کتاب صوتی «گتسبی بزرگ» توسط نویسنده موفق؛ «اسکات فیتزجرالد» نوشته شده است. این کتاب برای اولین بار در تاریخ ۱۰ آوریل ۱۹۲۵ منتشر شد. کتاب صوتی گتسبی بزرگ روایت زندگی مرد ثروتمندی است که مدام در حال خوشگذرانی و تفریح است.
قابل ذکر است که کتاب صوتی گتسبی بزرگ از جمله آثار برجسته قرن بیستم به شمار میرود. ویژگی منحصر به فرد کتاب صوتی گتسبی بزرگ که آن را از دیگر رمانها متمایز میکند، زبان نگارش کتاب است که با زبانی ادبی و منحصر به فرد نگاشته شده است.
همچنین نویسنده کتاب؛ فیتز جرالد در کتاب خود برای بازگو کردن رفتار و منش شخصیتهای مختلف داستان از سمبولهای متنوعی استفاده میکند.
سه فیلم با اقتباس از کتاب گتسبی بزرگ ساخته شده است که از جمله مهمترین و معروفترین آنها میتوان به فیلمی تحت همین عنوان با کارگردانی باز لورمن در سال ۲۰۱۳ اشاره نمود.
- خلاصهای از کتاب صوتی گتسبی بزرگ:
کتاب صوتی گتسبی بزرگ در مورد مرد جوان پولداری است که همواره وقت خود را در مهمانیهای بزرگ میگذارند و تمام افراد شهر نیز اجازه شرکت در این مراسمها و جشنها را دارند.
در خصوص نحوه ثروتمند شدن وی شایعات زیادی بین مردم شهر رد و بدل میگردد، اما یکی از همسایگان وی به این حقیقت که او در گذشته در خانوادهای فقیر زندگی میکرده، دست یافته است.
گتسبی به دختر پولداری به نام «دی زی» دل میدهد، اما به دلیل خدمت نظام از معشوقه خود دور میشود. در هنگام خدمت، خبر ازدواج دی زی به گتسبی میرسد، اما با اینحال هرگز از آتش عشق گتسبی کم نمیشود و همواره به دنبال معشوقه خود میگردد. با وجود اینکه گتسبی به ثروت و نفوذ قابلتوجهی دست یافته است، اما به هیچوجه نمیتواند عشق خود را فراموش کند.
گتسبی دلیل اصلی برگزاری جشنهای هفتگی خود را احتمال حضور دی زی در یکی از این مهمانیها و دیدار با او میداند. حال دی زی در همان شهری که گتسبی زندگی میکند، حضور دارد و از همین قسمت داستان، ماجراهای اصلی شروع میگردد....
- قسمتی از کتاب صوتی گتسبی بزرگ:
«همیشه تماشای دوباره چیزهایی که آدم تمام قدرت تطابق خود را برای آنها مصرف کرده است کار غمگین کنندهای است».
«مشروب نخوردن در جماعت مشروب خورها، مزیت بزرگیه، آدم میتونه جلو زبون خودش رو بگیره و بعد اگر بیقاعدگی مختصری تو کارش باشه میتونه بندازتش به وقتیکه یا دیگرون کور هستند یا اهمیت نمیدن».
«نمیتونم برات بگم وقتی فهمیدم دوستش دارم چقدر تعجب کردم. حتی مدتی امیدوار بودم ولم کنه، ولی این کار رو نکرد. چون اونم منو دوست داشت. فکر میکرد من خیلی چیز سرم میشه برای اینکه چیزهایی که من میدونستم با چیزهایی که اون میدونست تفاوت داشت... بله این وضع من بود، از نقشههام دور افتاده بودم و هر دقیقه در این عشق فروتر و فروتر میرفتم، و یکدفعه متوجه شدم که هیچچیز دیگری برام اهمیت نداره. وقتی صحبت کردن درباره کارهایی که آدم میخواد بکنه لذت بیشتری داره، پس فایده خود اون کارهای بزرگ چیه؟»
«به هوش که اومدم خودم را کاملا بیکس حس کردم. بلافاصله از پرستار پرسیدم که پسره یا دختره. وقتی بهم گفت دختره سرم رو برگردوندم و زدم زیر گریه. گفتم خیلی خب، خوشحالم که دختره. امیدوارم که خل باشه، واسهی اینکه بهترین چیزی که یک دختر تو این دنیا میتونه باشه، همینه، یک خل خوشگل.»
«شبهای تابستان، از خانه همسایهام صدای موسیقی میآمد. در باغهای لاجوردیاش، مردها و دخترها مانند شبپرهها در میان نجواها و شامپاینی و ستارهها رفتوآمد میکردند. بعدازظهرها که آب بالا میآمد، میدیدم که مهمانهایش از برجک قایقش شیرجه میرفتند، یا روی ماسههای داغ ساحلش آفتاب میگرفتند، و دو قایق موتوریاش آبهای تنگه را میشکافتند و تخته اسکیهایی را روی آبشارهایی از کف میکشیدند».
در سالهایی که جوانتر و زودرنجتر بودم، پدرم نصیحتی به من کرد که هنوز آن را در ذهنم مرور میکنم: «هر وقت دیدی که میخوای از کسی ایراد بگیری فقط یادت باشه که آدمهای دنیا همه این موقعیتها رو نداشتن که تو داری»
- تحلیل کتاب گتسبی بزرگ:
کتاب صوتی گتسبی بزرگ توسط همسایه گتسبی؛ مرد جوانی به نام نیک روایت میشود. در واقع نیک در هیچیک از اتفاقات داستان نقش چشمگیری ندارد، اما از دور نظارهگر این اتفاقات است و آنها را روایت میکند.
متن کتاب به قدری از ادبیات منحصربهفرد و غنی برخوردار است که همچنان در مدارس و دانشگاهها تدریس میشود. کتاب صوتی گتسبی بزرگ به خوبی حال و هوای آمریکا را در دهه ۲۰ به تصویر میکشد.
چیزی که موجب جذابیت بیش از پیش کتاب شده است، زبان رمان است. زبان این رمان ادبی و رسمی است و هم عامیانه است و هم خودمانی، هم شاعرانه است هم صمیمی. گویی که راوی داستان نمیداند در رویارویی با وقایع از چه زبانی بهره ببرد.
نکته دیگری که در مورد کتاب صوتی گتسبی بزرگ وجود دارد، نحوه روایت داستان است که گاه راوی به روش اولشخص و گاهی نیز به روش سوم شخص داستان را روایت میکند.
- درباره اسکات فیتزجرالد:
فرانسیس اسکات کی فیتزجرالد؛ نویسنده آمریکایی در تاریخ ۲۴ سپتامبر ۱۸۹۶ در خانوادهای کاتولیک چشم به جهان گشود. آثار این نویسنده اغلب نمایانگر عصر جاز در امریکا به شمار میرود.
وی اولین رمان خود را در ۱۳ سالگی و در روزنامه مدرسه به چاپ رساند. قابل ذکر است که وی در سن ۱۶ سالگی به علت افت در درس از آکادمی سنت پاول اخراج شد و به همین دلیل به مدرسه نیومن انتقال یافت. در نهایت خانواده اسکات با زحمت و با کمک گرفتن از خاله اسکات، وی را برای ادامه تحصیل به دانشگاه پرینستون میفرستند، اما اسکات پس از سه سال تحصیل در این دانشگاه، درس خود را نیمهکاره رها میکند.
از جمله دیگر آثار این نویسنده میتوان به زیبا و ملعون، لطیف است شب، این سوی بهشت، عشق آخرین تایکون، بازگشت به بابل، آخرین قارون، داستانهای نیویورکر و... اشاره نمود.
در نهایت اسکات فیتزجرالد در تاریخ ۲۱ دسامبر ۱۹۴۰ درگذشت.
چرا وقتی گوینده یه جایی اشتباه میخوند و دوباره برمیگشت اصلاحش میکرد اون قسمتارو حذف نکردید ؟ ولی در کل آقای عمرانی عالی بودن
در مورد داستان بگم که من خوشم نیومد و شاید چون بهش میگن شاهکار توقعتو زیاد میکنه اما چیز خاصی نداشت و نمیدونم شاید اگه غربی بودیم بیشتر میفهمیدیم نویسنده چی میخواد بگه
5
یک شاهکار بی نظیر که طعم عشق راستین رو به آدم میچشونه.گوینده هم با کیفیت خوب ولی نه بسیار بی نقص گویندگی میکنند.
5
بهترین اجرا و ترجمه کتاب گتسبی بزرگ، همین نسخه هست.
من چند سال قبل از نوار شنیدمش.