روزگار ما زمان فروریختگی مرزها و آشوبزدگی ذهنهاست. در فزایندگی بیامان دادههای هوش بشری، هرگمانهای به ترازوی نقد سنجیده میشود و هر نگرهای به مواجهه با عرصههای دگرگون شوند فهم میرود. این، هم نقشی است که پرسمانهای مهم فکری در آینه جهان جدید وامینمایند. در این میان، جامعه ما، ایستاده بر فراز استوارترین بنیادهای دینی و آیینی، به درنگی ژرفتر در حافظ تاریخی خویش نیازمند است تا زوایای پنهان سنت و بسترهای آشکار حرکت عصری خود را دیدهورانه تماشا کند. گذر از پیچ و تابهای راه دشواری که فراپیش ما است، آسان نیست. بیگمان،تنها رویکرد دانشوران صاحبان خرد به ساحتهای گوناگون وجود آدمی است که هنجارهایی نو میزاید و دریچههایی تازه میگشاید.
ما نمیتوانیم ـ و نمیسزد ـ که همه وقت، تنها تماشاگران تاریخی حرکت شتابند جهان بمانیم و خویشتن را پارهای جدا افتاده از این تکاپوی مواج بدانیم. بسا پرسشها که چون خاری ذهن جستوجوگر دانشپژوهان ما را میخلد و چار آن، تنها پژوهشهای خردورزان شیفته و شیدا است. آن کسی که چشم به خورشیدهای فروزند همواره شعلهور میدوزد، افق را تاریک و تنگ نمیپندارد. ما بر سکوی استواری ایستادهایم که طوفانهای سهمگین را تاب و توان فروشکستن آن نبوده است. امروز نیز کوششهای خالصانه وعالمان اهل نظر، با رهیافتی نو به آفاق اکنون، میتواند سپهری شکوهمندتر از گذشته پس چشمها بیاورد و باغی سرسبز از دیروز بپرورد.
کانون اندیشه جوان، جوانهای است سربرکرده از دل نیازها که میکوشد در این میانه، برای پرکردن گسستها و خلاها، همتی بایسته در کار کند و به یاری ارباب دانش و بینش، زمینهساز تفهیم وتفاهم سازهمند فکری و داد و ستد هماهنگ فرهنگی باشد. تکیه و تأکید ما بر ارجگذاری پژوهشهای جدی و نفیس در عرصههای گوناگون معرفتی است.
این کتاب نیز حاصل کاوشی میسور و ممکن در پیوند عرفان و شریعت است که به بررسی چگونگی این پیوند و تعامل میپردازد. کوشش محقق گرانمایه، جناب آقای دکتر سید یحیی یثربی را سپاس میگوییم و با ارادت و احترام، همراهی همه صاحبان اندیشه و دوستداران فکر و فرهنگ را امید میبریم.