ممکن است شما هم هنگام انجام کارهای کوچک یا بزرگ احساس کنید که نمیتوانید یا اینکه از پس انجام دادن آن کار برنمیآیید. نگران نباشید این حسی مشترک میان، تقریبا تمام مراجعین دکتر فانژه است؛ درواقع این حس مشترک دلیل نوشتن این کتاب است.
فردریک فانژه در کتاب جرات داشته باش، کاربردیترین روشها را برای درمان کمبود اعتماد به نفس به شما اریه میدهد. فردریک فانژه خواندن این کتاب را به همهی انسانهای روی زمین پیشنهاد کرده است.
کتاب جرات داشته باش (Oser: therapie de la confiance) برای نخستین بار سال 2009 در کشور فرانسه منتشر شد. فردریک فانژه دربارهی دلیل نوشتن کتاب جرات داشته باش مینویسد: «به عنوان یک روانپزشک، متوجه شدم که کمبود اعتماد به نفس، مشکل اصلی تمام افرادی است که اقدام به درمان کردهاند. رنجهای عاطفی یا شغلی بی شماری از این کمبود اعتماد به نفس ناشی میشود: ترس از انجام کارهای اشتباه، ترس از قضاوت شدن، ترس از دوست داشتن و دوست داشته شدن.»
فانژه معتقد است که اگر روزی و بر اثر اتفاقی اعتماد به نفس شخصی از بین برود، آسیبهای زیادی به شخص وارد میکند. او میگوید:«اعتماد به نفس پیشتر یک ویژگی ذاتی تلقی میشد، امروزه دیگر سرنوشتی گریزناپذیر نیست: اکنون امکان تغییر وجود دارد، میتوانید اعتماد به نفس خود را بهدست آورید حتی اگر تاکنون احساس میکردید که آن را نداشتهاید.»
فردریک فانژه در مقدمهی کتاب جرات داشته باش توضیح میدهد که این کتاب دربارهی تجربهی مشترک مراجعینش است. «این کتاب را نوشتهام تا به آنها کمک کنم که خودشان را از این کمبود اعتماد به نفس ظالمانه رها کنند و به این ترتیب این امکان را به آنها بدهم تا از دورِ باطل شکست خارج شوند. امیدوارم که آنها با خواندن این کتاب، یاد بگیرند که خودشان را بیشتر دوست بدارند، این جرات را پیدا کنند که دست به عمل بزنند و شهامت زندگی کردن در مقابل دیگران را به دست آورند. اغلب آنچه از دست میرود، اندکی احترام به خود است و کمی هم تحمل خویشتن.»
یکی از نکاتی که در کتاب جرات داشته باش دارای اهمیت است، استفادهی فانژه از نمودارها، جدولها و آزمایشهایی است که به خواننده کمک میکند تا میزان تغییرات اعتماد به نفسش را هنگام مطالعهی کتاب متوجه شود. استفاده از این نظرسنجیها یکی از روشهایی است که خواننده را درگیر کتاب میکند در نتیجه مطالعهی کتاب برای خواننده لذتبخشتر میشود.
فردریک فانژه کتاب جرات داشته باش را در سه بخش نوشته است. او در بخش اول این کتاب دربارهی مکانیسمهای اعتماد به نفس توضیح میدهد و خواندن این بخش را برای همهی خوانندگان الزامی میداند. یکی از مهمترین نکاتی که فانژه در نخستین بخش کتاب جرات داشته باش توضیح میدهد، دورِ باطل شکست است. این چرخهی معیوب از چند مرحله تشکیل شده است: 1) به خودتان میگویید که موفق نمیشوید. 2) شکست را پیشبینی میکنید. 3) فکر شکست شما را میترساند. 4) ترجیح میدهید تلاش نکنید. 5) عقب نشینی میکنید و کاری انجام نمیدهید. 6) نمیتوانید به آنچه میخواهید برسید. 7) دیگر نه میتوانید برای خودتان ارزش قائل شوید و نه میتوانید به عملکردتان افتخار کنید. 8) برعکس، بیشتر از اینکه کاری نکردهاید، شرمندهاید. 9) از درون خودتان را سرزنش میکنید: «میبینی که قادر به انجام آن نیستی.» 10) این مسئله، فرضیهی ابتدایی شما را تقویت میکند: «هرگز موفق نمیشوم!» و باز چرخه از مرحلهی اول آغاز میشود.
فردريك فانژه توضیح میدهد این چرخهی معیوب پرتکرارترین اتفاقی است که درون افراد با اعتماد به نفس پایین رخ میدهد. فانژه معتقد است برای شکاندن این چرخهی معیوب کافیست تنها یکی از این مراحل را برعکس عمل کنیم، آنگاه مانند ساعتی دقیق چرخدندههای اعتماد به نفس ما تنظیم میشود.
فانژه در دومین بخش کتاب جرات داشته باش دربارهی نگاههای متفاوت و گاها غلطی که از کودکی به خود داشتیم بحث میکند و مسائلی بنیادی مانند نیاز به دوست داشتن و پذیرفته شدن را بررسی میکند. در این فصل دکتر فانژه دربارهی خود شیفتگی توضیح میدهد. او خودشیفتگی را هم نوعی کمبود اعتماد به نفس میداند. از نگاه فانژه خودشیفتهها کسانی هستند که به یکی از جنبههای شخصی خود افتخار میکند و او معتقد است تنها عدم اطمینان کامل به خود است که سبب میشود یک جنبه از زندگی برای شخصی آنقدر پررنگ شود که فقط به آن افتخار کند. مهمترین نکتهای که فانژه در این بخش بیان میکند «پیشداوری کردن» است. او معتقد است که منشا کمبود اعتماد به نفس بیشتر انسانها پیشداوریهای ابلهانه و بیریشه است.
فانژه در بخش آخر این کتاب درمانهای کارآمد را برای افزایش اعتماد به نفس به خوانندگان ارائه میکند. فانژه معتقد است راههای درمان کمبود اعتماد به نفس متفاوت هستند بنابراین هر شخص باید کارآمدترین روش را برای خود انتخاب کند. یکی از ارزشمندترین راهکارهای فانژه در بخش سوم «بهتر دوست داشتن خود» است. او مینویسد: «تا زمانی که از خودتان قضاوتی منفی دارید، نمیتوانید اعتماد به نفستان را دوباره به دست آورید. باید صدای درونی که از شما انتقاد میکند و مانع عملتان میشود را کنترل کنید.» فانژه در ادامهی این فصل تمرینهایی را به خوانندگان آموزش میدهد که با استفاده از آن تمرینها میتوانند اعتماد به نفس خود را افزایش دهند. برای مثال خودشناسی یکی از روشهایی است با استفاده از آن میتوانید اعمال و احساسات خودتان را تغییر دهید و در نتیجه اعتماد به نفس خودتان را افزایش دهید.
فردریک فانژه روانشناس، مشاور و نویسندهی فرانسوی است. او 11 آوریل سال 1955 در شهر لیون فرانسه متولد شد. فانژه سال 1983 در رشتهی عصبشناسی از دانشگاه لیون فارغ التحصیل شد و دو سال بعد از همان دانشگاه موفق به کسب مدرک کارشناسی ارشد در رشتهی روانشناسی شد. او فعالیتش را در دههی نود با انتشار مقالات علمی در نشریههای مختلف آغاز کرد. فانژه در همان سالها به رواندرمانگری علاقمند شد و رواندرمانگری را به صورت حرفهای ادامه داد. فردریک فانژه تاکنون بیش از دویست کارگاه و کنفرانس در حوزههای مختلف برگزار کرده است. موضوع این کنفرانسها استرس، افسردگی و رواندرمانگری بوده است.
فردریک فانژه هم اکنون در دانشگاههای مختلف فرانسه، بلژیک و سوئیس مشغول تدریس است؛ او معمولا به عنوان مشاور و کارشناس در برنامههای تلویزیونی حاضر میشود. یکی از پرطرفدارترین برنامههایی که فانژه در آن شرکت میکند برنامهی «مجلهی سلامتی» است که هر هفته از شبکهی پنجم فرانسه پخش میشود. فانژه در این برنامه دربارهی راههای افزایش اعتماد به نفس بحث میکند.
فانژه تاکنون کتابهای زیادی دربارهی اعتماد به نفس، اضطراب و افسردگی نوشته است. «زندگی مشترک جرئت میخواهد»، «مدیریت رفتارهای یکهویی» و جرات داشته باش سه کتاب فانژه هستند که تاکنون به فارسی برگردانده شدهاند.
لحن کتاب جرات داشته باش فردریک فانژه مانند بیشتر کتابهای روانشناسی صریح و روان است. فانژه در این کتاب از لحنی عامه پسند استفاده کرده است، لحنی که برای عموم مردم قابل فهم باشد. محیا احمدیپور تا کنون سه اثر از فانژه را به فارسی ترجمه کرده است، احمدیپور کتابهای فانژه را از زبان فرانسوی به فارسی برگردانده است، این نکته باعث شده است که ارزش ادبی اثر حفظ شود.
محیا احمدیپور شاعر و مترجم جوان ایرانی متولد سال 1371 است. تسلط او به زبان فرانسوی باعث شده است ترجمههای پرفروشی داشته باشد. «زندگی مشترک جرات میخواهد»، «مدیریت رفتارهای یکهویی» و جرات داشته باش سه کتاب پرفروش فردریک فانژه هستند که محیا احمدی پور هر سه را به فارسی ترجمه کرده است.
خرید و دانلود کتاب الکترونیکی و پی دی اف جرات داشته باش؛ درمان کمبود اعتماد به نفس اثر فردریک فانژه با ترجمهی محیای احمدیپور در همین صفحهی فیدیبو امکان پذیر است.
فرمت محتوا | epub |
گوینده هوشمند (AI) | راوی |
حجم | 3.۶۱ مگابایت |
تعداد صفحات | 352 صفحه |
زمان تقریبی مطال عه | ۱۱:۴۴:۰۰ |
نویسنده | فردریک فانژه |
مترجم | محیا احمدی پور |
ناشر | شمعدونی |
زبان | فارسی |
عنوان انگلیسی | Oser: therapie de la confidance en soi |
تاریخ انتشار | ۱۳۹۷/۰۴/۱۶ |
قیمت ارزی | 5.۵ دلار |
قیمت چاپی | 180,000 تومان |
مطالعه و دانلود فایل | فقط در فیدیبو |
دوستان عزیز کتابخوان خواهشا کتابایی که میخونید رو کامل دربارش نظر بدین که اگر کسی نخونده بدونه واقعا خوبه و چرا خوبه اینکه میگین عالیه منظورتون چیه؟ از چه لحاظ عالیه ؟ توضییح بیشتری بدین لطفا
من این کتاب رو قبلا خوندم ولی میخواستم که حتما داشته باشمش مال یک نویسنده فرانسویه که در رشته عصب شناسی و بعد روانشناسی تحصیل کرده یعنی یه آدمی که در این زمینه اطلاعات کافی و وافی داره این کتابو نوشته و مثل خیلی از کتابهای روانشناسی که خیلی ابتدایی هستن نیست و خیلی میتونه به آدم کمک کنه که ایراداتشو پیداکنه که مثلا چرا خودمو دوست ندارم یا همش از خودم ایراد میگیرم و... امیدوارم بهخونید و ازش استفاده کنید
کتاب از نظر محتوا خوب هست و یک سری موقعیت های واقعی از ادم های واقعی رو به تصویر کشیده که شاید برای خیلی از ما هم پیش امده باشه که در چنان وضعیت هایی گیر کرده باشیم. نحوه پرداختن به جزئیات ماجراها به گونه ای هست که به خوبی با شخصیت های کتاب همزادپنداری کنید نویسنده که خودشان روانشناس نیز هستند با تحلیل این رفتارها و ارائه راه حلهای ساده و شدنی، به رهایی از موقعیت های به ظاهر بغرنج و انجام رفتار صحیح کمک میکند. ساختار کتاب به اینصورت هست که در یک فصل به مشکلات کیس ها و در فصل بعد به راه حل ها پرداخته بود نکته منفی کتاب که برای من آزاردهنده بود ارجاعات زیاد کتاب به بخش های مختلف بود که بخصوص برای نسخه پی دی اف و غیرچاپی گاهی کلافه کننده میشود.
کتاب جالبیه و به نظرم ارزش خوندن داره حتی ارزش این رو داره چند باره خونده بشه. کتاب با توجه به رسالتش که اعتماد به نفسه اول راجب ریشه های نداشتن اعتماد به نفس و سپس علت هاش و در نهایت راهکار های برای بهبود اعتماد بنفس و دستیابی بهش صحبت می کنه. نکته دیگه ای هم که بنظرم لازمه گفته شه اینه که درسته کتاب راجب اعتماد بنفس صحبت میکنه ولی در طی مطالعه کتاب متوجه میشی خیلی از اهمال کاری ها و انجام ندادن کارها هم علتش در واقع کمبود اعتماد به نفس هست. در نهایت توصیه میکنم بخونید.
تا به حال تو این زمینه, کتابی به این سادگی و کارآمدی ندیده بودم
#کتاب_بعدی_من با عرض سلام و خسته نباشید فراوان دلیل انتخاب این کتاب برای من این است که :من بعضی وقت ها خیلی اعتماد به نفسم رو از دست میدم و خیلی مشکلات برام به وجود میاره و چون یک نوجوان هستم میخوام از همین الان این مشکل رو حل کنم (انشاءالله) به همین دلیل این کتاب رو انتخاب کردم با تشکر عرشیا دهقانی عیدتون مبارک
کتاب کاملا کاربردی شما رو با موانع درونی و عوامل کمبود اعتماد به نفس روبرو میکنه، مثال هایی از دنیای واقعی میزنه و در کنار اون دستورالعمل های مفید رو معرفی میکنه، برای من به شخصه کتاب راهگشا بود. تواضع داشتن نقطه مقابل اعتماد به نفس داشتن نیس و اینکه یادمون باشه که والد سرزنشگر میتونه چقدر مخرب عمل کنه، به ترجمه امتیاز بالا میدم، از دکتر شیری برای معرفی این کتاب فوق العاده ممنونم.
شاید اسمش شبیه کتابای زرد باشه اما اصلا این طور نیست این کتاب راجع به بالا بردن عزت نفس هست و بینهایت زیبا موضوع و مشکلات رو توضیح داده و راهکارهای فوق العاده عالی و کاربردی ارائه میده انگار که پیش یکی از بهترین تراپیست ها رفتین بشدت توصیه میکنم
به من خیلی کمک کرد تمریناتو انجام ندادم ولی مطالعه بدون تمرین هم خیلی کمک کننده بود. به دوستانم پیشنهاد کردم، به شما هم اگر دیگران رو بزرگتر از خودتون میبینید و بی نقض به نظر میاد پیشنهاد میکنم بخونید (اما مواطب باشید این تمرین بدیل به خود بزرگ بینی کاذب نشه). یه نکته دیگه این که به نظرم نیاز به یاد آوری مطالب توی ذهن داره وگرنه ممکنه تاثیرشو به مرور زمان از دست میده.
این کتاب در زمینه افزایش اعتماد به نفس بسیار عالی هست، من نسخه چاپی کتاب را خوندم و حتما چندین بار میخونم، این کتاب تمرین های بسیار کاربردی و موثری داره که راحت میشه بهشون عمل کرد، داستانهایی از مراجعه کننده ها جدا از جذابیتش باعث اگاهی بسیار زیادی میشه،بعد خوندن این کتاب خیلی به رفتار و ارتباطم توجه میکنم!