کتاب صوتی لیلی و مجنون نوشتهی حکیم نظامی گنجوی است. این کتاب صوتی یکی از معروفترین منظومههای عاشقانهی فارسیست که به شرح دلدادگی و اتفاقات این دو عاشقِ ماندگار در تاریخ میپردازد.
- دربارهی کتاب صوتی لیلی و مجنون سرودهی حکیم نظامی گنجوی:
جمال الدین ابومحمد الیاس بن یوسف بن زکی بن موید، ملقب به نظامی و معروف به نظامی گنجوی، شاعر و داستانسرای سدهی ششم هجری قمری است.
او را صاحبِ سبک و از پیشوایان داستانسرایی در ایران میدانند. نظامی اولین داستانسرای ایرانی نیست؛ اما باعث به اوج رسیدن ادبیات غنایی میشود. جایگاه وی را در ادب پارسی، همسطح با سعدی و فردوسی در نظر میگیرند.
«چون رایت عشق آن جهانگیر
شد چون مه لیلی آسمان گیر
هر روز خمیده نامتر گشت
در شیفتگی تمامتر گشت»
لیلی و مجنون را به نوعی میتوان معروفترین اثر او، در میان عامهی مردم دانست. این منظومه سومین مثنوی از کتاب خمسه نظامی است که در ۴۷۰۰ بیت سروده شده است.
نوع سُرایش نظامی در منظومهی لیلی و مجنون به گونهای است که بعدها شاعران بسیاری از سبک وی تقلید میکنند. همچنین داستان عاشقانهی این اثر، منبع الهام و اقتباس آثار بسیاری در طول تاریخ شده است.
طبق برخی نظریات لیلی و مجنون واقعا وجود داشته و دو دلداده از قبایل عرب بودهاند. برخی دیگر از نظریات این داستان را افسانهای قدیمی در قبایل عرب و حتی بعضا مرتبط با تمدن بابل کهن میدانند.
در هر حال این داستان، پیش از نظامی وجود داشته است؛ اما آنچه که شهرت این عشاق را جهانی میکند، زبان نظامی است. حکیم گنجه که خود در جوانی همسرش را از دست داده، شرحِ این عاشقی و رنج مجنون را با ظرافت و دقت تمام به تصویر کشیده است.
نام اصلی مجنون قیس بوده و به دلیل جنونی که پس از عشق لیلی گرفتارش میشود، این لقب را به وی میدهند. قیس در مکتبخانه لیلی را دیده و یک دل نه صد دل به این دختر میبازد. پدر لیلی که قصهی دلدادگی مکتبخانه را میشنود، مانع وصل عشاق شده و داستان از همین فراق شکل میگیرد.
کتاب صوتی لیلی و مجنون نوشتهی حکیم نظامی گنجوی، توسط انتشارات فرید حامد منتشر شده است.
- شنیدن این کتاب صوتی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
علاقهمندان به ادبیات و اشعار کلاسیک پارسی، دوستداران آثار نظامی و علاقهمندان به داستانهای غنایی و عاشقانه، از مخاطبان این کتاب صوتی هستند.
نظر برخی از افراد را واقعا درک نمیکنم. نمونه را گوش کردم و خوانش واقعا دلنشین است. نمونه خوانش ایشان بر برخی آثار دیگر را هم گوش کردم و همه، نشان از تسلط ایشان بر متن و خوانشی با لحن خوب و اوج و فرودهای مناسب دارد. برخی موارد البته سلیقهای است، اما در حد دریافت من از گوش کردن چند نمونه، نمیتوان به خوانش آقای فرید حامد نمره بد و ضعیف داد.
1
نمونه رو گوش کردم
راوی خیلی بد شعرها رو میخونه و اصلا به دل نمیشینه
برای کتاب های کهن با از پیشکسوتان هنر دوبله و گویندگی مثل ا ستاد بهروز رضوی ، استاد ابوالحسن تهامی و... استفاده بشه