فراوان شنیدهایم، معاصرت حجاب و مانع برای شناخت شخصیتها است. بزرگانی بوده و هستند که در زمان خودشان حتی همسایه دیوار به دیوار اطلاعی از او نداشته است. اما با فوت و مرگ، دیوارها فرو میریزد و ابعاد فردی و اجتماعی آن شخص هویدا و ظاهر میگردد. اما به نظر میرسد غیر از معاصرت، معلولیت حجاب دیگر و بلندتر از معاصرت است و معلولین در زمان خود کمتر شناخته شدهاند. شخصیتهایی هستند که اگر معلولیت نداشتند در ردههای بالای اجتماعی حضور میداشتند اما چون معلولیت دارند، کاملاً گمنام و فراموش شدهاند.
اما معرفی یک شخصیت معلول چه کارآیی و تأثیری برای فرد و جامعه میتواند داشته باشد؟ و عدم معرفی او چه پیامدی خواهد داشت؟ تفاوتی بین شخصیتها نیست و همه کمابیش وضعیت یکسان دارند و بین معلول و سالم فرقی نیست.
توضیح اینکه ملت و کشورها چندگونه سرمایه میتوانند داشته باشند، نفت، گاز، معدن طلا سرمایه مادی و مالیاند؛ پول و طلا و مسکوکات نوع دیگر از سرمایه است؛ نوع سوم، اطلاعات و دانستهها است. هر ملت بانکهای اطلاعاتی، آرشیوهای شامل انواع اطلاعات از نسخ خطی تا دانستنیهای نظامی و امنیتی تا معلومات پزشکی بیشتر داشته باشد در واقع ثروتمندتر است.