اصطلاح «انقلاب صنعتی» را نخستین بار نویسندگان فرانسوی در اوایل قرن نوزدهم برای توصیف به کارگیری ماشینهایی با نیروی محرکه بخار در صنعت پارچهبافی کتانی به کار بردند. این اصطلاح در طول سده نوزدهم گاه به گاه و در انگلستان برای نخستین بار در سال ۱۸۴۸ در نوشتههای جان استوارت فیلسوف میل نمود دوباره یافت. اما تا سال ۱۸۸۴ که جامعهشناس آرنولد توینبی گفتارها ی پُر طرفدار خود را در باره انقلاب صنعتی در انگلستان منتشر کرد، به شکل عنوانی کلی برای صنعتی شدن متداول نگشت.
توینبی و دیگران از انقلاب صنعتی دقیقا چه معنایی را در نظر داشتند؟ اولاً، آنها در باره فرایندی سخن میگفتند که فنآوری را در تولید صنعتی به کار میبُرد. منابع جدید نیرو، به غیر از نیروی انسان و حیوان، برای راهاندازی ماشینها از اهمیت خاصی برخوردار بودند. در سده نخست انقلاب صنعتی، نیرو از ماشینهای بخار تأمین میشد. منابع بعدی، موتورهای درونسوز (احتراق داخلی)، مولدهای برق و نیروگاههای هستهای بودند.
ثانیا، انقلاب صنعتی مستلزم راههای جدید سازماندهی نیروی کار است.
کتاب بسیار مفید و خوبی هست، که به صورت خلاصه انقلاب صنعتی را در کشور های غربی نشون میده، این اولین کتاب ترجمه آقای حقیقت خواه هست که مطالعه کردم و لذت بردم، کتاب ژاپن امرو از همین مترجم هم پیشنهاد میشه
3
یک کتاب با توضیحات کلی درباره ی انتقلاب صنعتی. توضیحات تیتر وار و جسته گریخته. شخصا انتظار یک کتاب تحلیلی تر داشتم.
5
کتاب عالی درمورد انقلاب صنعتی. من چون به این کتاب دسترسی نداشتم از ینجا تهیه کردم و در نگارش پایان نامه بکاربردم
5
بسیار کتاب عالی که با نثری ساده گذر از دوران کهن به مدرن با وقوع انقلاب صنعتی را توضیح میدهد
5
ممنون از انتشارات ققنوس. واقعا خیلی کتاب های تاریخشون عالیه.