هر چه باداباد سومین کتاب از تریلوژی استیو تولتز بعد از دو کتاب جز از کل و ریگ روان است. تولتز نویسندهی استرالیایی بعد از دو کتاب پیشین خود که دربارهی ترس از مرگ و ترس از زندگی نوشته بود در سومین اثر سهگانهش به سراغ مفهموم استعارهی رجعت ابدی فردریش نیچه رفته است. حالا در این کتاب مرگ و زندگی با هم درآمیخته میشوند و ما با کاراکتر اصلی کتاب یعنی آنگوس به زندگی پس از مرگ سفر میکنیم. استیو تولتز مثل همیشه با زبانی ساده برای ما یک کمدی سیاه را تعریف میکند. این کتاب پر از لحظات و تشبیههای ناب است که به جرات میتوان گفت این سبک و لحن منحصر به فرد تولتر است.
- خلاصهای از کتاب هر چه باداباد:
شخصیت اصلی کتاب ما یعنی آگنوس حالا سر به راه شده است و به دنبال یک زندگی آرام است. همسرش گریسی باردار است و در انتظار به دنیا آمدن فرزندشان هستند که یک مرد غریبه وارد زندگیشان میشود و آنگوس را به قتل میرساند. هرچه باداباد که روایتی معلق بین مرگ و زندگیست پر است تصاویری که مخاطبش را به هیجان میآورد. استیو تولتز به طرزی استادانه با قلمش جهانی را ترسیم میکند که همانقدری که جذاب است هم ترسناک است و هم به طرز غریبی مسخره. استیو تولتز اهمیت دغدغهها و نگرانیها را در مقابل مرگ قرار میدهد عیار آنها را میسنجد. جذابیت کتاب در آن است که اتفاقاتی که میخوانیم همانقدر که فانتزی و هیحانانگیز است میتواند در زندگی حقیقی هر کدام ما نیز اتفاق بیافتد.
هرچه باداباد همچنان مانند دیگر آثار تولتز پر است نیش و کنایه به مسائلی که به اعتقاد او زندگی و زیستن را سخت و مبتذل کرده است؛ برای مثال در این کتاب بیشتر از همیشه با انتقاد تولتز نسبت به تکنولوژی و فضای مجازی رو به رو میشویم و همزمان با گریسی مواجه هستیم که یک بلاگر است و ثانیه به ثانیه زندگیاش را با مخاطبین – یا همان دنبال کنندگان- مجازیاش به اشتراک میگذارد.
تولتز در هر چه باداباد سعی دارد تا به مفهوم استعارهی رجعت ابدی بپردازد. نیچه با رجعت ابدی بیان میکند که جهان و تمامی موجودات و نیروها همواره در حال تکرار شدن بودهاند و همه چیز بی نهایتبار، به شکلی خود همانند، تا ابد تکرار خواهد شد. مفهومی که ریشهاش از فسلفههای یونان میآید و یکی از آموزههای فیثاغورث نیز بوده است. رواقیون، احتمالا با الهام از فیثاغورس، مفهوم رجعت ابدی را وارد فلسفهی طبیعی خود کردهاند.
پختگی تولتز در این سومین اثرش به وضوح قابل مشاهده است و جاذبه پنداشتی و داستانی &#۳۴;هرچه بادا باد&#۳۴; به مراتب بیشتر از &#۳۴;جز از کل&#۳۴; و &#۳۴;ریگ روان&#۳۴; است. هرچند که گویی شخصیتهای هر سه داستان یکسانند با اسمهایی متفاوت، همان نگاه انتقادی و همان زبان تلخ و همان بیقیدیها را ابه نمایش میگذارند.
ترجمه بینظیر و درخشان کتاب و خوانش کم نقص آن، یک مجموعه بینظیر از این کتاب ساخته است که قویا آن را به دیگران توصیه میکنم.
پ
پیام غفار
۱۴۰۲-۰۲-۱۴
5
به نظرم از دو اثر قبلی مهلک تره
بی صبرانه منتظر کتاب بعدی نویسنده هستم، به نظرم ممکنه که ایده ی یک چندجهانی توی ذهن نویسنده باشه و در کتاب های بعدی، شخصیت های هر سه کتاب جز از کل، ریگ روان و هرچه بادا باد به هم برسند.
ن
نیکی صبا
۱۴۰۱-۱۱-۱۰
5
این نویسنده با توجه به ۲ اثر قبلی حرفی برای گفتن نمیراره جز اینکه ستودنیست….
9
919714****
۱۴۰۱-۱۱-۰۶
5
عالیه
R
Roya Salarkia
۱۴۰۲-۰۷-۰۹
5
اجرای روان 🎙️
سرگرمکننده 🧩
گیرا 🧲
عید سال ۱۴۰۲ خوندمش، جز خاطرات خوب اصلیم از این سال شد، سرگرم کننده بود و خیلی جاها عمیقا به فکر فرو می رفتم، میتونستم کاملا همزادپنداری کنم با شخصیتا، اولین کتابی بود که به شرایط قرنطینه دوران کرونا اشاره کرده بود و اینکه نویسنده هم سوالاتی شبیه سوالات من تو ذهنش بود خوشحالم میکرد!
m
meh***********@gmail.com
۱۴۰۲-۰۱-۰۲
4
مطمئنا ارزش مطالعه و گوش کردن رو داره
ولی کتاب اول یک چیز دیگه بود