با شنیدن این خلاصه کتاب صوتی می آموزید:
چگونه زندگی خود را از نیروهای قدرتمند فناوریهای دیجیتال پس بگیرید
در طول بیست سال اخیر یا بیشتر، نوآوریهای زیادی در زمینه فناوری ایجاد شده است. در این میان، چیزی که شاید بلافاصله به ذهن خطور نکند دکمه «میپسندم» یا «لایک» (like) است. این کلیکِ تأیید برای اولین بار در خبرخوان فِرِندفید (FriendFeed) که کار آن گردآوری خبر از رسانههای اجتماعی بود شروع به کار کرد. پس از آن در مدت بسیار کمی، این دکمه به ویژگی استاندارد تمام شبکههای اجتماعی تبدیل شد. در واقع این ویژگی ساده، راه خوبی برای جمعآوری داده در مورد سلیقهها و رفتارهای کاربران و در دام نگهداشتن آنها بود.
تقریباً همه به قدرت اینترنت باور دارند و میدانند که اینترنت میتواند به بهتر شدن زندگی آنها کمک کند. افراد نمیخواهند به طور کلی استفاده از گوگل مپز یا اینستاگرام را کنار بگذارند، اما حس میکنند که نباید ارتباط فعلی خود را با فناوری به همین صورت حفظ کنند. آنها فکر میکنند که اگر بهسرعت تغییری ایجاد نکنند، زیر فشار فناوریهای دیجیتال خرد خواهند شد. حال، انسانها شروع به عقب راندن رسانههای اجتماعی کرده و درک کردهاند که این فناوریها بیشتر از آن که خوب باشند، به آنها آسیب میرساند.
بیشتر افراد از زندگی دیجیتال خود خسته شدهاند؛ البته نه به خاطر این که از برنامه یا وبسایت خاصی راضی نباشند. مسئله آنها تأثیر کلی زرق و برقهای متنوع بسیار زیادی است که به طور مداوم توجه آنها را به خود جلب کرده و حس و حالشان را خراب میکند. آنها با جزئیات فناوریهای دیجیتالی، مانند گوشیهای هوشمند یا شبکههای اجتماعی مشکلی ندارند، بلکه از این ناراحتند که در حال از دست دادن اختیارشان هستند. افراد معمولاً نمیخواهند زمان زیادی را در اینترنت بگذرانند، اما این ابزارها روشی را به کار میگیرند که به رفتارهای اعتیادآور منجر میشود. شاید هر بار سر زدن به شبکههای اجتماعی زمان زیادی را از شما نگیرد، اما اگر به کل ماجرا نگاه کنید، پرسهزدن در شبکههای اجتماعی وقت زیادی از زندگی شما را تلف میکند؛ برای مثال، حتی ممکن است اصرار به چک کردن حساب توییتر یا اینستاگرام به یک تیک عصبی تبدیل شود.
در واقع، نتایج تحقیقات مستمری که در این زمینه انجام شد چشم ما را به تأثیرات منفی مرتبط با رسانههای اجتماعی و گوشیهای هوشمند باز کرد. اکنون همه ما میدانیم که استفاده بیش از حد از فناوریهای دیجیتال اعتیادآور است و ما را از فعالیتهای باارزشتر زندگی دور میکند.
در آزمایشی، ۱۶۰۰ نفر داوطلب شدند تا در طول یک مرخصی یکماهه از دستورعملهای او پیروی کرده و با این کار اطلاعات ارزشمندی را در اختیارش قرار دهند. نتیجه این مطالعه، روش مینیمالیسم دیجیتال است؛ راهی برای فاصله گرفتن از هجوم حواسپرتیهای دیجیتال و یافتن یک روش رضایتبخشتر و مفیدتر برای زندگی. واژه مینیمالیسم به معنی گرایش به حداقل یا کمینه هر چیز است.