درباره چند گفتار پیرامون جغرافیا و سامانه ی اطلاعات جغرافیایی GIS
بدون تردید در بین شاخههای علوم، جغرافیا یکی از کهنترین آنهاست. این رشتهی علمی، از روزگار باستان تا امروز سرنوشت پرفراز و نشیبی داشته است، گاه بسیار مورد توجه و گاه با بیمهری رو به او بوده است، هرچند به سبب اهمیت این علم در مسایل مملکتداری و امور نظامی، همواره علوم و فنون جغرافیا مورد عنایت حکمرانان و اربابان سیاست و حکومت بوده است.
از نکات مهم درباره ی جغرافیا اینکه همیشه و همه جا به درستی شناخته نشده است و در بسیاری موارد، تعبیر و تعریف از جغرافیا با آنچه واقعیت آن است بسیار تفاوت داشته است، با این حال این رشته، با همه تلخیها و بیمهریها راه رشد و تکامل خود را به خوبی پیموده است و همچنان بالنده و استوار به پیش میرود و اکنون به بیش از ۵۰ شاخه و گرایش تخصصی تقسیم شده است.
در دنیای امروز که عصر ارتباطات و اطلاعات نام گرفته است، جغرافیا هویتی دوباره و جایگاهی بسیار والاتر از گذشته یافته است، گرچه هنوز بسیارند کسانی که با توانمندیها و کاربردهای متنوع و متعدد جغرافیا آشنا نیستند و این رشته را مجموعهای از معلومات عمومی با نام جغرافیای نام مکانها یا فرهنگ کوهها و رودها میشناسند و همین نگاه نادرست از موانع مهم توسعهی علم جغرافیا در بسیاری از جوامع و از جمله ایران به شمار میرود.