سلطان نشین عمان یکی از قدیمیترین تمدنهای بشری است و به عنوان یکی از اسرارآمیزترین نقاط جغرافیایی دنیا همواره مورد کنکاش و پرسشگری مورخین بوده است. اما در سالهای گذشته و با اجرای چندین برنامه پنجساله توسعه، این کشور به دلیل موقعیت جغرافیایی، فرهنگ عمومی مردم، دیپلماسی مبتنی بر صلحطلبی سلطان قابوس و اقتصاد رو به رشد آن، علاوه بر تاریخشناسان و دانشمندان علوم زیستی، زیر ذرهبین فعالیت اقتصادی دنیا از جمله سرمایهگذاران ایرانی قرار گرفته است. عمان به گواه گزارشهای بانک جهانی، محیطی امن برای سرمایهگذاری است.
این کشور در بین 190 کشور دنیا، رتبه 32 را در راهاندازی کسبوکار دارد و این در حالی است که رتبه ترکیه و امارات متحده عربی بهعنوان دو مقصد مهم سرمایهگذاری تجار ایرانی، 68 و 34 است. در شرایطی که کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، شرایط تجارت را برای سرمایهگذاران ایرانی سخت کرده اند، پادشاهی عمان در مسیر تدارک محیط کسبوکار مناسبی برای جذب سرمایهگذاران ایرانی است بهنحوی که هماکنون تجار ایرانی مجازند در مناطق آزاد این کشور، به طور کامل مالک شرکت خود باشند.
زیرساختهای این کشور اعم از بنادر، مناطق آزاد، فرودگاهها و راهآهن به طرز چشمگیری در حال توسعه است و امکان دسترسی فعالین اقتصادی منطقه خاورمیانه را به بازارهای آفریقایی، عربی و کشورهای حاشیه اقیانوس هند فراهم کرده است و در آینده نزدیک کریدور تجاری بسیار مناسبی در خارج از تنگه هرمز ایجاد خواهد کرد.
اما متاسفانه عدم آشنایی تجار ایرانی و عمانی به ظرفیتها و توانمندیهای طرفین، منجر به عدم توسعه روابط تجاری بین دو کشور شده به نحوی که صادرات امارات متحده عربی به عمان، 30 برابر بیشتر از صادرات ایران به این پادشاهی عربی حاشیه خلیج فارس است.
کتاب «راهنمای تجارت با عمان» با رویکرد ارائه نگاه آماری به مبادلات تجاری، تشریح محیط کسبوکار و قوانین عمان، ارائه نقشه راه برای صادرات به عمان برای استفاده تجار ایرانی و همچنین معرفی استان مسندم به عنوان یکی از کریدورهای مهم تجاری بین دو کشور، قصد دارد تا با معرفی ظرفیت اقتصادی عمان و ارائه تصویری روشن از واقعیتهای این سلطاننشین، در جهت هرچه بیشتر شدن نقش تجار و فعالین اقتصادی کشورمان در بازار عمان قدم بردارد.