۱. تشبیه یکی از متداولترین بیانها برای فهم و درک مفاهیم و دریافت آگاهیهاست.در تاثیرگذاری ژرف این شیوۀ بیانی همین بس که خداوند، آیات بسیاری را به این شیوۀ بیانی مزین فرموده و برای فهم بسیاری از آگاهیها، از آن استفاده و بر تاثیرگذاری آن تاکید کرده است.
آنچه در تشبیه اهمیت دارد، گذر از پوستۀ آن و رسیدن به مغز معناست و کسانی که درسطح تشبیه میمانند و خود را از رسیدن به گوهرِ نشسته در صدف تشبیه محروم میدارند، از این مفاهیم -آنچنان که باید- لذت نخواهند برد و قلۀ لطف آن را فتح نخواهند کرد.
۲. رایانه یکی از اعضای ثابت، ضروری و مفید کلبههای دهکدۀ جهانی است که برای سهولت، دقت و سرعت زندگی ساکنان این دهکده طراحی شده، لذا لازم است انسان امروزی با زبان این میهمان ارجمند و نحوۀ مواجهه با آن آشنا شود. در این کتاب که هدفش آموزش رایانه نیست، به طور ضمنی به آموزش آن پرداخته و از دریچهای نو به رایانه نگریسته شده است.
۳. شایان ذکر است، آنچه پیرامون رایانه و دستورات آن در این کتاب گفته خواهد شد به هیچ وجه به معنای آن نیست که طراحان بخشهای نرمافزاری و سختافزاری رایانه در جهان (به خصوص اعضای محترم شرکت مایکروسافت که بخش آموزشی کتاب در فضا Windows میگذرد) با عنایت به مفاهیم کمالجویانه به چنین طرحهایی دست یافته و آن را تولید کردهاند بلکه آنچه پیرامون رایانه و دستورات آن میخوانید، شبیهسازی کارکردهای رایانهای با معانی کمالگرایانه است و ساخته و پرداختۀ ذهن نگارنده است.
۴. گاه پیش میآید که نگارنده - در دنیای بدون مرز تشبیه-یک موضوع را از پنجرههای مختلف مینگرد و جامههایی مختلف و رنگارنگ به قامت موضوع میدوزد و این همه برای رسیدن به معانی بلندی است که قصد شبیهسازی آنها را دارد.
۵. درخصوص حضرت پروردگار و تشبیهاتی که پیرامون حضرتش صورت میگیرد عذر قصور ادب دارم و بر این حقیقت اقرار و ایمان دارم که خداوند در حرف نمیگنجد و ورای اندیشۀ محدود آدمی است و نمیتوان حقیقت ذاتی او را درک کرد بنابراین انسان برای شناخت خداوند، ناگزیر از تشبیه است و این همان هنری است که خداوند از آن برای بیان مفاهیم معنوی در قرآن استفاده کرده است. لذا در خصوص تمام شبیهسازیهای معنایی، از حضرتش امید عفو و رحمت دارم.