روانکاوی علم بسیار حساس و پیچیدهای است از زمانیکه زیگموند فروید روانکاو اتریشی این علم را با جدیت مطرح کرد و مطالعات گستردهای در این زمینه انجام داد، روانکاوان زیادی در سراسر دنیا تلاش کردهاند به بهترین شیوههای روانکاوی دست پیدا کنند. بعضی از این روانکاوان با فروید موافق بودهاند و شیبوههای او را در پیش گرفتهاند و بعضی سعی کردهاند راهحلهایی کارآمدتر از او بیابند. یکی از روانکاوان معاصر که تلاش کرده است شیوههای منحصر به فردی در پیش بگیرد و رابطهی بیمار و روانکاو را به شکل تازهای تعریف کند اروین یالوم روانکاو و روانپزشک نام آشنای آمریکایی است. او در کتاب دروغگویی روی مبل در قالب داستانی جذاب و گیرا رابطهی روانکاوان و بیماران به تصویر کشیده است.
کتاب دروغگویی روی مبل رابطهی پیچیدهی روانپزشکان و بیماران را موشکافی میکند. این کتاب سال 1996 منتشر شده است و ماجراهای آن رنگ و بوی دههی نود میلادی را دارند.
دکتر محمد رضا فیاضی بردبار ویراستاری علمی ترجمهی کتاب یالوم را بر عهده داشته است. ایشان مقدمهای بر ترجمهی این کتاب نوشته است و یالوم را برای تلفیق علم و هنر در کتابش تحسین کرده است. در مقدمهی دکتر بردبار آمده است: «یالوم پیر نوید بخش آگاهیهای عمیقتری در ذهن بشر است. چون نه تنها پزشک، بلکه بسی بیشتر از آن، پیر روانپزشک ادبیات است، و ما را به تخیلی عمیق فرومیبرد. در این خلسهی شیرین که بشر اولیه آن را داستان نامید، ما چیزهایی را تجربه میکنیم که شاید در عالم واقع، عرف و قانون به ما اجازهی چنین تجربهای را ندهند. همانطور که چایمان را مینوشیم، همراه قهرمان یالوم روی مبل روانکاوری دراز میکشیم و همراه شخصیت یالوم دروغ میگوییم، بدون اینکه وجدانمان دردی بگیرد و نگران بازخوردش باشیم.»
کتاب با پیش درآمدی آغاز میشود که شخصیت اول داستان، روان درمانگری به نام ارنست لش را به خواننده معرفی میکند. مردی که به شلغلش عشق میورزد و روانپزشکی را نه تنها شغل که تمام زندگی خود میداند.
سپس دربارهی اولین کار انضباطی ارنست صحبت میشود پروندهای که متهم آن سیمور تروتر بزرگ جامعهی روانپزشکان و رئیس سابق انجمن روانپزشکان آمریکا بود. در این پیشگفتار با جزئیات به این پرونده و در نهایت محاکمهی دکتر تروتر پرداخته شده است.
سپس داستان اصلی آغاز میشود. داستانی بین ارنست و بیمارانش اتفاق میافتد، بیماری که بیشترین نقش را در داستان دارد مردی به نام جاستین آسترید است که 5 سال تمام به ارنست مراجعه میکند، در ادامه همسر او کارول نیز وارد داستان میشود . ارنست لش روش منحصر به فردی در روان درمانگری دارد و رابطهای بسیار شفاف با بیمارانش برقرار میکند. همین مسئله باعث شده است جلسات میان ارنست و بیمارانش به جلسات جالب و چالش برانگیزی تبدیل شود که یالوم تمام این گفتوگوها را با جزئیات آورده است. شخصیت دیگر با اهمیت در کتاب روانپزشک دیگری به نام مارشال اشتریدر است که استاد راهنمای ارنست لش است و او را ترغیب میکند اصول حرفهای را در ارتباط با مراجعانش رعایت کند اما خودش هم درگیریهایی با مراجعینش دارد.
کتاب دروغگویی روی مبل کتابی است که نقدها و نظرات مختلفی دربارهی آن گفته شده است. در سایت لایبراری نقدهای خوبی بر این کتاب نوشته شده است. در یکی از این نقدها آمده است: «این کتاب رمان خوبی است که دربارهی مرزهای بین روانپزشک و بیمار، محرمانه بودن صحبتها و راست گویی در روان درمانی صحبت میکند. واقعیت این است که جامعهی رواندرمانی جامعهی کاملا تمیزی نیست. داستان به شکلی عالی به تمام این مسائل پرداخته است.»
خود نویسنده در کتاب «یالوم خوانان» دربارهی رمان دروغگویی روی مبل مینویسد: «موضوع مهم دیگر در ارتباط با بیمار و درمانگر در دروغگویی روی مبل مسئلهی مرزهای مناسب بود. آیا یک رابطه میتواند اصیل باشد و در عین حال، به لحاظ رسمی، شدیدا محدود باشد؟ آیا محدودیت زمانی شدید، تشریفات و تبادل پول به اصالت رابطه خدشه وارد نمیکند؟ آیا درمانگر یک دوست است؟ آیا میان درمانگر و بیمار عشقی جریان دارد؟ آیا درمانگری مهربان میتواند بیمارش را لمس کند و یا او را در آغوش بگیرد؟ مرزهای مالی، حرفهای، اجتماعی و جنسی برای یک رابطه درمانی چه هستند؟»
اورین یالوم سال 1931 در واشنگتن به دنیا آمد. او با کتاب «وقتی نیچه گریست »در ایران به شهرت رسید و به سرعت جایش را میان مخاطبان ایرانی پیدا کرد.
اروین یالوم در دانشگاه جورج واشنگتن درس خوانده و سپس تحصیلاتش را در دانشکدهی پزشکی دانشگاه بوستن ادامه داده است. او در حال حاضر در دانشگاه استنفورد روانپزشکی تدریس میکند. یالوم در همین دانشگاه رواندرمانی اگزیستانسیال یا وجودگرا را پایهگذاری کرد
اروین یالوم آثار بسیار زیادی در کارنامه دارد. بسیاری از آثار او در ایران چندین و چندبار ترجمه شدهاند. مخاطبان ایرانی استقبال بسیار خوبی از آثار یالوم کردهاند و امروز کتابهای او از پرفروشترین کتابهای کتابفروشیها هستند.
تعداد زیادی از کتابهای اروین یالوم در فیدیبو قرار گرفتهاند و شما میتوانید فایل صوتی یا نسخهی پی دی اف آنها را دانلود کنید. کتابهای یالوم به دو دستهی رمانها و کتابهای غیر داستانی تقسیم میشوند. البته رمانهای یالوم نیز درونمایهی روانکاوانه دارند و همهی کتابهایش برپایهی فلسفهی اگزیستانسیالیسم نوشته شدهاند. از جمله آثار داستانی یالوم که در فیدیبو قرار گرفتهاند میتوان به کتابهای «مامان و معنای زندگی؛ داستانهای رواندرمانی»، «مسئلهی اسپینوزا»، «درمان شوپنهاور»، «وقتی نیچه گریست»، «هر روز یک قدم نزدیکتر» اشاره کرد. از میان آثار غیر داستانی یالوم نیز «رواندرمانی اگزیستانسیال »، «کتاب هنر درمان، نامهای سرگشاده به نسل جدید روان درمانگران و بیمارانشان»، «خیره به خورشید نگریستن؛ غلبه بر وحشت از مرگ» و «چگونه اروین یالوم شدم» در فیدیبو موجودند.
اروین یالوم جوایز و افتخارات زیادی در کانامه دارد که از میان آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1974، جایزهی روانشناسی «ادوراد استرکر» از طرف بخش روانپزشکی دانشگاه پنسیلوانیا.
1976، جایزهی «صندوق بنیاد برای تحقیقات روانپزشکی » از سوی انجمن روانپزشکی آمریکا.
1977، کمک هزینهی تحصیلی از سوی مرکز تحقیقات پیشرفتهی علوم رفتاری.
1987، کمک هزینهی تحصیلی از سوی «بنیاد راکفلر» در ایتالیا.
1992، جایزهی طلایی کلوپ «کامان ولث» برای بهترین کتاب، برای کتاب وقتی نیچه گریست
2001، جایزهی «اسکار پفیستر» برای مشارکت مهم در روانپزسکی از طرف انجمن روانپزشکی آمریکا.
2009، جایزهی بین المملی «زیگموند فروید» از سوی انجمن جهانی رواندرمانی.
ترجمههای مختلفی از کتاب دروغگویی روی مبل در بازار کتاب ایران موجود است. یکی از این ترجمهها را «حسین کاظمی» انجام داده و انتشارات صبح صادق منتشر کرده است.
ترجمهی دیگری که از کتاب دروغگویی روی مبل وجود دارد متعلق به «بهاره نوبهار» است که نشر قطره آن را چاپ کرده است. بهاره نوبهار کتابهای دیگری نیز از یالوم به فارسی برگردانده است. خرید و دانلود کتاب دروغگویی روی مبل با ترجمهی بهاره نوبهار در همین صفحه ممکن است.
علاوه بر اعضای انجمن، سه دانشجوی کاندید هم حضور داشتند، کسانی که تحت مشاورهی سث بودند و در خواست شده بود که حضور داشته باشند. این وضع بیسابقه بود. ریسک زیادی در میان بود: اگر سث طرد یا اخراج میشد یا در واقع اگر او به سادگی جایگاه خود را به عنوان روانکاو آموزشی از دست میداد این سه نفر اعتبار خود را برای سالهایی که تحت نظارت او روانکاوی کردهبودند از دست میدادند و باید از اول و با یک روانکاو دیگر شروع میکردند. هر سه نفر گفته بودند که ممکن است از روند تغییر روانکاو امتناع کنند، حتی اگر به این معنا باشد که از کاندیدای انجمن شدن کناره بگیرند. حتی صحبت از تشکیل انجمن انشعابی بود. با توجه به این ملاحظات، کمیتهی مرجع با امید به این که این سه نفر متوجه شوند وفاداریشان نسبت به سث نابجاست، تصمیمی فوقالعاده بحث برانگیز پیش گرفتند و به آنها اجازه دادند بدون داشتن حق رای در جلسه حضور داشته باشند.
به محض این که مارشال در صندلیای در ردیف دوم نشست، جان ولدون که انگار منتظر ورود مارشال بود، با چکش براق کوچکش چند ضربه زد و نظم جلسه را خواستار شد.
او شروع کرد: «هریک از شما هدف این جلسهی فوقالعاده رو میدونید. وظیفهی دردناکی که امشب با اون مواجهیم بررسی جدی، در واقع خیلی جدی اتهامات علیه یکی از محترمترین اعضامون، سث پانده و باید ببینیم انجمن چه اقدامی باید انجام بده. همونطور که در نامه به همهی شما اطلاع داده شده، کمیتهی فرعی تحقیق تک تک اتهامات رو با توجه زیاد بررسی کرده و من فکر میکنم بهتره مستقیم سراغ یافتههای اونها بریم.»
«دکتر ولدون، نکتهای در مورد روند کار دارم!» این صدای تری فولر بود، روانکاو جوان گستاخی که سال قبل پذیرفته شد. وی قبلا توسط سث تحلیل شده بود
فرمت محتوا | epub |
حجم | 3.۳۵ مگابایت |
تعداد صفحات | 548 صفحه |
زمان تقریبی مطالعه | ۱۸:۱۶:۰۰ |
نویسنده | اروین یالوم |
مترجم | بهاره نوبهار |
ناشر | نشر قطره |
زبان | فارسی |
عنوان انگلیسی | Lying on the Couch: a novel |
تاریخ انتشار | ۱۳۹۶/۰۹/۲۷ |
قیمت ارزی | 5.۵ دلار |
قیمت چاپی | 50,000 تومان |
مطالعه و دانلود فایل | فقط در فیدیبو |
لطفا کتاب "جز از کل"رو بزارید
کتابی در مورد ارتباط و جلسات مشاوره تعدادی روانپزشک و بیمارانشونه و تعهداتی که به هم دارن؛ مثل اصل صادق بودن بیمار یا رازداریِ روانپزشک. کتاب به صورت داستان پیش میره. یک سوم اول کتاب رو تقریبا گیج بودم و داشتم پشیمون می شدم از خوندنش. چون تعداد زیادی کارکتر به خواننده معرفی میشه، یکم در موردشون صحبت میشه و بعد ول میشن به امان خدا. دو سوم بعدی کتاب یکی یکی همشون به هم ربط پیدا می کنن و ماجرا در ماجرا پیش میره. در واقع کتاب، هم از این نظر جالب و جذاب میشه و هم چون مکالمات و تحلیل های بین روانپزشکان و بیماران با ریز جزئیات بیان میشه (من مکالمات اینجوری رو دوست دارم. مثل مکالماتی که توی دادگاه ها یا بازجویی ها وجود داره که سوال و جواب وتحلیل هست توشون) چهار ستاره میدم به کتاب، به خاطر شروع سختی که داره، و اینکه آخرش با اینکه هر شخصیتی موشکافی و تحلیل میشه، اما یکدفعه ورق می زنی و می بینی کتاب تموم شده و خواننده هنوز منتظر ادامه ماجرا میمونه!!
رمان خیلی خوبی بود، واقعن از خوندنش لذت بردم هرچند پایانش کمی غیرمنتظره بود. ترجمه هم قابل قبول بود و فقط یک نکته ی خنده دار داشت؛ در جایی از داستان نوشته: دندان هایش را با "بیکینگ پودر" می شست! در نسخه انگلیسی "بیکینگ سودا" نوشته شده که همون جوش شیرین خودمونه که خاصیت سفید کننده برای دندان داره و لابد مترجم فکر کرده یه چیز غیرمجازه ??
من این کتابو دو سال پیش خوندم. فوق العاده هست. پیشنهاد میکنم اروم اروم بخونینش و مزه مزه اش کنین. فوق العاده هست. حتما پیشنهاد میشه.
با احترام به مترجم ولی واقعا کتاب های آقای یالوم فقط با ترجمه خانم سپیده حبیب جذاب میشه.داستان عالی ولی اشتباهات ترجمه ای داره که از جذابیت اثر کم میکنه.
یالوم قطعا یکی از بهترین نویسنده هایی هست که میشناسم. اینکه اینهمه بنویسی و صحبت های زیبا و جذاب و درعین حال آموزنده باشه و به تکرار هم نیوفتی کار هر کسی نیست. اینجاست که میشه فهمید خصلت پر بودن برای یک نویسنده چقدر مهم هست. و یالوم پر از معلومات ناب و دست اول و مهم است که به شیوه ای جذاب با مخاطب در میان میذاره. خوندن آثارش رو به همه پیشنهاد میکنم.
بسیار کتاب جذابی هست،واقعا بهتون پیشنهاد میکنم دوستانی که علاقه به روانشناسی دارند این کناب رو مطالعه کنند.وقتی شروع به خوندن این کتاب کردم اینقدر برام جذاب بود که همون شب اول حدود ۱۰۰ صفحشو خوندم و برام سخت بود کتابو بزارم کنار.اثار یالوم شاهکار هستند.وهمچنین ترجمه هم خیلی خوب وروان وقابل فهم هست.البته من نسخه چاپی این کتاب رو مطالعه کردم.
عاشق نوشته های ارو یالوم هستم???معتاد قلم این مردم❤❤
این کتاب رو دارم میخونم، الان به وسطای رسیدم، اگر اهل کتب روانشناسی و مکاتب باشید رمان رو دوست خواهید داشت، داستانش جدید و جذابه اما چیزی که اعصاب منو خورد کرده ترجمه افتضاح و گنگ کتابه، پر از بخش های نا مفهوم و اصطلاحات من در اوردیه، مترجم نگشته واژه معادل پیدا کنه و ترجمه لفظی کرده، ?
من این کتاب رو به تازگی خوندم ,حقیقتا روند داستان خیلی هیجان انگیز بود ,البته اول داستان کمی خسته کننده بود اما بعد از صد صفحه اول به شدت کنجکاو شدم که ببینم اخرش چی میشه... کتاب بسیار لذت بخشی بود ,به تمام دوست داران داستان هایی با روند روان شناسی پیشنهاد میشود ...?