چهار جستار در بارهی زن به جای طرح راهحلهای پیچیده برای زنان، پرسشهای سادهای مطرح میکند و جهان زنان را در مسیر خیزش برای تغییر و دگرگونی قرار میدهد.
مجموعهی استخوانهای روح دفترهاییست در باب فلسفه و نظریهی مدرن. استخوانهای روح سر آن دارد تا بازنمایی تحلیلی و دقیقی از جریانها و جنبشهای فلسفی و نظری معاصر بهدست دهد.
- آنچه در «جستارهایی دربارهی زن» انتظارتان را میکشد:
مقالهی اول، استاندارد دوگانهی پیرشدن، به بررسی قاعدهی استاندارد دوگانهی پیرشدن پرداخته که بهتفصیل، فضای متفاوت و ساختار ذهنی دیدگاههای زنانه و مردانه و نیز کل جامعه را تحلیل کرده وبه نقش زنان در فرایند تغییر دیدگاهها تأکید میکند.
مقالهی دوم، جهان سوم زنان، پرسشوپاسخی است که مجلهی پارتیزان برای سوزان سانتاگ و دیگر زنان فمینیست معاصر، همچون سیمون دوبوار ترتیب داده است. در این مصاحبه سانتاگ بهصراحت از وضعیت زنان در جامعه و جایگاه آنها در روند مبارزه برای بهدستآوردن آزادی و پیشرفت صحبت میکند.
مقالهی سوم، زیبایی زن، منشأ ذلت یا منبع قدرت، بسیار کوتاه و موجز دربارهی زیبایی زن از منظر دیدگاههای یونانی و مسیحی به تحلیل پرداخته و از زیبایی زن بهعنوان ابزاری برای ارجنهادن یا فروکاست زنان صحبت میکند.
مقالهی چهارم، زیبایی چگونه در آینده متحول خواهد شد، نیز از تحولات در امر زیبادیدن، پرداختن به زیبایی و تلاش برای زیباتر دیدهشدن میگوید؛ همچنان که روندها و گرایشها بهسمت تغییر دیدگاهها، تغییر سلیقهها و تعمیم زیبایی زن در جهت دگرگونی، تعدیل و شمولیت جامعه حرکت میکند.
- چرا باید «جستارهایی دربارهی زن» را خواند:
سوزان سانتاگ در چهار جُستار که بهطور جداگانه و مستقل دربارهی موضوع زن نوشته، نقد خود را استادانه از جامعه، تاریخ و جایگاهِ- متأثر از قضاوت محیط پیرامون و گاه خودخواستهی- زن بیان میکند. سانتاگ که با نگارش آثاری چون علیه تفسیر، دربارهی عکاسی، تماشای رنج دیگران، در آمریکا، دوستدار آتشفشان، سفرنامهها از جنگ ویتنام و سارایوو و بسیاری آثار دیگر از جمله مهمترین نویسندگان منتقد آمریکا و چهرهای جهانی و مشهور بهشمار میآید، اینبار در جستارهایش منزلت و نقش زنان را به چالش میکشد و آنها را فارغ از الگوهای مردانه و تقبیح جامعه با خودِ واقعی، ظرفیتهای نهفته و شکوفانشدهی زن مقایسه میکند.