدم و برای شنیدن فصول بعدی بیتاب هستم. دولت آبادی مثل یک جادوگر آدم رو مسحور میکنه. جزئیاتِ چیزی به ظاهر ساده مثل دروی محصول رو چنان زنده و در زمان، توصیف میکنه که گویی خودت از نیمه شب بیدار شدی و با خانواده کلمیشی در کنار گلمحمد و بلقیس و مارال و زیور جان کندی تا پارۀ زمین دِیم را بِدِروی و حین درو از بیرمقبودن خاک و گندم افسوس خوردی. قبل از بالاآمدن آفتاب تا خورشید به طاق آسمان نچسبیده دست از کار کشیدی و باهاشان در سایه خرمن ناشتا خوردی و بعد دوباره بایِتی رو برداشتی و به جان ساقههای لاغر گندم افتادی و جان کندی و آخر سر چند لاخ زورکی گندمت را برداشتی و با حسرت از اینکه به جای چوب و چادر و گله و اسب و ستیغ تیز کوههای خراسان خودت را مجبور به زندگی در لانه مورچهای چون سوزنده و جنگیدن با طبیعت نامروت آن جا کردهای به خانه برگشتی. خلاصه هرچی از زیبایی ادبی و طراحی هنرمندانه تار و پود این داستان بگم حق مطلب ادا نمیشه. باید خواند و شنید. اما از طرفی جنبه تاریخی و جغرافیایی این رمان هم بینظیره. گویی در همان تاریخ و جا هستی و جلو چشمت همه چیز رو میبینی و با همان ایلات و عشایر زندگی میکنی. داستان گلمحمد رو که شخصیتی واقعی و یک قهرمان در اون خطه هست خوندم. حتی عکسش رو هم میشه با یک جستجوی ساده پیدا کرد و همین موضوع هم حال و هوای کلیدر رو عوض میکنه. انگار که شاهد یک فیلم مستند هستی؛ اما تبدیل نسخه متنی این کتاب به نسخه صوتی توسط رادیو گوشه و آوانامه که تولیدکنندۀ بهترین کتابهای صوتی هستن، اون هم با این کیفیت عالی و بینظیر و حضور تعداد زیادی از افراد باتجربه و حتی خود محمود دولتآبادی در کنار موسیقی سحرانگیز کیهان کلهر حال دیگهای به این رمان میده که اصلا نباید تاثیرش رو دست کم گرفت. البته به دید عدهای نباید رمان مثل نمایشنامه اجرا بشه ولی به نظر من کاری برازندۀ رمان کلیدر بوده و شخصا از تهیۀ این کار عالی به سرپرستی آرمان سلطانزاده ممنون هستم. شاید اگر نسخه صوتی به این شکل وجود نداشت من حسرت خوندن کلیدر رو با خودم به گور میبردم.
برای دوستانی که نمیدانند داستان این کتاب برداشتی هست از واقعیت و چقدر خوشحالم که کتاب صوتی شد آنهم توسط نشر آوانامه با صدای آرمان سلطان زاده
پس بگو چرا چند وقته رمانای صوتی انقدر کم شده، چون همرو گرفتن به کار واسه این پروژه 🤣🤣🤣 من تا حالا رمان ایرانی نخوندم ولی این یکی رو میخونم .
بالاخره صوتی کلیدر اومد 🥳🥳🥳🥳 چه شاهکاری با این ترکیب گوینده ها و موسیقی کیهان کلهر 😍
گرچه در ابتدای امر میتواند به نظر برسد که مطالعه این جلد نسبت به جلدهای دیگر خسته کننده و کندخوان است، اما در واقعیت تجربه مطالعه همین جلد بزرگترین انگیزه برای ادامه مطالعه بود. یعنی نه تنها برای من این جلد خسته کننده و کند نبود٬ بلکه گیرایی و روایت داستان از بسیاری از آثار دیگر و جذاب دولت آبادی هم بیشتر بود. شاید این گونه بتوانم سخن دوستان دیگران را برای خود تفسیر کنم که در جلد اول مدت زمانی به طول می انجامد که با قلم استاد و البته نحوه مواجهه با اسامی مختلف و فراوان شخصیت ها و همین طور کلمات و اصطلاحات محلی خو بگیریم. به موازات چنین عادتی داستان هم رفته رفته شکل میگیرد و برای من تداعی کننده خلق اثری بزرگ است. از آن منظر عرض میکنم که تلاقی حوادث و توالی آنها که هیچ کدام بر پایه شخصیتی محوری نیستند یا در یک اتفاق درنگ نمیکنند یادآور داستان های بزرگی است که تعادل مناسبی بین شخصیت پردازی و فضاسازی اتفاقات را فراهم می کنند که البته کاری است بس دشوار جلد دوم همه چیز دارد. از داستانی عاشقانه و غیرمنتظره٬ تا شخصیت پردازی عناصر جدیدی در داستان که با جلد اول تفاوت آشکاری دارند و البته پایانی غیرمنتظره تر. یعنی انگار در اینجا دولت آبادی هنر به تصویر کشیدن وضعیت اجتماعی گروههای مختلف و پیوند زدنش به شرایط اجتماعی را به رخ میکشد. شرایطی که در جلدهای بعد پایشان به داستان بیشتر باز خواهد شد. اما رویهمرفته این جلد هم بسیار راضیکننده بود. گرچه در ابتدا کمی از فضای پرهیجان پایان جلد اول فاصله گرفته بود اما شاید خاصیت قلم ایشان باشد که به توصیف فضا و شخصیتهای تازه میپردازند و کم کم حوادث و پیوندزدن زندگیهای گوناگون از راه میرسند
دوستان عزیز باید خدمتتون عرض کنم که کتاب صوتی کلیدر که البته من فعلا تا پایان جلد دوم را گوش کرده ام، برای بنده بعنوان کسی که سالهاست به مطالعه عشق میورزم و دو،سه سالی هم هست که کتابهای صوتی ارزشمند و ناب را انتخاب کرده و گوش می کنم، واقعا بی نظیر است.برای موفقیت یک رمان صوتی ،دو جنبه باید مورد نظر واقع شود.اول ارزشمندی و کیفیت خود رمان هست.یعنی در درجه اول باید اون رمان ، کیفیت و کشش لازم را داشته باشد.از این لحاظ ،رمان کلیدر بدون تردید ،هیچگونه مشکلی برای قرار گرفتن در قله ی رده بندی بهترین رمانهای فارسی ،ندارد و این مطلب فکر می کنم بدون هیچگونه مخالفتی ،پذیرفته شود. اما بعد از اینکه یک رمان از نظر نوشتاری،مفهوم و سایر جهات ،به مانند کلیدر،قدرتمند و کم نظیر بود ،برای تبدیل شدن به یک رمان صوتی خوب ،،نیازمند صدا پیشگان توانا و متخصصینی هست که در این حوزه فعالیت می کنند و میتوانند یک رمان متنی خوب را به یک رمان صوتی خوب تبدیل کنند.چه بسا کتابهای متنی و نوشتاری عالی و بی نقص که با اجرایی ضعیف مواجه میشوند و حتی موجب کاسته شدن اعتبار اولیه اون کتاب هم میشوند!!!!! و اما در مورد کلیدر باید به صدا پیشگان و تمام عواملی که موجب تولید این اثر صوتی بی نظیر شده اند،دست مریزاد گفت.کاری بسیار حرفه ایی ،زیبا و بی نقص. به دوستانی که هنوز موفق به تهیه و شنیدن این کتاب نشده اند،به شدت توصیه می کنم که این فرصت را از دست ندهید .بدون تردید لحظات ناب فراوانی را تجربه خواهید کرد.