- افغانستان، سرزمین من:
«خالد حسینی»، نویسندهی مشهور افغانستانی، مارس ۱۹۶۵ از پدری تاجیک و مادری پشتون در کابل متولد شد. او در نوجوانی همراه خانوادهاش به فرانسه رفت و چند سال در پاریس زندگی کرد. در دههی هشتاد میلادی و در پی کودتای کمونیستی، خالد و خانوادهاش به کالیفرنیا رفتند و از آمریکا پناهندگی سیاسی گرفتند. از آن زمان تا کنون، خالد حسینی ساکن و شهروند ایالات متحده بوده و تمام کتابهایش را نیز به زبان انگلیسی نگاشته است. اما فکر و دغدغهی او همیشه سرزمین دردمندش بوده و آثار درخشانی را دربارهی افغانستان نوشته است. «بادبادکباز» نخستین اثر حسینی است که سال ۲۰۰۳ منتشر شد و توجه همهی جهان را به این نویسنده جلب کرد. سال ۲۰۰۷ دومین رمان او با عنوان «هزار خورشید تابان» به چاپ رسید و همچون بادبادکباز با توفیق خوبی همراه شد. «ندای کوهستان» و کتاب مصور «دعای دریا» دو اثر دیگر خالد حسینی هستند که بهترتیب در سالهای ۲۰۱۲ و ۲۰۱۸ منتشر شدند. هر چهار اثر این نویسنده در ایران نیز ترجمه و چاپ شدهاند و مخاطبان فارسیزبان بسیاری را با خود همراه کردهاند.
- شانهبهشانه با غم:
بادبادکباز همچون تمام آثار خالد حسینی پر از غم است. مگر میشود از افغانستان سخن گفت و حرفی از اندوه به میان نیاورد؟ داستان بادبادکباز از کابل آغاز میشود. جایی که راوی داستان «امیر» هنوز کودک است و با پسر خدمتکارشان «حسن» روزهای پرفرازونشیبی را سپری میکنند. حوادث درونی و بیرونی بسیاری دست به دست هم میدهند که راه امیر و حسن از هم جدا شود. امیر به آمریکا رفته و پس از سالها «راهی برای جبران مافات» مییابد. از آنجا که راهی برای بازگشت به گذشته وجود ندارد، امیر باید بکوشد آینده را تغییر دهد. خالد حسینی همزمان با روایت داستانی پر از تلخیها و گاه خوشیها و در بستر قصه، چند مورد از مهمترین وقایع سیاسی و اجتماعی افغانستان در دهههای گذشته را نیز مرور میکند. اما مهمترین نکتهای که بادبادکباز را به رمانی گیرا و جذاب بدل کرده، قلم نویسنده و تبحر او در بیان احساسات و شخصیتپردازی بینقص آن است؛ بهطوری که شنونده خواهناخواه با امیر و پدرش، حسن و علی، ثریا، سهراب، رحیمخان و دیگر آدمهای ماجرا همراه خواهد شد و دردهای آنها را همچون درد خود احساس خواهد کرد.
- صدای سرزمین بیسرود و بیصدای افغانستان:
کتاب صوتی «بادبادکباز» اثر ماندگار «خالد حسینی» نتیجهی همکاری آوانامه و «انتشارات مجید» است که با ترجمهی «غلامرضا اسکندری» منتشر شده است. این اثر را «مهدی صفری» روایت کرده و اجرای دیالوگهای زنان کتاب برعهدهی «مریم پاکذات» بوده است. آوانامه پیش از این، طی همکاری با «نشر ثالث»، نسخهی صوتی دیگر اثر درخشان خالد حسینی یعنی «هزار خورشید تابان» را نیز با ترجمهی «مهدی غبرائی» و اجرای «مریم پاکذات» تولید و منتشر کرده بود.
هرچه از زیبایی داستان گفته بشه کمه. شنونده کاملا با ماجراهای داستان همراه میشه. گرچه سرنوشت افغانستان جانگداز و غم انگیزه ولی داستان کششی عالی داره و چقدر خوب واقعیات رو بیان میکنه. مطمئنا علاوه بر مهارت نویسنده ترجمه داستان به فارسی هم بسیار عالیه که کشش و زیبایی داستان حفظ شده.
راوی هم بسیار عالی و زیبا و تاثیرگذار اجرا کردن.
کتاب «هزار خورشید تابان» از همین نویسنده هم عالیه.
5
در زیبایی اثر شکی نیست ولی توی نظرات ندیدم کسی راجع به گویندگان اثر صحبت کرده باشه. باید بگم که با هنرمندی تمام روایت شده و از این لحاظ اصلا نگران نباشید.
پیشنهاد می کنم هزار خورشید تابان از همین نویسنده رو بخونید یا گوش بدید. هر حسی از این اثر گرفتید پررنگ تر و خالص ترش روتوی اون رمان میگیرید.
5
داستان واقعا زیبا و گیرایی ست. با شنیدن این داستان زیبا و اتفاقات وحشت آوری که در کشور افغانستان افتاده نظر من نسبت به مردم افغان خیلی تغییر کرد. با شنیدن داستان خندیدم، گریستم و از هر لحظه اش لذت ب ردم. قلم بسیار زیبای آقای خالد حسینی تحسین برانگیزه
4
کتاب خوبی بود خصوصا اینکه تا حدودی من رو با تاریخ پر از فراز و نشیب افغانستان و درد و رنج مردمش آشنا کرد و اجرای خوب راوی
ممنون از فیدیبو
5
تلخ ☕️
پربار 🌳
گیرا 🧲
آموزنده 🦉
خیلیی کتاب قشنگیه و واقعا ارزش خوندن داره
اثار خالد حسینی همشون گیرا و تلخ و قشنگن
5
بسیار زیبا بود قلم آقای خالد حسینی شما را دنبال کننده ثابت داستان خودش میکنه
5
بیییی نظیر بود... انقدر خوب و گیرا بود که سه روزه تمومش کردم
5
عالی بود ، من که خیلی دوست داشتم ، صدای راوی هم خیلییییی خوب بود.
5
کتاب عالی با توصیف های عالی تر و همچنین خوانش بی نظیر