در کتاب ذهن استراتژیست اثر مجتبی لشکربلوکی و سید حسین جلالی، خواننده با مفاهیم و ابزارهای تفکر استراتژیک آشنا میشود و میآموزد که چگونه با بهکارگیری این آموزهها در زندگی شخصی و شغلی خود، تصمیمات و انتخابهای هوشمندانهای اتخاذ کند و در مسیر پیشرفت گام بردارد. این کتاب به مخاطب کمک میکند، مسائل را به طور عمیقتر تحلیل کند و راهحلهای خلاقانهای برای آنها بیابد. اهداف خود را به طور واضح تعریف کند و برنامهای برای دستیابی به آنها تدوین نماید و فرصتها را به درستی شناسایی کند و از آنها به بهترین نحو استفاده نماید و با چالشها و موانع به طور موثری مقابله کند و در نهایت تصمیمات درست را در زمان مناسب اتخاذ نماید. ذهن استراتژیست کتابی کاربردی و پرمحتوا است که میتواند به عنوان راهنمایی ارزشمند برای هر کسی که به دنبال ارتقای سطح تفکر و عملکرد خود در زندگی شخصی و شغلی خود است، مورد استفاده قرار گیرد. اگر شما هم به خواندن کتابهای مدیریت و بازاریابی حوزه مدیریت و رهبری علاقه دارید حتما به دستهبندی کتابهای مدیریت و رهبری فیدیبو سر بزنید.
کتاب ذهن استراتژیست، به بررسی تفکر استراتژیک و ارائهی راهکارهایی برای پرورش آن در سطوح مختلف، از جمله فردی، سازمانی و ملی میپردازد. نویسندگان در این کتاب، تفکر استراتژیک را مهارتی ذهنی میدانند که به فرد کمک میکند تا از میان انبوهی از متغیرها، متغیرهای کلیدی را شناسایی کند و بهترین تصمیمات را برای کسب نتایج مطلوب اتخاذ نماید. به عقیدهی آنها، تفکر استراتژیک مهارتی ذاتی نیست، بلکه میتوان با بهکارگیری مجموعهای از روشها و رویکردها، آن را آموزش دید و در خود پرورش داد.
در کتاب ذهن استراتژیست، ده اصل تفکر استراتژیک به شرح زیر معرفی و تشریح شدهاند:
جستجوگری: جستجوگری به معنای کنجکاو بودن، پرسشگری و کاوش در دنیای اطراف برای یافتن اطلاعات و ایدههای جدید است.
تمرکز: تمرکز به معنای انتخاب و اولویتبندی مهمترین مسائل و کنار گذاشتن موارد فرعی و بیاهمیت است.
نگاه خلاقانه: نگاه خلاقانه به معنای یافتن راهحلهای جدید و نوآورانه برای مسائل پیچیده است.
رویکرد سیستمی: رویکرد سیستمی به معنای در نظر گرفتن کل سیستم و اجزای آن در کنار هم و بررسی تعاملات بین آنها است.
دیدگاه انتقادی: دیدگاه انتقادی به معنای زیر سوال بردن assumptions و باورهای رایج و بررسی دقیق اطلاعات و شواهد قبل از تصمیمگیری است.
تفکر بلندمدت: تفکر بلندمدت به معنای در نظر گرفتن پیامدهای بلندمدت تصمیمات و اقدامات است.
چشمانداز: چشمانداز به معنای داشتن تصویری روشن از آیندهی مطلوب و مسیری برای رسیدن به آن است.
انعطافپذیری: انعطافپذیری به معنای توانایی تطبیقپذیری با شرایط متغیر و تغییر رویکرد در صورت نیاز است.
تعهد: تعهد به معنای پایبندی به اهداف و تلاش برای تحقق آنها است.
اقدام: اقدام به معنای تبدیل ایدهها به عمل و اجرای برنامههای استراتژیک است.
علاوه بر معرفی این اصول، کتاب ذهن استراتژیست فکرافزارهایی را نیز برای پرورش هر یک از این مهارتها ارائه میدهد.
مجتبی لشکربلوکی، استاد تمام دانشگاه شهید بهشتی، در رشته مدیریت دولتی و مدیر گروه مطالعات راهبردی دانشکده مدیریت و اقتصاد این دانشگاه است. ایشان همچنین عضو شورای عالی برنامهریزی آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری میباشد. دکتر لشکربلوکی در کارنامه خود بیش از ۲۰۰ مقاله علمی و پژوهشی در مجلات و کنفرانسهای داخلی و خارجی و تألیف بیش از ۱۰ کتاب در حوزه مدیریت و علوم سیاسی را دارد. حسین جلالی، دانشیار دانشگاه علامه طباطبایی در رشته مدیریت دولتی و عضو هیات علمی پژوهشکده مطالعات راهبردی این دانشگاه است. ایشان صاحب بیش از ۵۰ مقاله علمی و پژوهشی در مجلات و کنفرانسهای داخلی و خارجی میباشد. دکتر لشکربلوکی و دکتر جلالی از جمله برجستهترین متخصصان حوزه مدیریت استراتژیک و تفکر استراتژیک در ایران به شمار میروند. تجارب و تخصص آنها در این زمینه، به آنها این امکان را داده است تا کتابی جامع و کاربردی در مورد تفکر استراتژیک برای مخاطبان فارسی زبان تالیف کنند.
جهت مشاهده سایر آثار حسین جلالی و مجتبی لشکربلوکی کلیک کنید.
کتاب ذهن استراتژیست،، به شما کمک میکند تا با تفکر استراتژیک در زندگی شخصی و شغلی خود پیشرفت کنید. در دنیای پیچیده امروز، مهارتهای تفکر استراتژیک بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارند. این مهارتها به شما کمک میکنند تا :
مسائل را به طور عمیقتر تحلیل کنید و راهحلهای خلاقانهای برای آنها بیابید.
اهداف خود را به طور واضح تعریف کنید و برنامهای برای دستیابی به آنها تدوین نمایید.
فرصتها را به درستی شناسایی کنید و از آنها به بهترین نحو استفاده نمایید.
با چالشها و موانع به طور موثری مقابله کنید.
تصمیمات درست را در زمان مناسب اتخاذ نمایید.
کتاب ذهن استراتژیست به عنوان راهنمایی جامع و کاربردی، به شما میآموزد که چگونه این مهارتها را در خود پرورش دهید و از آنها در سطوح مختلف زندگی، از جمله: انتخاب شغل و مسیر زندگی، مدیریت امور مالی، روابط عاطفی، تربیت فرزندان و ... شروع کسب و کار، ارتقای شغلی، مدیریت پروژه، مذاکره و ... و فعالیتهای سیاسی، مشارکت در سازمانهای مردمنهاد، کار داوطلبانه و ...استفاده کنید.
تفکر استراتژیک مفهومی جذاب است. اما این جذابیت مانع از ابهام آن نمیشود. تعاریف زیادی وجود دارند که بیشتر باعث سردرگمیاند تا فهم مشترک. برایاینکه تفکر استراتژیک را بفهمیم، لازم است که «استراتژیک» را معنا کنیم. این صفت به بسیاری از مفاهیم اضافه میشود و چون واژۀ شیک و باکلاسی است، دوست داریم آن را به کار بگیریم و ترکیبهایی مانند مدیریت استراتژیک، برنامهریزی استراتژیک، پروژۀ استراتژیک، مذاکرۀ استراتژیک، رقیب استراتژیک، سیستمهای استراتژیک، موقعیت استراتژیک، محصول استراتژیک و حتی راهبردهای استراتژیک(۱) را زیاد استفاده میکنیم!
صفت استراتژیک به معنی تأثیرگذاری اساسی در نتایج کلیدی عملکرد است. برای مثال، اگر خروجی یک تصمیم را انتخابی استراتژیک بدانیم، یعنی آن تصمیم برای تأثیرگذاری اساسی در نتایج کلیدی عملکرد اتخاذ شده است. اگر گفته شود که مذاکرۀ امروز مذاکرهای استراتژیک است، یعنی اگر این مذاکره خوب پیش برود و به موفقیت برسد، تأثیری اساسی در نتایج کلیدی عملکرد خواهد داشت.
حال ممکن است بخواهیم بدانیم که نتایج کلیدی عملکرد چیست؟ نتایج کلیدی عملکرد، در هر سطح از تحلیل، مختص به همان سطح است. وقتی در سطح بنگاههای تجاری و سازمانهای اقتصادی (مانند شرکت کاله، ایران خودرو، اپل یا گوگل) صحبت میکنیم، نتایج کلیدی عملکرد شامل ماندگاری (بقا)، سودآوری و دستیابی به مأموریت است. همۀ مفاهیم دانش مدیریت، اعم از رقابتپذیری، تکنولوژی، فرایند، سرمایۀ انسانی، شبکۀ دانش و دیگر مفاهیم، باید درنهایت ما را در جایگاه سازمان اقتصادی به ماندگاری، سودآوری و دستیابی به مأموریت برسانند. اگر سازمانی پیشرفتهترین سیستمها را اجرا کرده باشد، بهترین سرمایۀ انسانی را جذب کرده باشد و با مجربترین شرکای تجاری بینالمللی کار کند، درصورت وجود تهدید بقا، سودآوری پایین و ناتوانی در تحقق مأموریت به موفقیت استراتژیک دست نخواهد یافت. برای مثال، گوگل زمانی میتواند ادعای موفقیت استراتژیک داشته باشد که در کسب و کارش تداوم داشته باشد، به سودآوری رسیده باشد و درنهایت در راستای مأموریتش، که سازماندهی و در دسترس قرار دادن اطلاعات است، به پیش برود.
اگر شما هم به خواندن کتابهای مدیریت و رهبری علاقه دارید پیشنهاد میکنیم حتما کتابهای زیر را که در فیدیبو در دسترس هستند، مطالعه کنید.
مدیریت افراد نویسنده دانیل گلمن، فردریک هرزبرگ، ژان فرانسوا مانزونی مترجم غزال سعیدفر انتشارات آموخته
مدیریت خود نویسنده پیتر دراکر، ویلیام اونکن، دونالد واس مترجم شیرین رفیعی انتشارات آموخته
دیوانگان ثروت ساز نویسنده دارن هاردی مترجم شادی حسن پور انتشارات نگاه نوین
فرمت محتوا | epub |
حجم | 2.۴۱ مگابایت |
تعداد صفحات | 288 صفحه |
زمان تقریبی مطالعه | ۰۹:۳۶:۰۰ |
نویسنده | حسین جلالی |
نویسنده دوم | مجتبی لشکربلوکی |
ناشر | انتشارات آریانا قلم |
زبان | فارسی |
تاریخ انتشار | ۱۳۹۹/۰۳/۱۸ |
قیمت ارزی | 5.۵ دلار |
قیمت چاپی | 117,000 تومان |
مطالعه و دانلود فایل | فقط در فیدیبو |
کتابی است فوقالعاده برای کسانی که میخواهند موج سواری کنن با وضیعت اقتصادی زمان، و برای هر موقیعت یا وضعیتی سناریو داشته باشن این کتاب مناسب برای چندین بار خواندن است. با تشکر از فیدبو
خلاصهاش رو خونده بودم قبلا. ارزش کامل خوندن داره و قلم نویسندگانش روان هست. مثالهاش خیلی خوبه باعث میشه راحتتر مطالب رو فهمید و به ذهن سپرد.
کتاب خیلی خوبیه، متن روونی داره و مفاهیم استراتژی رو خیلی خوب توضیح داده!
بهترین کتاب برای شروع یادگیری مفاهیم تفکر استراتژیک با بیانی مفهومی و عالی!
توجه به ساختارهای استراتژیک کاربردی و استفاده از آنها
جذاب، پرمحتوا با بیان ساده و شیوا
کتاب چاپی رو خوندم. عالیه. فقط نیاز به کارگاه عملی داره
کتاب بسیار جامعه و کاملی در زمینه استراتژی
کتابی با محتوای روان و مفیدی میباشد
وااای...عالی ولی گران