سرگذشت کندوها قصهای دارای دو لایه مفهومی است که نویسنده با بهکارگیری از نثری عامیانه این قصه را در دو خط سیر جداگانه پیش میبرد. اول روش زندگی گروهی و مکانیسم کار زنبورها را بهطور واضحی بیان میکند. انواع زنبورها را تقسیمبندی و کار هر دسته را بهشکلی ملموس شرح میدهد و وظایف هریک را بیان میکند که از این نظر خواننده با چگونگی کار و تلاش زنبورها و فراهمآوردن محصولشان آشنا میکند.
همه ما کم و بیش با زندگی اجتماعی زنبورها آشنایی نسبی داریم و میدانیم که آنها با پشتکار و تلاشی جدی و در سایه اتحاد و همدلی و در سایه رهبری و هدایت ملکه خود سراسر زندگی خود را وقف کار و تلاش میکنند و همگی میدانند که باید حریم زندگیشان را پاس بدارند و وقتی مورد هجوم و تهدید بیگانهای قرار میگیرند، تمام همّ و غم خود را در دفع متجاوز بهکار بگیرند و تا پای جان برای دفع خصم بکوشند و در نهایت اگر حریف خصم نبودند، کوچ کرده و اجتماع یکرنگ خود را در جایی دیگر بنا کنند.
شاید قلم آقای آل احمد در این داستان، با سایر
داستانها شون متفاوت باشه
و برای بعضی از مخاطبان، بچگانه و خام به نظر برسه؛
اما از دید بنده، داستان در جایگاه خودش،
بسیار مفهومی و زیبا هست
و اهمیت ایستادن در برابر استعمار و عاقبت
انجام ندادن این کار رو به خوبی نشون میده.
روایت شیرین و عامیانه نویسنده هم
کشش و زیبایی داستان رو بیشتر میکرد.
.
در کل، مفهومی و زیبا بود
و خوندنش رو توصیه میکنم👍
2
اونقدر بسختی تلاش شده یه مفهوم را منتقل کنه که ادمو خسته میکنه و زیاد ادمو منتظر نگه میداره. سعی میکنه مفهوم استقلال و خودکفایی و خودباوری را را به گونه ای به مخاطب منتقل کنه تا به کسی هم بر نخوره. احتمالا اقتضای زمان جلال باشه. در مجموع خیلی جذاب نبود.
5
بی محتوا و فاقد ارزش خواندن.انگار کتاب قصه برای بچه ها نوشته شده