اکثر ما در زندگی با افرادی مواجه میشویم که با رفتارشان باعث میشوند نظم زندگیمان بههم بریزد. این افراد در زندگی ما حضور دارند و با افکار منفیشان به زندگی ما جهت میدهند و ما را از رسیدن به آرزوهایمان دور میکنند. کتاب آدمهای سمی مجموعه روشها و توصیههایی است که کمک میکند این افراد را شناسایی و خود را در مقابل تاثیرات آنها قویتر کنیم.
لیلیان گلاس (Lillian Glass) متخصص ارتباطات بینالمللی و زبان بدن است. او تحصیلات خود را در مقطع لیسانس در دانشگاه بردلی و در رشتهی علوم گفتاری و رفتاری به پایان رساند و تحصیلات خود را در دانشگاه میشیگان دنبال کرد. او در دانشگاه میشیگان به تفاوتهای ظاهری دو جنس علاقهمند شد. ليليان گلاس در جوانی توانست دکترای خود را بگیرد و به عنوان سخنران، محقق و دانشیار شروع به فعالیت کند. گلاس در سال 2016 به عنوان کارگردان و تهیه کننده، فیلم مستند Reinventing Rosalee را ساخت و در آن نشان داد هیچ وقت برای رسیدن به آرزوها دیر نیست و باید برای آنها تلاش کرد. این مستند بیش از 40 جایزه دریافت کرد و در بسیاری از فستیوالهای سینمایی نمایش داده شد. مجله گلمور دکتر لیلیان گلاس را به عنوان یکی از ده زن شاغل جوان انتخاب کرده است.
کتاب آدمهای سمی نوشتهی لیلیان گلاس به حضور آدمهایی در زندگی میپردازد که در نبود آنها شرایط بهتر رقم میخورد ولی بنا به شرایطی این افراد در سراسر زندگی همهی ما حضور دارند. او به این آدمها، سمی (toxic) میگوید زیرا از دیدن پیشرفت و موفقیت در زندگی سایرین خوشحال نمیشوند و تلاش میکنند تا بقیه را از رسیدن به موفقیت بازدارند. این افراد با زدن حرفایی گستاخانه و رفتاری دو رو روح ما را خدشهدار میکنند و به زندگی ما به طور مستقیم یا غیرمستقیم آسیب میزنند. گاهی این افراد با تاثیر منفی خود در زندگی نزدیکانشان سبب شدهاند افراد به انواع بیماریهای روحی و جسمی دچار شوند. لیلیان گلاس در این باره میگوید: «من در طی سالها کار حرفهای به عنوان متخصص گفتاردرمانی، مشاور روابط بین فردی و رفتار درمانگر، به وضوح تاثیر شگرف کلمات را در انسان دیده و تجربه کردهام. من از نزدیک شاهد پیامدهای مخرب رفتارهای زشت و گفتار ناروا و نابجای افراد نادان یا سمی در زندگی افراد بودهام و دیدهام زمانی که مورد هدف تیرهای زهرآگین این آدمها قرار میگیریم تا چه حد میتوانیم شکننده و آسیبپذیر باشیم.»
لیلیان گلاس روشهای مختلفی در کتاب آدم های سمی ارائه میدهد که با کمک آنها بتوانیم در برابر این افراد و تاثیراتشان مقابله کنیم؛ یکی از روشهای بسیار معمول در مواجهه با این افراد، دوری و جلوگیری از معاشرت با آنهاست. معمولا این افراد با حسادتورزی خود، آرامش و آسایش را از زندگی میگیرند وآن را به جهنم تبدیل میکنند. این افراد همه جا وجود دارند و ما باید بتوانیم آنها را شناسایی کنیم. یک مدیر خشن، همسری بیملاحضه، یک دوست با افکار منفی و یا یک برادر معتاد میتواند تمام زندگی ما را تحتالشعاع قرار دهد. باید در مقابل این افراد رفتارمان را مدیریت کنیم و سعی کنیم تا از کوچکترین تاثیرها نیز جلوگیری کنیم. رفتار ما در مواجهه با این افراد باید به گونهای باشد تا افکار مخرب آنها را مهار کنیم و کینه، نفرت و حسادت را دور بریزیم.
کتاب آدم های سمی، چگونه نقش افراد سمی را در زندگیتان شناسایی، کنترل و خنثی کنید در دو بخش به این موضوعات میپردازد. بخش اول کتاب، آزمون تشخیص و شناسایی و دسته بندی افراد سمی است و در بخش دوم، ده تکنیک برای مقابله با این افراد را عنوان میکند. کتاب آدم های سمی علاوه بر اینکه کمک میکند تا با دوری از بعضی افراد، زندگی بهتری ساخته شود، کمک میکند تا خود ما نیز برای سایرین فردی سمی نباشیم.
کتاب آدمهای سمی، چگونه نقش افراد سمی را در زندگیتان شناسایی، کنترل و خنثی کنید شامل دوازده فصل است و عناوین آنها عبارتند از: «آیا فردی سمی در زندگی شما وجود دارد؟»، «رفتارهای سمی»، «چه چیز باعث میشود افراد سمی در برخورد با دیگران اینگونه رفتار کنند»، «روشهای شناسایی افراد سمی»، «سی نوع مختلف افراد سمی»، «ده شگرد برای رویایی با افراد سمی»، «مناسبترین شیوهها برای مقابله با هر دسته از افراد سمی»، «انتخاب شیوههای برخورد با توجه به جایگاه آن فرد در زندگی شما»، «راههای مقابله با خشم و آسیب ناشی از رابطهی سمی»، «مجموعهی علائم ظاهری افراد سمی»، «بهبود روابط و برقراری رابطهی مجدد با فرد سمی» و «رها شوید و به دنبال زندگیتان بروید».
«نهضت صالحیان»، یکی از مترجمهای این کتاب دربارهی تاثیر آدمهای سمی بر زندگیمان میگوید: «دوستیهای بیمحتوا، رفاقتهای ناامن، عشقهای بیدوام، خانوادههای پریشان و ازهمگسسته، از محصولات روابط مسموم و ارتباط میان «جانهای ناخالص» و ارتباطات سطحی یا نمایشی است... در گام نخست باید خود را شناخت. خودشناسی واقعی غیر از آن شناختی است که دلمان میخواهد مردم از ما داشته باشند. باید با خود صادق بود و با دیگران نیز صادقانه روبهرو شد. باید به خاطر داشت که هر چه با دروغ به دست میآید عاقبت از دست رفتنی است...به خاطر داشته باشیم کار ما این نیست که بر افراد سمی بتازیم یا مسئول درمانشان باشیم. بلکه کار ما در برخورد با افراد سمی در درجهی اول شناسایی آنها و دوم محافظت از خود در برابر مسموم شدن از طریق آنهاست... در این مسیر باید سعی کنید با خود صادق باشید و بدون تعارف خود را ارزیابی کنید، چرا که شاید عملکرد خود شما هم، در مواردی نسبت به برخی از اطرافیان سمی باشد... اگر خواهان جامعهای سالم هستیم یادمان باشد که این قدم همواره از خودشناسی و خویشتن آغاز میشود»
در سال 1393 کتاب آدمهای سمی، چگونه نقش افراد سمی را در زندگیتان شناسایی، کنترل و خنثی کنید با ترجمهی «نهضت صالحیان (فرنودی)» و «مینا فتحی (عرفانیان)» توسط «انتشارات درسا» منتشر شد. این دو مترجم کتابهای دیگری در زمینهی روانشناسی ترجمه کردهاند که میتوان به کتاب «والدین سمی» اثر «سوزان فوروارد» با ترجمهی «مينا فتحی» و همچنین کتاب «انسان در جستجوی معنی» با ترجمهی نهضت صالحيان اشاره کرد. «پروین طلی» برگردان فارسی دیگری از کتاب آدمهای سمی را در «انتشارات آرایان» منتشر کرده است.
علاقهمندان به متون روانشناسی و كتاب آدمهای سمی ميتوانن دکتاب الکترونیکی این اثر را در سايت فيديبو خرید و دانلود كنند.
بهتر است قبول کنیم که برخی از رابطههای دو نفره به هیچ وجه ثمربخش نیست و باید از اصرار بر حفظ آن دست بردارید. افرادی هستند که رفتارهایشان تاثیراتی کاملا سمی در زندگی شما دارد.، پس منطقیترین کار برای شما پایان دادن به این رابطه به منظور نجات آینده و وقت و زندگیتان است. این رابطه را به دور بیندازید تا شان و منزلت خود را حفظ کنید. «باید برای خود معلوم کنید حقیقتا از دست چه کسی عصبانی هستید» بسیاری از ما سرتاسر عمرمان را در خشم، افسردگی، یا احساس تهی بودن میگذرانیم؛ و عبرتآموز است که اغلب از علت این احساسات که ما را فلج میکند ناآگاهیم. فقط میدانیم که سردرگم و از زندگی ناراضی هستیم، یا تعجب میکنیم که چرا هیچ چیز ما را خوشحال نمیکند. توجه داشته باشد ما تنها زمانی میتوانیم ریشههای این احساسات و دلایل کدر بودن عواطف خود را دریابیم که به کند و کاو عمیق د ر درون خود بپردازیم؛ گذشته و حالمان را بازنگری کنیم؛ و چه بسا در بسیاری مواقع دریابیم که علت همهی این آشفتگیها و خشمهای فروخورده، تاثیر افراد سمی یا رفتارها و گفتههای مسموم آنها در زندگی ما بوده است. شاید به طور ناخودآگاه از مادرمان عصبانی هستیم چرا که به گونهای که ما میخواستیم رفتار نکرده است، شاید هم از دست افرادی که به عنوان همدم وارد زندگی ما شدهاند و فرد مناسبی برای ما نبودهاند، چرا که باعث شدهاند ناامیدانه ا ز فردی به سراغ فرد دیگر رفته باشیم. در هر حال متوجه باشید که نباید خشم ناشی از این موارد را چون کاسهی زهر درون خود نگه داشت یا بر سر کسی خالی کرد. متوجه باشید که اگر اقدام به پاکسازی فکری و احساسی خود نکنید در انتها خود نیز به فردی سمی تبدیل خواهید شد. دفعهی دیگه قبل ا ز اینکه بخواهید با احساس گناه تکهای بزرگ از شکلاتی را ببلعید، مخدر مصرف کنید یا پشت سر هم سیگار روشن کنید، ابتدا از خود بپرسید واقعا از چه کسی خشمگین هستید.
فرمت محتوا | epub |
گوینده هوشمند (AI) | راوی |
حجم | 2.۱۹ مگابایت |
تعداد صفحات | 376 صفحه |
زمان تقریبی مطالعه | ۱۲:۳۲:۰۰ |
نویسنده | لیلیان گلاس |
مترجم | مینا فتحی |
مترجم دوم | نهضت صالحیان |
ناشر | انتشارات درسا |
زبان | فارسی |
عنوان انگلیسی | Toxic people: 10 ways of dealing with people who make your life miserable. |
تاریخ انتشار | ۱۳۹۵/۰۶/۲۹ |
قیمت ارزی | 5 دلار |
قیمت چاپی | 93,000 تومان |
مطالعه و دانلود فایل | فقط در فیدیبو |
کتاب بسیار کم محتواییه. ۵۰۰ صفحه تکرار چند صفحه اس. ضمن اینکه به نظر میرسه نویسنده خودش آدم خیلی عصبانی و روان رنجوری بوده. خشمش در همه کتاب داره فریاد میکشه و بیشتر به یک دق دل نامه شباهت داره تا اثر یک روانشناس حرفه ای. ت وصیه ها و دسته بندی هاش هم نکته جدیدی به خواننده ارائه نمی کنن. کتابهای روانشناسی خیلی خوبی توی بازار هست؛ این کتاب رو اصلا توصیه نمیکنم.
نخونید این نوع کتاب هارو که افراد رو به دو دسته خوب و بد تقسیم میکنه،نخونید؛ انرژی منفی رو جدیدا کشف کردن؟فرد سمی کیه؟نویسنده کاملا دیدگاه شخصی و غیرعلمی خودش رو وارد کتاب کرده، پیشنهاد میدم اگر میخواین بخونین این کتاب رو،بیخیالش بشین،افکار خودتون احتمالا خیلی منطقی تر هستن
عالیه. عین حقیقته چون من دقیقا با یه افعی که به اصطلاح مادرم بود سر کردم. و میفهمم این نوشته ها عقده نیست و حقیقته چون افراد فکر میکنن خوشبین باشیم ببخشیم و از این حرفا. ولی بلایی که این آدما با عقده هاشون سر ما میان جبران ناپذی ره و اونا حتی معتقد نیستن اشتباهی کردن اونوقت یه سوم شخص از ما میخواد ابلهانه ببخشیم طرفو
به نظر من این کتاب زمانی حداکثر کارایی رو داره که ما متوجه بشیم خودمون هم سمی هستیم و در جهت اصلاح خودمون کاری بکنیم. وگر نه که میتونیم تقصیر رو گردن دیگران بندازیم و بگیم هم سمی هستن جز من.
اگه صرفا می خوایید از شر آدمای سمی خلاص شید راهش اینه خودتون سمی باشید همه ولتون می کنن. تجربی میگم از رو هوا نمیگم. من با یک دختر بودم که مهربون ترین آدم دنیا بودولی دچار من شده بود. از وقتی که خودش سمی شد منو ول کرد یا شاید من ولش کردم یا هردو نمی دونم ولی الان از شرم من سمی خلاص شده. پس سمی باشید تا افراد سمی و غیرسمی برای برداشتن کلاهشونم طرفتون نیان. ولی نه اگه واقعا میخوایید جنتلمن و جنتلزن باشید و یه زندگی واقعا آروم داشته باشید بجای اینکه انگشت اتهامو بگیرید طرف بقیه و بگید من از شر این فکر و این آدم خلاص بشم دیگه همه چی رواله پاک در اشتباه هستین. اولین قدم تو این راه اینکه خودتون سمی نباشید. راستی عشقم درسته از شر من خلاص شد ولی اوضاع زندگیش بدتر شد پ.ن: هر کی بگه تو این کامنت از چه مغالطه ای استفاده کردم یه کتاب از طرف من هدیه بهش پ.ن.۲: استفاده از مغالطه صرفا به معنای غلط بودن نتیجه نیست با مغالطه تو مقدمات می تونی به نتیجه درست #هم برسی
کتاب بسیار خوبی است. اصولا خودشناسی فرآیند دردناکی است و مواجهه با احساسات درونی و واقعی که به قدری روی آن نقاب میزنیم که خودمان هم وجود آنها را فراموش میکنیم مثل درد زایمان می ماند. اما اگر از آن نگریزیم در انتها وجود تازه ای را به دنیا خواهد آمد که به ما تنها نشاط و رضایت می دهد. این نویسنده کتاب دیگری دارد به نام والدین سمی که آن نیز کتاب بسیار خوبی است و اول از همه به شما کمک میکند والدینی باشید که رفتار بالغانه ای با کودکان خود دارند و بعد کمک میکند که اگر والد سمی دارید که زندگی شما را اسیر خودش کرده به بهترین شکل ممکن با مساله مواجه شوید. البته موارد بحرانی حتما نیاز به مشاور مناسب دارند و نباید از روی نوشته های کتاب عمل کرد. اما خواندن این دو کتاب اگر فرایند خودشناسی را آغاز کرده باشید به شما بینشی عالی می دهند.
در نگاه اول که نویسنده قصد رهایی و آرامش خواننده را در نظر دارد، مجبور شده است صفات ، خلقیات، و رفتار آزاردهنده را بیان کرده و توضیح دهد. تا بعد بتواند پادتن و عکس العمل آنرا بیان کند و هنگامی که این صفات و رفتارهای ناشایست را می خوانیم ، گاهی اتفاقات دردناکی به یادمان میآید و شاید خودمان نیز گرفتار این زشت صفات باشیم. و این قطعا آزار دهنده و درناک میشود در زمان خواندن متن اما چاره چیست ؟ نخست باید درد را شناخت ؛ سپس آگاهانه با درد مقابله کرد نویسنده سعی کرده با کمترین هزینه خواننده را به آرامش درونی و بیرونی برساند کتاب خوبی ست تجربه شخصی : آگاهانه تر رفتار میکنم تا حداقل ناخواسته باعث آزار خودم و اطرافیانم نشوم . تغییرات محسوس است انوشه باشید
اون دوستانی که نظر منفی میدن راجع به این کتاب، احتمالا دکتر فرنودی رو نمیشناسن، و توجه شون به روانشناسایی هست که حرفشون فقط اینه که، همه چی آرومه، من چقدر خوشحالم. ولی نمیدونن این حد خوشبینی توهمه
بخوانید نظر دهید . شاید اگر تا به حال با این افراد مواجه نشدید خدا را شکر سعادتمندید ... الهی شکر . کسانی که با افراد دارای اختلالات شخصیتی مواجهه دارند مطالب کتاب را سودمند می یابند . کتاب بزبان ساده personality disorder را درس میدهد که خودش چند واحد درسی روانشناسی دانشگاه است . بازخوردهای منفی به این کتاب خود جای بسی تامل و تعمق دارد ، ریشه را باید در خود یافت . و گرنه نقد هر کتابی بسیار سودمند است .
من توی نظرات متوجه شدم بعضیا مطرح کردن که خودمون میدونیم ایم مسائل رو یا کتاب چیز جالب و جدیدی ارائه نکرده یا یکی نوشته بود نویسنده خودش مریض بوده و این حرفا ولی اولا خودتون یه کتابو بخونید تصمیم بگیرید به دردتون میخوره یا نه و بعدشم خوبه آدم تک بعدی نباشه ، من خودم به شخصه آدمایی رو دیدم که نمیتونن آدمای سمی زندگیشونو تشخیص بدن و باهاشون قطع رابطه کنن و این کتاب واقعا میتونه کمکشون کنه... واقعا این آدمایی که نویسنده مثالشونو زده وجود دارن و با حرفاشون و کاراشون ممکنه روح آدمو چنگ بزنن . پس بهتره آدم یاد بگیره چجوری باهاشون برخود کنه