«این کتاب یک معجزه است. این کتاب ضروریترین مسائل اقتصادی و شخصیِ روزهای پیشِ رو را بهطور عمقی و اساسی بررسی میکند ـ اینکه چهطور تغییرات عظیمی توسط تکنولوژی و فناوری ایجاد شده است و جهانیسازی، بر شیوه زندگی، کار و تلاش و تصور ما از جهان اثر میگذارد ـ بنابراین «دَن پینک»یک کتابِ راهنمای کاربردی و اساسی برای بقا، زیست و کامیابی در این محیط وارونه و نابسامان، ارائه کرده است؛ بنابراین، ناگهان، من به تکاپو افتادم، آشفته شدم و سپس، شادمان و سرخوش گشتم. چند سال قبل، «پیتر دراکر» میاندیشید که آیا اقتصاد مدرن میتواند کسی را پرورش دهد که بتواند بهصورت بنیادی یک تحول شگرفی ایجاد کند. شاید ما با این کتابِ فوقالعاده، چنین شخصِ تحولآفرینی را برای عصر جدید یافته باشیم.»
چند کلمه درباره این کتاب، شاید تعجبآور نباشد اگر بگوییم که کتابِ «ذهن کامل نو»، خود، «اندیشه متعالی» و «تعامل متعالی» است. قسمت اول، یعنی: «عصر مفهوم»، ایدههای کلی و پویا را مطرح میکند. در فصل اول، تفاوتهای اساسی بین نیمکرههای چپ و راستِ مغز بیان میشود و همچنین، توضیح داده میشود که چرا ساختار مغز ما قادر است بهطور غیرمستقیم یک ابزار قدرتمند برای ایجاد یک طرح کلی که برای روزگار ما مناسب است فراهم کند. در فصل دوم، من یک نمونه را که بهدقت انتخاب و بررسی شده است و برای اکثر کسانی که از سمت چپِ مغز خود استفاده میکنند جذاب است مطرح خواهم کرد و در آن توضیح خواهم داد چرا سه نیروی عظیم اقتصادی و اجتماعی یعنی: «فراوانی، آسیا و اتوماسیون» ما را ترغیب میکنند که وارد «عصر مفهوم» شویم. در فصل سوم، اندیشه متعالی و تعامل متعالی توضیح داده خواهد شد و همچنین، بیان خواهد شد که چرا کسانی که از این قابلیتها و تواناییها برخوردار هستند بهموقع واردِ زندگی مدرن و جدید خواهند شد.
قسمت دومِ این کتاب، یعنی: «شش احساس» مربوط میشود به تعامل متعالی، یعنی شش توانایی اساسی که عبارتند از: «طراحی، داستانسرایی، سمفونی (توسعه هماهنگ و جامع)، همدلی، بازی (نشاط) و معنا» که شما برای پیمودن مسیر خود در این چشماندازِ نوظهور (یعنی عصر مفهوم) به آنها نیاز خواهید داشت. برای هر یک از این شش توانایی، فصلهای مجزا اختصاص داده شده است و توضیح داده شده است چگونه آنها را در کسبوکار و زندگی روزمرهی خود به کار بگیرید. سپس، در پایان هر فصل، مجموعهای از تمرینات و مطالب بیشتری قرار داده شده است که حاصل تحقیقات و سفرهای من است و به شما کمک میکند در این تواناییها به مهارت دست پیدا کنید.
در طیِ ۹ فصلِ این کتاب مباحث و زمینههای بسیاری را پوشش خواهیم داد. ما از باشگاهِ خنده در شهر بمبئی (در هندوستان) بازدید خواهیم کرد، به یک دبیرستان در آمریکا خواهیم رفت که در آنجا «طراحی»، آموزش داده میشود و یاد خواهیم گرفت چگونه خندههای «غیرواقعی و تصنعی» را در هر جایی از جهان تشخیص دهیم؛ اما ابتدا، ما نیاز داریم که سفر خود را با بررسی ویژگیهای مغز شروع کنیم تا یاد بگیریم که مغز چگونه کار میکند و سپس یاد بگیریم چگونه از آن استفاده کنیم؛ بنابراین از آژانس ملی سلامت، در شهر بتزدا، در ایالت مریلند، شروع میکنیم، جاییکه پزشکان مرا به تخت بستند و با یک دستگاه بزرگ، جمجمهی مرا تحت تأثیر امواج الکترومغناطیسی قرار دادند.