این روزها کتابهایی در سطح دنیا متداول شده که بسیار کوتاه هستند، شاید بشود اسمشان را گذاشت:کتابک، خواندنیهای کوتاه یا کتابچه. از قضا این «خواندنیهای کوتاه» بسیار مورد استقبال قرار گرفتهاند.
نوولا در همین راستا تهیه شده است، «نوولا» مجموعه کتابهای کوتاه و پرکاربردی است که به تلاش انتشارت نوژین مهیا شده است. وجه تمایز «نوولا» این است که شما با مطالعۀ آنها میتوانید در کمترین زمان خودتان را در حال و هوای رمانهای بسیار پر حجم کلاسیک، احساس کنید.
ما شاید برای اولین بار یک ترجمۀ معتبر و دقیق از چکیدهرمان های کلاسیک به فارسی گردآوردهایم. قابل توجه است که این چکیدهها به دست یک نویسندۀ انگلیسیزبان به شیوۀ دقیق و علمی نوشته شده و هدفش ایجاد انگیزه به مطالعۀ ادبیات کلاسیک است.
پس دیگر نیازی نیست برای مطالعۀ رمانهای محبوب خود، کتابهایی قطور تهیه کنید؛ «نوولا» چکیدههایی مفید و دقیق از رمانها برای شما فراهم آورده تا اگر به رمانی خاص علاقه داشتید، به مطالعۀ نسخۀ کامل آن هم بپردازید و از خواندن ادبیات کلاسیک لذت بیشتری ببرید.
در اینجا خلاصه رمانِ «ماه الماس» اثرِ ویلکی کالینز برای شما فراهم شده است.
تاریخ الماس زرد یا ماهالماس به قرن یازدهم و معبد هندوی سومنات مقدس برمیگردد. در آن روزگار، ماه الماس بر پیشانی یک الههٔ هندو میدرخشیده. وقتی که معبد توسط یک فاتح مسلمان تسخیر شد، الماس به طور مخفیانه به جای امنی در یکی از شهرهای مقدس هند انتقال داده شد. الههٔ حاکم آنشهر دستور داد که سه روحانی باید روز و شب آنرا نگهبانی کنند. روحانیان متعهدانه از آن مواظبت کردند تا در اوایل سدهٔ هجدهم، فاتحان مسلمان به معبد حمله کردند و الماس به مالکیت فرماندهای مسلمان درآمد. در اواخر همان قرن، سلطانِ سرینگاپاتام الماس را در دستهٔ دشنهای جای داد و آن را در خزانهٔ کاخش نگه داشت. در تمام آن سالهای حکومت اسلامی در هند، سه روحانی نگهبان خود را مسلمان وانمود کردند و از الماس محافظت کردند. در ماه می سال ۱۷۹۹، بریتانیاییها به قلعهٔ سرینگاپاتام یورش بردند و سه نگهبان توسط سرهنگ جان هرنکسل کشته شدند که یکی از آنها هنگام مرگ دشنه را در دست داشت.