

کتاب صوتی ناطور دشت | اثر جی دی سالینجر
نسخه الکترونیک کتاب صوتی ناطور دشت به همراه هزاران کتاب دیگر از طریق اپلیکیشن رایگان فیدیبو در دسترس است. همین حالا دانلود کنید!
نسخه نمونه کتاب صوتی ناطور دشت را رایگان بشنوید
نقد و بررسی کتاب صوتی ناطور دشت
نام سلینجر نویسنده انزوا دوست آمریکایی به رمان ناطور دشت گره خورده است. او در این رمان به خوبی توانسته زندگی جوانان بعد از جنگ در امریکا را به تصویر بکشد. هولدن کالفید شخصیت اول این داستان به قدری خوب پرداخته شده که نام او بعد از خواندن این کتاب هرگز از ذهن پاک نمیشود. هولدن کالفید حالا یک شخصیت معروف و محبوب در دنیای ادبیات است و تبدیل به یک نماد از تنهایی و سرگشتگی شده است.
خلاصه کتاب صوتی ناطوردشت
ناطوردشت شرح سرگشتگی و تنهایی جوانان معاصر بعد از جنگ است. سلینجر در این داستان روایتی از یک پسر 17 ساله دارد که از مدرسه اخراج شده است. هولدن کالفید برای انیکه خانوادهاش متوجه اخراج او نشوند تنها چند روز تا تعطیلات سال نو زمان دارد. به همین دلیل تصمیم میگیرد به خانه نرود. او در این سه روز با اتفاقات عجیبی مواجه میشود.
درباره کتاب ناطور دشت
کتاب ناطور دشت رمانی است اثر نویسنده معروف آمریکایی جی. دی. سلینجر. این کتاب در سال 1945 منتشر شد و مخاطبان اصلی او بزرگسالان بودند، اما به دلیل این که شخصیت اصلی داستان یعنی هولدن نوجوانی شانزده ساله است مورد توجه بسیاری از نوجوانان هم قرار گرفت. این رمان یکی از رمانهای مشهور آمریکایی است که به بیش از سی و پنج زبان دنیا ترجمه شده و جزو صد کتابی که قبل از مرگ باید خواند است. سلینجر در این کتاب به نوعی نسل بعد از جنگ را به خواننده معرفی میکند. او با توصیفات و شخصیتپردازی درخشان خود نام هولدن کالفید را در ادبیات آمریکا جاودانه کرد.
این داستان از زبان هولدن روایت میشود. به همین دلیل سلینجر برای اینکه بتواند شخصیت او را به خوبی معرفی کند لحن عامیانه و کوچه بازاری را برای او انتخاب کرده است. در بخشهایی از کتاب متناسب با شرایط و موقعیتی که شخصیت اصلی در آن قرار میگیرد سلینجر از کلمات رکیک هم استفاده کرده است. به همین دلیل خواندن این کتاب برای افراد زیر چهارده سال توصیه نمیشود.
زمان کتاب صوتی ناطوردشت 07 ساعت 26 دقیقه است. این کتاب با ترجمه مهدی آذری و مریم صالحی و با صدای آرمان سلطان زاده از سوی انتشارات آوانامه منتشر شده است.
هولدن کالفیلد و محبوبیت در آمریکا
هولدن کالفیلد شخصیت اول داستان رمان ناطور دشت است. او سالهاست که بعد از انتشار این کتابها حتی به نمادی از جوانان بعد از جنگ در آمریکا تبدیل شده است. سلینجر با شخصیتپردازی فوقالعادهاش در این داستان هولدن را پسری با احساس و با استعداد که از دنیای آدم بزرگها خوشش نمیآید نشان میدهد. هولدن نمادی از افرادی است که اگرچه میداند جامعه با افکار پوچ و بیمنطق پر شده اما کاری هم نمیتواند برای این موضوع کند. او دنیای لطیف و زیبایی دارد و سرشار از هوش و استعداد است. هولدن بیشتر از سن خود میفهمد و علاقه او به کودکان هم در این داستان موج میزند. او را میتوان به عنوان جوان قرن 20 آمریکا معرفی کرد کسی که نگران جامعه و سرنوشت افراد است، کتاب میخواند و متفکر است. اما هنوز به شکل جدی برای زندگی خود برنامهای ندارد و مسیر زندگیاش را گم کرده است. موضوعی که بین بسیاری از جوانان امروز مشترک است. به همین دلیل بسیاری از افراد به ویژه نوجوانان با او همذات پنداری میکنند.
درباره جی دی سلینجر
جروم دیوید سلینجر که با نام جی.دی سلینجر شهرت دارد در سال 1919 به دنيا آمد. سلینجر نویسنده عجیبی است و به انزوا و تنهاییاش شهرت دارد. او سالها در جبههای جنگ حضور داشته و تاثیر این حضور را میتوان در بسیاری از داستانهای او دید. سلینجر در توصیف شخصیتها و فضاسازی در داستانهای خود چه رمان و چه داستان کوتاه استادی تمام عیار است. او اگرچه خجالتی و کم رو بوده اما همهی حرفها و دغدغههای خود را در داستانهایش آورده است و به صراحت آنها رابیان کرده است. تقریبا بیشتر داستانهی او به ویژه بهترین داستانهای سلینجر برگرفته از تجربیات شخصی او در دوران جنگ است. او کتاب ناطور دشت را هم در زمان حضورش در جبهههای جنگ نوشت. البته رد جنگ را نمیتوان در رمان ناطور دشت پیدا کرد چرا که این رمان بیشتر مربوط به آدمهای بعد از جنگ است.
سلینجر و سینما
داستانهای سلیجر برای قاب فیلم همیشه گزینه خوبی بودهاند به طوری که بسیاری از کارگردانان مطرح سینمای جهان مثل «بیلی وایلدر»، «استیون اسپیلبرگ» و «الیا کازان» سعی داشتند از روی داستانهای او به ویژه ناطور دشت فیلمی بسازند. اما سلینجر هیچگاه راضی نشد. او در پاسخ به همه این افراد گفت که :«نمیتوانم چنین اجازهای را بدهم. چون هولدن خوشش نمیآید!». البته کارگردانهایی نیز بودند که بعد از مرگ سلینجر بدون اجازه با اقتباس از داستانهای او فیلم ساختند.
در بخشی از کتاب صوتی ناطور دشت میشنویم
«اگر کسی کاری را خیلی خوب انجام بدهد، بعد از مدتی دیگر مواظب رفتارش نیست و تظاهر و خودنمایی میکند و آن وقت دیگر خوب نیست. با این حال باید اعتراف کنم که لانتها تنها کسانی بودند که در تمام نمایش یک مخ سالم توی سرشان است.»
این برخلاف قوانین و اصول زندگیام بود اما آنقدر افسرده بودم که حتی به این موضوع فکر نکردم. خیلی وحشتناک است که آدم وقتی افسرده است، حتی نمیتواند فکر کند.
«مشکل دخترها این است که اگر پسری را دوست داشته باشند، هرچقدر او آدم پستی باشد میگویند او عقده حقارت دارد و اگر آنها از کسی خوششان نیاید، هر چقدر او پسر خوبی باشد یا عقده حقارت داشته باشد، آنها میگویند او آدم خودخواه و مغروری است حتی دخترهای باهوش و زرنگ اینجوری هستند.»
کتاب صوتی ناطور دشت با صدای مهد پاکدل نیز خوانده شده که می توانید آن را نیز تهیه کنید.
نظرات کاربران درباره کتاب صوتی ناطور دشت