0
امکان مطالعه در اپلیکیشن فیدیبو
دانلود
کتاب صوتی  ضیافت افلاطون نشر نوین کتاب

کتاب صوتی ضیافت افلاطون نشر نوین کتاب

کتاب صوتی
نویسنده:
درباره ضیافت افلاطون

همه‌ی ما نام «افلاطون» را شنیده‌ایم و می‌دانیم که تاریخ فلسفه کم و بیش با او و استادش سقراط آغاز می‌شود. خواندن کتاب‌های فلسفی به دلیل متن‌های سخت و پیچیده کار راحتی نیست، اما اگر بخواهید با نظریه‌های فلسفی افلاطون آشنا شوید، شاید کتاب ضیافت یا سخنی درباره عشق برای شروع بهترین انتخاب باشد.

 کتاب ضیافت یا سخنی درباره عشق (symposium) یکی از مهم‌ترین رساله‌های به ‌جامانده از افلاطون است. موضوع اصلی این کتاب، دیدگاه تازه‌ای به یکی از عمیق‌ترین مفاهیم بشری، یعنی عشق است.  جالب است بدانید که عبارت «عشق افلاطونی» از همین کتاب ریشه گرفته است که به معنای عشقی اسطوره‌ای و فراتر از جذبه و زیبایی ظاهر است.

about book image

افلاطون نویسنده را بشناسیم

افلاطون یا «پلاتون» یا «پلاتو» یکی از بزرگ‌ترین فیلسوفان یونان باستان است. ریشه‌ی کلمه افلاطون، پلاتون است، به معنی وسیع. عده‌ای معتقدند این نام به دلیل ویژگی‌های ظاهری افلاطون به او داده شده، در حالی‌که عده‌ی دیگری می‌گویند لقب وسعت به دلیل علم وسیع افلاطون به او نسبت داده شده است. افلاطون متولد آتن، شاگرد سقراط و استاد ارسطو بوده است. سه نفری که به فیلسوفان سه‌گانه‌ی یونان مشهورند.

جایگاه سقراط در نوشته‌های افلاطون

 افلاطون اولین فیلسوفی است که آثاری مکتوب از او باقی مانده ‌است. تمام آثار افلاطون در قالب دیالوگ بین دو یا چند نفرنوشته شده‌اند، به همین دلیل نام کتاب‌های افلاطون «مکالمات» است. آثاری که در آن‌ها سقراط همیشه در جایگاه شخصیت اصلی است و اگر مکالمه‌ای بین دو نفر روایت شود، یکی از آن‌ دو نفر حتما سقراط است و اگر جمعی با هم مشغول مکالمه باشند، سقراط مهم‌ترین شخصیت آن جمع است.

افلاطون تحت تاثیر رابطه‌ی ویژه‌اش با سقراط دو کتاب بسیار مهم درباره‌ی سقراط دارد؛ «رساله فیدون» که در آن دو روز آخر زندگی سقراط در زندان، پیش از اینکه به خواست خود اعدام شود را روایت می‌کند و کتاب دوم «رساله ضیافت» است که در آن، افلاطون ما را با دیدگاه و معنی سقراط از عشق آشنا می‌کند.

یکی دیگر از کتاب‌های مهم افلاطون، رساله «جمهور» یا «جمهوری» است. افلاطون در این کتاب جامعه‌ی آرمانی‌اش را تصویر می‌کند و نظریاتش را درباره‌ی همه مسائل انسانی و مشکلات جامعه‌ی انسانی بیان می‌کند. تصویر آرمان‌گرایانه‌ای که افلاطون در کتاب جمهور می سازد، دلیلی است که امروز او را پدر ایده‌ئال‌گرایی می‌دانیم. 

ضیافت؛ رساله‌ای برای خواندن و به خاطر سپردن

اگر بخواهیم داستان ضیافت را در یک جمله خلاصه کنیم می‌توانیم بگوییم این داستان میان تعدادی از ادیبان آتن اتفاق می‌افتد که در یک مهمانی دور هم جمع شده‌اند. میهمانان این ضیافت فایدروس، پاوسانیاس از اعضای گارد سلطنتی، اروکسیماخوس پزشک، آریستوفانس، آگاتون شاعر و سقراط فیلسوف هستند. در این ضیافت، میهمانان تصمیم می‌گیرند که برخلاف رسم ضیافت‌های دیگر، در آن مهمانی شراب کمتری بنوشند در عوض هر کدام سخنانی درباره‌ی عشق بگویند.

اولین سخنرانی را فایدروس شروع می‌کند. او عشق را یکی از خدایان می‌داند که نیکی و شادی از آن به‌وجود می‌آیند. سخنران بعدی پاوسانیاس است که نظرش به سخنان فایدروس نزدیک‌ است اما او معتقد است که عشق سلسله مراتب و مراحلی دارد. سخنران سوم، اروکسیماخوس پزشک است؛ او عشق را محدود به روابط انسانی نمی‌داند و از آن مفهومی کلی‌تر بیان می‌کند. آریستوفانس سخنران چهارم ضیافت است. او معتقد است که نیرو عشق درون انسان‌هاست و همه‌ی آن‌ها به دنبال پیداکردن نیمه‌ی گمشده‌شان هستند. آگاتون عشق را نماد زیبایی در جهان می‌داند و مانند اروکسیماخوس عشق را تلاشی برای رسیدن به وحدت و یگانگی تفسیر می‌کند.

 سخنران آخر این ضیافت سقراط است. داستانی که سقراط بیان می‌کند، داستان دیگری است. او تعریف کاملی از عشق در معنای فلسفی‌اش بیان می‌کند. سقراط می‌گوید: «عشق میلی است، برای رسیدن به کمال و جاودانه نمودن این کمال. نوع پست‌تر عشق، میل به زاد و ولد کودک است و نوع والاتر آن میل به پخش علم و معرفت است».دیدگاهی که از نظریه‌ی مشترک افلاطون و سقراط ریشه گرفته است که می‌خواستند حقیقت عشق مادی و معنوی را به مردم بشناسانند و بگویند آنچه درون انسان‌هاست (سیرت)، مهم‌تر از ظواهر بیرونی (صورت) آن‌هاست.

تاریخ نوشته شدن ضیافت به طور دقیق مشخص نیست اما محققان معتقدند قدمت مکتوب کردن این رساله به 385 سال قبل از میلاد مسیح برمی‌گردد. این اثر افلاطون را به دلیل پیچیدگی‌های ظریفی که دارد نمی‌توان در دسته‌ی خاصی از کتاب‌ها قرار داد. رساله ضیافت ترکیب فلسفه، اسطوره و داستان است و این ویژگی ضیافت را حتی سال‌ها بعد از انتشار، در فهرست پرفروش‌ترین و بهترین کتاب‌های قرن قرار داده است.

ضیافت افلاطون علاوه بر اینکه در لیست کتاب‌های منتخب سایت نیویورک‌تایمز است، اندیشمندان ایرانی مانند دکتر الهه قمشه‌ای هم خواندن این کتاب را پیشنهاد کرده‌اند.  دکتر الهه قمشه‌ای معتقد است ضیافت افلاطون گرچه رساله‌ی کوتاهی است اما یکی از پربارترین رساله‌های افلاطون است و خواندن آن برای هر مشتاق به آشنایی‌ با فلسفه‌ی غرب، ضروری است. 

نقد لئو اشتراوس از ضیافت افلاطون

از اندیشمندان غربی؛ لئو اشتراوس، فیلسوف آلمانی عمر ادبی‌اش را به تحقیق درباره‌ی فلسفه‌ی سقراط و افلاطون گذرانده و کتاب‌ها و رساله‌های افلاطون را با دید سیاسی بررسی کرده است. کتابی به نام «ضیافت افلاطون به نزد لئو اشتراوس» با همین زاویه دید از اشتراوس منتشر شده است که در واقع مقاله‌ها و درس‌گفتار‌های او درباره‌ی ضیافت افلاطون بوده و 15 سال بعد از مرگش توسط شاگردانش جمع‌آوری و چاپ شده است.

 اشتراوس در این کتاب، ضیافت افلاطون را با جزئیات دقیق شرح می‌دهد. گرچه این رساله‌ی مهم افلاطون موضوعی سیاسی ندارد و تمام کتاب نظریه‌هایی درباره‌ی عشق است، اما بررسی فرامتنی اشتراوس نکات سیاسی ظریفی را از لابه‌لای خطوط ضیافت بیرون می‌کشد. خواندن این کتاب بعد از شنیدن کتاب صوتی ضیافت به خوانندگان ضیافت کمک می‌کند تا درک بهتری از نگاه افلاطونی پیدا کنند.

با بهترین ترجمه از «ضیافت» آشنا شویم

محمدعلی فروغی مترجم و ادیب معاصر یکی از تاثیرگذارترین مترجمان در آشنایی مخاطب ایرانی با فلسفه‌ی غرب است و کتاب‌های زیادی در زمینه علوم انسانی ترجمه‌ کرده است. ضیافت افلاطون یکی از آثار مهم فروغی است که به زبان فارسی ترجمه شده است.

 فروغی از اولین مترجمانی است که مشکل نوشتاری زبان فارسی در برخورد با دنیای مدرن را فهمید و برای حل این مشکل به عنوان مثال در کتاب ضیافت که نثر کمی سخت و مکلف دارد،  واژگان پایه زیادی را وارد زبان فارسی کرد.

ترجمه‌ی محمدعلی فروغی نخستین، کامل‌ترین و بهترین ترجمه از ضیافت افلاطون است، اما این اثر سال‌ها بعد از ترجمه به انتشار رسید. انتشارات جامی در سال 1385 چاپ اول ترجمه‌ی محمدعلی فروغی از ضیافت را منتشر کرد و پیش از انتشار این نسخه، ترجمه‌هایی از محمد حسن لطیفی در سال 1356 و ترجمه‌ای از محمود صناعی در سال 1381 منتشر شد.

از آنجایی که خواندن زبان پیچیده‌ی ضیافت کمی سخت است، شنیدن نسخه‌ صوتی این کتاب به جای خواندن pdf آن می‌تواند انتخاب بهتری باشد.  موسسه نوین کتاب گویا، که از سال 1386 در زمینه‌ی تهیه و انتشار کتاب‌های گویا فعالیت می‌کند، نسخه صوتی این کتاب را به گویندگی احسان چریکی با  (انتخاب) موسیقی روزبه یگانه منتشر کرده است. فیدیبو به شما اجازه دانلود کتاب و دسترسی دائمی به نسخه صوتی کتاب ضیافت را می‌دهد. شما می‌توانید نسخه صوتی کتاب ضیافت را دانلود کنید و حتی به صورت آفلاین هم به فایل‌های این کتاب دسترسی داشته باشید.

about book image

در بخشی از کتاب ضیافت می‌خوانیم

«همانطور که می‌دانی، ما وجود یک موجود زنده‌ای را از کودکی تا پیری همیشه به یک نام می‌خوانیم. در حالی که او هرگز همان نیست که پیش از آن بوده است، بلکه مدام در حال تغییر و دگرسانی است.»

«در مورد کار‌های که انجام می‌دهیم، همه می‌دانیم که نکته مهم چگونگی انجام آن است. مثلا اگر کارهایی را که اکنون انجام می‌دهیم در نظر بگیریم، این کار‌ها در نفس خود نه خوبند و نه بد. خوب و بد بودنِ آن‌ها در اثر چگونگی انجام آن‌هاست. وقتی این چگونگی خوب باشد انجام آن کار خوب است و وقتی که بد باشد انجام آن هم بد است.

عشق ورزیدن نیز از این قاعده مستثنی نیست. و از این رو هر عشقی زیبا و درخور ستایش نمی‌باشد. بلکه فقط عشقی زیبا و پسندیده است که ما را چنان برانگیزاند که با شکوه و زیبایی آن را دوست بداریم.»

«کسی که بخواهد راه عشق را درست بپیماید باید در دوران جوانی به زیبا چهره‌ای دل ببندد. و اگر راهبرش راه را درست به او نشان داده باشد، فقط دل به یک زیباروی می‌بندد و این دلبستگی اندیشه خوب و زیبا برای وی پدید می‌آورد و وقتی چنین شد، آنگاه پی خواهد برد که زیبایی یک بدن همانند زیبایی بدن های دیگری است و از این روی به طور کلی دلباخته تنها یک بدن می‌شود. اما پس از این مرحله متوجه زیبایی روح خواهد شد و آن را به مراتب بالاتر از زیبایی بدن خواهد شمرد و هنگامی که به مرحله بالاتر می‌رسد درک می‌کند که زیبایی جان بالاتر از زیبایی بدن است و در نتیجه، اگر به روحی با فضیلت و پرهیزکار که از زیبایی رخسار بهره‌اش کمتر باشد برخورد نمود به او دل می‌بندد و عشق‌اش را به دل می‌گیرد و پیوسته در اندیشه او خواهد بود و افکار و اندیشه‌هایی را می‌جوید و می‌آفریند که بتواند آن را بهتر و کامل‌تر سازد و بدین‌گونه به مقامی می‌رسد که بتواند زیبایی را در قوانین و اجتماعات و اخلاقیات و تدبیر کشورداری جای دهد و خوشی و یگانگی را که بین این‌ها هست بازمی‌شناسد و زیبایی بدنی را کوچک و حقیر می‌شمارد.»

شناسنامه

فرمت محتوا
mp۳
حجم
249.۸۲ مگابایت
مدت زمان
۰۳:۵۲:۵۹
نویسنده افلاطون
راویاحسان چریکی
ناشرنوین کتاب
زبان
فارسی
تاریخ انتشار
۱۳۹۶/۰۳/۰۵
قیمت ارزی
5.۵ دلار
مطالعه و دانلود فایل
فقط در فیدیبو
mp۳
۲۴۹.۸۲ مگابایت
۰۳:۵۲:۵۹

نقد و امتیاز من

بقیه را از نظرت باخبر کن:
دیگران نقد کردند
4.4
از 5
براساس رأی 68 مخاطب
آموزنده 🦉 (3)
آرامش‌بخش 🌱 (2)
5
69 ٪
4
13 ٪
3
8 ٪
2
2 ٪
1
5 ٪
36 نفر این اثر را نقد کرده‌اند.
5
پربار 🌳
آموزنده 🦉

افلاطون با این کتاب ما رو به ضیافتی حدود ۳۸۰ سال قبل از میلاد، با حضور افراد سرشناس میبره و چقد خوب این کارو میکنه! کتاب فوق العاده بود کتاب گفت و گو محوره و افرادی مثل آریستوفان، آگاتون و … به علاوه سقراط به نوبت در مورد عشق صحبت میکنن شنیدن نظر همچین افرادی که هر کدوم دیدگاه خودشون رو دارن و از منظر خاصی به عشق نگاه میکنن لذت بخشه (شخصا با همه گفته ها موافق نبودم) آخر از همه هم سقراط صحبت میکنه و با پرسش های معروف سقراطی شروع میکنه خوندن آثار اصلی خود فلاسفه به جای خوندن تفاسیری که از آثارشون میشه تاثیرگذار تره و این با خوندن این کتاب بهم ثابت شد گویندگی هم خیلی خوب بود ولی ادیت مشکل داشت. گاهی اوقات مکث های زیادی بین جمله ها وجود داشت و یک جمله هم یه جا دوبار تکرار شد

5

موضوع اصلی کتاب درباره عشق هست. افلاطون در این کتاب سعی بر تفسیر عشق دارد و بیان می کند که عشق به جنبه های جسمانی ارتباط دو فرد بر نمی گردد بلکه این تکامل ذهنی و معنوی طرفین است که باید هدف یک رابطه عاشقانه قرار گیرد و این تعریف به عشق افلاطونی معروف شد.

3

کتاب صوتی ضیافت نوشته ای منسوب به افلاطون فیلسوف مشهور یونان باستان است. چیزی که بیش از نام خود افلاطون شهرت دارد و شاید عامل آشنایی عامه مردم با افلاطون است، مفهومی به نام عشق افلاطونی است. ریشه این عبارت به همین کتاب بر می گردد. ضیافت تعریف افلاطون از عشق است، چنانکه نام دیگر آن رساله ای در باب عشق است. افلاطون فیلسوفی پر سر و صداست. کسی که مجموعه گفته های سقراط را به نوشته تبدیل کرده است و همین کار باعث شده بسیاری تردید ببرند که سقراط شخصیتی زاده ذهن افلاطون است و اصلاً وجود خارجی نداشته است.

5

این کتاب رو دوست داشتم واقعا. توی هر خطابه، یکی از افراد حاضر در جشن نظرشو در مورد عشق بیان میکنه. خطابه ی آریستوفانوس و خطابه ی سقراط رو بیشتر از همه دویت داشتم. باید چند دفعه خطابه ی سقراط رو گوش داد تا فهمید چی به چیه. چیزی که خیلی جالبه، اینه که چهارصد سال پیش از میلاد مسیح، این سطح بالا از درک و شعور وجود داشته. کتابی نیست که خیلی جذاب باشه و کشش داشته باشه، فلسفه ی خالصه. قشنگیش هم به همینه که خالص بودنش شیرینه!

5

من توی سخنرانی های استاد حسین الهی قمشه ای تعریف این کتاب رو شنیده بودم که پیشنهاد داده بودند بخونید ، تا حالا فکر میکردم اگر کتابهای اینچنینی بخونم شاید متوجه نشم و از درک ما بالاتر باشد ولی با چند بار گوش دادن کتاب حتما درکی ازش پیدا میکنید،گرچه باید بگم قبل از این بیش از ۳۰ ساعت از سخنرانی های استاد قمشه ای رو گوش داده بودم.

5

سلام جناب آقای احسان چریکی، باز هم تبریک خوشحالم کتابی دیگر رو با صدای شما می شنوم کتاب ضیافت افلاطون رو من یک بار به لطف استاد مازیار مهیمنی خوانده بودم و چقدر خوشحالم که یک بار دیگر این کتاب رو با خوانش شما مرور میکنم... و بی نهایت ممنون از فیدیبو???✔✔✔

3

خوانش بد نبود ولی کمی غیر حرفه‌ای بود، گاهی مکث‌هاب عجیبی می‌شد که تمرکز را به هم می‌زد. نکته بزرگ منفی موسیقی‌های بی‌ریط و طولانی اول و آخر فصل‌ها و حتی وسط آن‌ها بود که شاید برای کارتون خردسالان مناسب بودند نه این کتاب.

5

به نظرم خیلی خوب بود. محوریت این کتاب موضوع عشق است و درباره یونان باستان است. اگر به فلسفه علاقه مندی دارید و می خواهید با آرای افلاطون آشنا شوید کتاب خوبی است. صدای آقای چریکی هم خوب بود و لذت بردم.

5

از فیدیبو بسیار کتاب خریدم و بسیاری هم رایگان دانلود کردم. این هدیه فیدیبو از همه رضایت بخش تر بود! تشکر فراوان

5

کتاب خوبیه خوشحالم ک از اسطوره ها ایرانم یادی میشه...خیلی ممنون سعی کنید زندگی نامه بزرگانو بیشتر بزارید ممنون...

نمایش 26 نقد دیگر
4.4
(69)
آموزنده 🦉 (3)
٪30
136,000
95,200
تومان

گذاشتن این عنوان در...

قفسه‌های من
نشان‌شده‌ها
مطالعه‌شده‌ها
ضیافت افلاطون
افلاطون
نوین کتاب
4.4
(69)
آموزنده 🦉 (3)
٪30
136,000
95,200
تومان