چطور یک دختر جوان ایرانی تبدیل به یکی از بزرگترین چهرههای علم ریاضی در جهان شد؟ کتاب مریم میرزاخانی (ملکه ریاضی ایران برنده جایزه فیلدز) نوشته علیرضا برادران، داستان واقعی و تأثیرگذار زنی را روایت میکند که در دل دنیای پیچیده و انتزاعی ریاضیات، تاریخساز شد. این اثر در دستهبندی ناداستان قرار میگیرد و اکنون در بزرگترین پلتفرم کتابهای الکترونیکی، فیدیبو، در دسترس علاقهمندان به زندگینامههای الهامبخش و علمی قرار دارد. اگر دنبال کتابی رایگان و متفاوت هستید که هم شما را به فکر فرو ببرد و هم تحسینتان را برانگیزد، این کتاب را از دست ندهید.
کتاب مریم میرزاخانی به زندگی و دستاوردهای یکی از درخشانترین چهرههای علمی ایران میپردازد؛ زنی که با عبور از موانع فرهنگی، جغرافیایی و جنسیتی، در بالاترین سطح علمی جهان خوش درخشید و اولین زنی شد که موفق به دریافت جایزه فیلدز، مهمترین جایزه در دنیای ریاضیات، گردید. علیرضا برادران در این اثر تلاش کرده است نه تنها مسیر علمی میرزاخانی را به تصویر بکشد، بلکه روحیه پژوهشگر، کنجکاو و جسور او را نیز بازتاب دهد.
در این کتاب، زندگی مریم میرزاخانی از کودکی در تهران تا تحصیل در دانشگاه هاروارد، تدریس در استنفورد و نهایتاً دریافت بالاترین نشان علمی در ریاضیات روایت شده است. کتاب به چالشهایی که او به عنوان یک زن دانشمند در جهان علم با آن روبهرو شد، دستاوردهای علمیاش در حوزههای پیچیدهای همچون هندسه هذلولوی، و تلاشهای او برای توسعه مرزهای دانش میپردازد. این روایت کوتاه اما پرمغز، برای هر کسی که علاقهمند به زندگینامه، علم یا الهام گرفتن از شخصیتهای واقعی است، ارزشمند خواهد بود.
علیرضا برادران با زبانی ساده، روان و توصیفی، روایتی موجز اما عمیق از زندگی این نابغه ایرانی ارائه کرده است. لحن کتاب رسمی اما صمیمیست و سعی میکند خواننده را همپای میرزاخانی در مسیر شگفتانگیز موفقیت علمیاش همراه کند. نویسنده به جای درگیر کردن خواننده با اصطلاحات پیچیده ریاضی، سعی کرده تا جنبه انسانی و اجتماعی داستان را برجسته کند.
اگر به یکی از گروههای زیر تعلق دارید، این کتاب برای شما مناسب است:
· علاقهمندان به زندگینامه زنان الهامبخش
· نوجوانان و جوانانی که دنبال الگوهای موفق علمی هستند
· دانشجویان و فعالان حوزه ریاضی و علوم پایه
· معلمان و مربیانی که میخواهند داستانی برای الهامبخشی به دانشآموزان داشته باشند
· کسانی که به دنبال ناداستانهای کوتاه، رایگان و آموزنده هستند
تقریبا همه معلمان و استادانش میدانستند که آینده پرشکوهی در انتظار اوست، در المپیاد جهانی ریاضی با نمره کامل مدال گرفت، در 31 سالگی استاد تمام یکی از برترین دانشگاههای جهان شد و سر آخر برترین مدال ریاضیات جهان را برد. با زندگینامه «مریم میرزاخانی» ریاضیدان برجسته ایرانی همراه باشید.
در ادامه چند کتاب پیشنهادی برای خوانندگانی که از این اثر لذت بردهاند معرفی میکنیم. این کتابها از نظر موضوعی یا سبک روایت شباهتهایی با زندگینامه مریم میرزاخانی دارند:
نسخه الکترونیکی کتاب مریم میرزاخانی در پلتفرم فیدیبو بهصورت رایگان در دسترس است. شما میتوانید با نصب اپلیکیشن فیدیبو روی موبایل یا تبلت خود و ثبتنام با ایمیل یا شماره موبایل، این کتاب را به کتابخانهتان اضافه کنید و در هر زمان و مکان مطالعهاش را آغاز کنید. همچنین با تهیه اشتراک فیدیپلاس به هزاران عنوان کتاب دیگر در حوزههای مختلف نیز دسترسی خواهید داشت.
فرمت محتوا | epub |
حجم | 691.۱۲ کیلوبایت |
زمان تقریبی مطالعه | ۰۰:۰۰ |
نویسنده | علیرضا برادران |
ناشر | فیدیبو |
زبان | فارسی |
تاریخ انتشار | ۱۳۹۵/۱۲/۰۳ |
مطالعه و دانلود فایل | فقط در فیدیبو |
یه جور می گه حیف که این نابغه رو از دست دادیم که ادم فکر می کنه اگه اون اینجا بود بهش اهمیت می دادیم. سرانجام نابغه های علوم پایه تو ایران یا تدریس فرسایشیه یا کارمندی... ایران کشور نابغه کش ها و مرده پرست هاست.
خوشبحالشون که ایران نیستن دولت اگه نصف بودجه ایو که صرف رعایت حجاب میکنه صرف علم اموزی اینجور ادما بکنه واقعا ایران از داشتن این افراد محروم نمیشه
چه خوب که ایران نیستند.
خداروشکر که از ایران رفت و عمر و استعدادش رو اینجا تلف نکرد ، روحش شاد
مریم میرزاخانی عزیز مثل بسیاری از دختران و زنان ایران زمین از قبیل شیرین عبادی،پردیس ثابتی،انوشه انصاری،آزاده تبار زاده و ... در عمل ثابت کرد که نیروی خلاقه و استعداد یک زن با ارزش تر از آن است تنها به شستن کهنه کودک و وصله زدن به تنبان شوهر محدود شود و سیلی محکمی زد به دهان کوته فکرانی که حرف هایشان اخلاقی و انسانی و علمی و منطقی نبوده و نیست و زن را که پیام آورنده صلح و شادی است ناقص العقل و ایمان میخوانند و به اینگونه تحقیر و سرکوب میکنند.من به عنوان یک دختر احساس درد میکنم وقتی میبینم که این بزرگواران را که حکم مادر دارند به قدری بی ارزش و بیخود و حقیر جلوه دادند و میدهند که ترک خانه را ترجیح دادند.با تحقیر زنان در این خانه ما را یتیم کرده اند.😞😞😞😞😞😞😞😞
وقتی ایشون رو میبینم به ایرانی بودن خودم افتخار میکنم
چقدر حس خوبی میگیرم وقتی خبری درباره ایشون میخونم. این کتاب هم خیلی خیلی حس خوبی بهم منتقل کرد. همیشه انگیزه گرفتم از ایشون برا رشد و تلاش. سپاس برای کتابی که واقعا رایگان نیست اما شما رایگانش کردید. ۳>
سلام من هنوز کتابو نخؤندم ولی میدونم کتاب به درد بخوری باید باشه واقعا روحش شاد زن بزرگی بود ولی چیزی كه میخوام بگم درباره ی نظراتی بود که درباره ی حجابش مطرح بود درسته که حجاب یک دستور الهی هست و فقط برای آرامش انسان ها وضع شده اما اینکه مریم حجاب نداشته دلیل نمیشه که از الگو و اسطوره ای بودنش دست برداریم من خودم محجبه ی کامل هستم و گاهی حتی چادرم میپوشم اما این خانم رو الگوی خودم قرار دادم حالا فوقش اینه که از کار بی حجابیش تقلید نمیکنم چون اون اینقدر خلصت خوب داره که این مسائل باعث از بین رفتن اونا نمیشه در ضمن یه مسأله ی خیلی مهمو بگم به نظر من بین بی حجاب و با حجاب برتری وجود نداره که کسی که باحجابه بخواد به وسیله ی اون به کسی که بیحجاب هست خرده بگیره و بگه :«من از تو برترم» هر کسی همچین کاری کرد بدونین از ما نیست
مریم میرزاخانی در مدرسه ی تیزهوشانِ فرزانگانِ تهران درس میخوانده که در آن زمان مریم های بیشماری (بصورت بالقوه) در آن مدرسه تحصیل میکردند و اکثریت آنها نیز بعد از فارغ التحصیلی مهاجرت کردند (به مانند مریم) و در آنجا پرورش یافتند . مریم فقط زمانی که از دنیا رفت در ایران شناخته شد . مریم هایی که زنده اند و در موقعیت های بسیار حسا س و مهم فعالیت میکنند را در یابید . آنها نیز برای دنیای علم مطرح اند وبسیار عالِم .
یکی از زیباترین آدمای این دنیای خراب شده که باید طبق معمول میرفت تا دنیا هم چنان "خراب شده" بمونه. برام تاسف آوره که این آدم دیگه تکرار نمیشه، هر چقدرم که کشور هزینه کنه(البته اصطلاحا داره هزینه میکنه!)کاش مریمای بیشتریو پرورش میدادیم، نه اینکه یه سیستم فاسد به اسم سمپادو سراپا نگه داریم و تهش هیچی به هیچی...و آدم فقط میتونه حرص بخوره که مریم از اون مدرسه بوده و الان وضع اونجا اسفناکه!نمیگم اون موقع شرایط عالیی بوده، تلاش خودش بوده همه ی موفقیتاش. اما الان، بچه ها اگرم بخوان برن دنبال علایقشون و براش تلاش کنن، برخورد منفی اونقد زیاده که تهش میرن پزشک میشن، استدلال همه هم اینه که ""تویی که تیزهوشی، حیف میشی!"" (البته سیستم خراب گزینشی این مدارس، تیزهوشی باقی نداشته). کاش ازین عقب موندگی در برخورد با علوم پایه رها میشدیم و همه چیزو در پزشکی و... نمیدیدیم.مثلا مریم میتونس پزشک خوبی باشه واقعا.ولی چیزی که مهم تر بود براش و نتیجه شم دید، علایق خودش بود. با عشق کار کردن همیشه بهتره از تلاش بی هدف و انگیزه برای رسیدن به موفقیت.