- نوشتن در راه آزادی:
«هاوارد فاست» یکی از نویسندگان پیشرو و پرکار قرن بیستم آمریکا است. او که سال ۱۹۱۴ در نیویورک متولد شد و سال ۲۰۰۳ در آستانهی نود سالگی از دنیا رفت، در دوران حیاتش بیش از هشتاد جلد کتاب نوشت. تخصص فاست، خلق رمان در بستری از وقایع تاریخی است؛ اما آثار او تنها به این حوزه محدود نمیشوند و در آثار پرشمارش، علاوه بر رمانهای تاریخی و زندگینامهها، نمایشنامهها و فیلمنامهها و حتی آثاری در ادبیات فانتزی و علمیتخیلی نیز به چشم میخورد. فاست نویسندهای خودساخته بود و همواره میکوشید در راه آزادی و عدالت قدم بردارد و کتابهایش نیز گواه این مدعا هستند. تاکنون آثار متعددی از هاوارد فاست به فارسی ترجمه شدهاند و در ایران به دست مخاطبان این نویسنده رسیدهاند. از این میان و در کنار کتاب «آمریکایی»، میتوان به آثاری چون «آخرین مرز»، «سرافراز و آزاد»، «اسپارتاکوس»، «صبح آوریل»، «موسی»، «نسل دوم»، «مزدورها»، «ژنرالی که به یک فرشته شلیک کرد» و «مهاجران» اشاره کرد.
- داستان زندگی یک آزادیخواه:
آمریکایی داستان زندگی قاضی و سیاستمدار مشهور و آزادهی آمریکایی «جان پیتر آلتگلد» است. آلتگلد زمستان ۱۸۴۷ در آلمان متولد شد. خانوادهاش سه ماه بعد به آمریکا مهاجرت کردند و با کشاورزی و کارگری روزگارشان میگذشت. کودکی پیتر روزگار غریب و پر از رنجی بود و آغاز جوانیاش نیز به جنگ داخلی آمریکا گره خورد و او عازم جنگ شد. تازه پس از جنگ بود که آلتگلد جوان تصمیم به تحصیل گرفت و بعد از مدتی، خانواده را بهعزم ساختن خود و زندگیاش ترک گفت. اما زندگی همواره بر او سخت گرفت و آلتگلد همواره در مسیرش ثابتقدم بود، تا اینکه راههای افتخار را از معلمی و وکالت تا قضاوت و فرمانداری پیش رفت و اگر متولد آمریکا میبود، شاید حتی پایش به کاخ سفید هم میرسید. اما آنچه پیتر آلتگلد را در تاریخ ماندگار کرده، فقط راه دشوار موفقیتش نبوده؛ او در مسند قدرت اقدامات انساندوستانه و آزادیخواهانهی بسیاری انجام داد و در شکلگیری پایههای دموکراسی آثار جاودانی از خود برجای گذاشت. هاوارد فاست در آمریکایی، علاوه بر شرح زندگینامهی پرفرازونشیب جان پیتر آلتگلد، مقطع مهمی از تاریخ آمریکای پیش از قرن نوزدهم را روایت میکند و وقایع تاریخی و جنبشهای برجستهای را به مخاطب میشناساند و از پشت پردهی جنگ قدرت در سطوح مختلف نیز سخن میگوید.
- گوشهای از کتاب آمریکایی:
بگذار فریاد بکشند! بگذار کشور را بیدار کنند! از این موشهای حقیر بیارزش حالم بههم میخورد، این مکدانلدها، مارک هاناها، آرمورها، همهی رأیخرها و رأیفروشهای پست. در این کشور هفتادوپنج میلیون نفر زندگی میکنند و آنها قوی هستند، به خدا سوگند اِما، آنها قوی هستند! دارم با آنها صحبت میکنم و به من گوش خواهند کرد. اکنون صدای آنها بهجایی نمیرسد؛ این یاوه، این آشغالها، اینها صدای آنها نیست. اما میشود صدای آنها شد. میشود برایشان حزبی تشکیل داد. میشود کاری کرد که بفهمند آراءشان مثل پتکی آمادهی عقب راندن این موشهاست.
- کتاب صوتی آمریکایی:
نشر صوتی آوانامه با همکاری «نشر اسم» نسخهی صوتی کتاب «آمریکایی» اثر «هاوارد فاست» را با ترجمهی «فریدون مجلسی» و صدای «پژمان رمضانی» تولید کرده است. آوانامه اثر دیگری از هاوارد فاست با نام «آخرین مرز» را نیز بهزودی با ترجمهی فریدون مجلسی و خوانش پژمان رمضانی در قالب کتاب صوتی منتشر خواهد کرد.