مجموعه نمایشنامه «نصرت خانم» نوشته امیر دژاکام ( -۱۳۴۱)، کارگردان و نمایشنامه نویس است.
از او تا کنون نمایشنامهها زیادی منتشر شده و روی صحنه رفته است. از آثار او میتوان به «دایره گچی قفقازی»، «ترانه مادری»، «روزهای به یادماندنی»، «سیاوش خوانی»، «بنبست» و «عروس خون» اشاره کرد.
این کتاب مجموعه ۴ نمایشنامه از او به نامهای «نصرت خانم»، «کرشمه چنگیزی»، «باد کافر» و «فرار مختصر» است.
در بخشی از نمایش «نصرت خانم» میخوانیم:
«علیرضا: برادران عزیز! پرویز مهربان! منوچهر شریف! اجازه بفرمائید بنده موضوع این پژوهش راکه برای پاسخ به سؤال کودک دوست داشتنی و خوشقدم، نوروز جان، نوه پدر و برادرزاده من و منوچهر و پسر پرویز انجام میشود... (دنبال لغت میگردد) شرح دهم. این پژوهش، پژوهشی ژرف و عمیق و سترگ۱۳۴، استراتژیک ژئوپلوتیک بر پایهی مهار تورم و نزدیکی عدد جینی به کف سطح خط فقر و البته گرانمایه و گران سنگ و بزرگ و … آهان گنده و مهم درباره پیدایش نوروز است. چرا؟ چون نوروزخان دست از جان شسته و پایش را بیخ حلق ما گذاشته که زود بگوئید نوروز چیست و علل پیدایش آن کدام است. چه باید کرد؟ باید به سؤالهای جوانان پاسخ داد. چراغ را میشود کشت، سؤال را نه! و ما سه تن اعضای هیئت علمیاین تحقیق هستیم. جستوجو را شروع کردیم. آدرس کتابخانه ملی را دادند، دیدیم پول کرایه تاکسی و جیب خالی!
شلوغی مترو و ماندن لای در، تشریفات کتابخانه ملی و نداشتن معرفی نامه، اینترنت هم که زهی خیال باطل. پس از همین سعید آقا، مسئول تحقیقات محلی که در ضمن به شغل شریف سوپر داری هم مشغول است، مقادیری فیلم خریدم... حاضر به کرایه دادن هم نبود. حالا سؤال ما از شما که پدری مهربان و صاحب نظر در علوم و پژوهش، صاحب کرسی ادبیات، دارای برد تخصصی جراحی مغز، ریاضیات محض رضای خدا، جبر... دیفرانسیل، ایمپلنت و کاشت موی لیزری هستید، این است که نظر شما درباره هنر پُست مدرن چیست؟».