
فلسفه قارهای و معنای زندگی
نسخه الکترونیک فلسفه قارهای و معنای زندگی به همراه هزاران کتاب دیگر از طریق اپلیکیشن رایگان فیدیبو در دسترس است. همین حالا دانلود کنید!
نقد و بررسی فلسفه قارهای و معنای زندگی
درباره کتاب فلسفه قارهای و معنای زندگی
کتاب «فلسفه قارهای و معنای زندگی» The Death of God and the Meaning of Life نوشتهی «جولیان یانگ» در سال 2003 منتشر شد. این کتاب جزو آثار فلسفی و جامعهشناختی است که معنا و مفهوم زندگی را بررسی میکند. از زمان حضور انسان تا قرن حاضر تمامی دانشمندان و فلاسفه به دنبال پاسخی برای این پرسش هستند: «معنای زندگی چیست؟» از دانشمندان یونان و رم باستان تا دانشمندان عصر روشنگری و چند سدهی اخیر همگی دغدغهمند مسئله معنای زندگی هستند. آنها طی سالها پژوهش و مطالعات مختلف به نظریات و برداشتهای متفاوتی رسیدهاند و از طریق اسناد و کتابها آنها را به ارث گذاشتهاند. «جولیان یانگ»، فیلسوف آمریکایی نظریات هر یک از دانشمندان و فلاسفهی چند قرن اخیر را در کتاب «فلسفه قارهای و معنای زندگی» گردآوری و بررسی کرده است و که مطالعهی آن برای علاقهمندان به مباحث فلسفی بسیار جذاب است.
«جوليان يانگ» این کتاب را طی دو بخش زیر به نگارش درآورده است:
- بخش اول: فلسفهی قارهای محافظهکار
- بخش دوم: فلسفه قارهای رادیکال
کتاب «فلسفه قارهای و معنای زندگی» در فصل اول نگاهی جامع و کامل بر روی نظریههای افلاطون، کانت، کی یرکگارد، فروید، نیچه، هگل، مارکس و فلاسفهی دیگر دارد. «جولیان یانگ» در طی این فصل زندگی، جریانهای فکری و نظریات این افراد را بررسی و گاها آنها را با یکدیگر مقایسه کرده است، به همین دلیل مطالعهی این اثر سبب میشود خواننده با گنجینهای از اطلاعات باارزش و قابلتأمل روبهرو شود. «جولیان یانگ» در این اثر دیدگاه اخلاقی، معنوی و مذهبی هر یک از این دانشمندان را واکاوی کرده است. برای مثال در فصل اول این کتاب میتوانید دربارهی کانت و مسیحیت، نقد کی یرکگارد بر زندگی حسانی، خدا و فناناپذیری، بودیسم اروپایی و آرمانشهر کمونیستی بخوانید. در بخش دوم کتاب، «جولیان یانگ» به دنبال پیدا کردن معنا و مفهوم زندگی از فلسفهی قارهای محافظهکار به سمت فلسفهی قارهای رادیکالی میرود.
درباره جولیان یانگ
«جولیان یانگ» Julian Young فیلسوف آمریکایی در سال 1943 به دنیا آمد. او در فلسفهی قارهای، هنر، محیطزیست و دین تخصص دارد و استاد دانشگاه ویک فارست آمریکا است. شهرت این چهره به دلیل تخصص در فلسفهی پساکانتی است. او تا امروز بیش از ده کتاب در این حوزه نگاشته است، علاوهبر کتاب «فلسفه قارهای و معنای زندگی»، کتاب «شوپنهاور» از این نویسنده هم به فارسی ترجمه شده است که نسخهی الکترونیک آن هم در سایت و اپلیکیشن فیدیبو موجود است.
ترجمه کتاب فلسفه قارهای و معنای زندگی به زبان فارسی
کتاب «فلسفه قارهای و معنای زندگی» نوشتهی «جولیان یانگ» با ترجمهی «بهنام خداپناه» از سوی انتشارات حکمت در سال 1396 منتشر شد که نسخهی الکترونیک آن در همین صفحه از فیدیبو برای خرید و دانلود موجود است. «بهنام خداپناه» مترجم این اثر تحصیلاتش را در رشتهی فلسفه دین در دانشگاه علامه طباطبایی به سرانجام رسانده است. از ترجمههای دیگر او میتوان به «درآمدی بر فهم هرمنوتیک» اثر «لارنس كی. اشميت» و «آزادی حیوانات» اثر «پیتر سینگر» اشاره کرد که نسخهی الکترونیک و صوتی آنها در سایت و اپلیکیشن فیدیبو موجود است.
نسخهی اول کتاب «فلسفه قارهای و معنای زندگی» نوشتهی «جولیان یانگ» در سال 2003 منتشر شده است ولی در چاپ دوبارهی این اثر، نویسنده سه قسمت جدید دربارهی کی یرکگارد، دربارهی فروید و دربارهی مارکس اضافه میکند. «بهنام خداپناه» این اثر را براساس نسخهی سال 2014 که شامل اضافات بالا است ترجمه کرده است.
در بخشی از کتاب فلسفه قارهای و معنای زندگی میخوانیم
زندگی دینی چگونه از زندگی اخلاقی متفاوت است؟ یک نکته کلیدی که در تلاش برای یافتن پاسخی برای این پرسش باید به خاطر سپرده شود این است که هر کدام از سه سپهر وجودی شامل سپهرهای قبلی میشوند.
بنابراین همچنان که امر اخلاقی شامل امر حسانی در صورتی «دگرگون یافته» است، به همین شکل نیز امر دینی شامل امر اخلاقی (و از اين رو امر حسانی)، در صورتی «دگرگون یافته» میشود.
پس تمایز میان امر دینی و اخلاقی در چیست؟ اثر اصلیای که کی یرکگارد در آن استدلال میکند که زندگی دینی صورت متمایز و والاتر وجود در مقایسه با امراخلاقی است کتاب ترسولرز است که در همان سال نگارش یا یا/اين آن نوشته شد و به نظر میرسد که قصد آن تکمیل استدلال همین کتاب اخیر باشد. تمرکز این استدلال بر ماجرای کتاب مقدس درباره ابراهیم است، که از ناحیه خدا برای قربانی کردن پسرش اسحاق، مطابق واژگان کی یرکگارد، بهعنوان «دلیلی بر نشان دادن ایمانش» مأموریت يافته است. در لحظات آخر، در حالی که ابراهیم چاقوی مطیع خود را برای کشتن گرانبهاترین متاع زندگی خویش بالا برده بود، فرشتهای بر او ظاهر شده و به او میگوید قوچی را بهجای پسرش قربانی کند.
کی یرکگارد (از راه نویسنده مستعارش، یوهانس دی سیلنتیو) استدلال میکند که «ما» ابراهیم، این «شهسوار ایمان»، را بهعنوان روحی بزرگ که عملی «بزرگ» را صورت داده است میستاییم. واقع امر اين است که به نظر میرسد او ابراهیم را «بزرگترین همهی» قهرمانانی میداند که تاریخ به ما نشان داده است. اما نکته سخت ماجرا اینجاست که ابراهیم یک قهرمان اخلاقی نیست. گرچه او نیروی امر اخلاقی را همچون هرکس دیگران احساس کرده، و از اين رو «دلهرهای» بزرگ را تجربه میکند زیرا آنچه خدا به او فرمان داده است به نظر میرسد، از نقطه نظر اخلاقی، قتل باشد، بزرگی او دقیقاً عبارت است از ایستادگی در برابر اینکه «اغوای» امر اخلاقی عملش را تعیین کند. نتیجه اینکه ما باید «مقولهای» جدید را برای توصیف والاترین شکل وجود انسانی، یعنی «شکل دینی» تشخیص دهیم. (ممکن است در اینجا مصرانه این اعتراض را مطرح کنیم که «ما» ابراهیم را بیش از یک بمبگذار انتحاری تحسین نمیکنیم، اما به باور من در این مرحله از استدلال او، برداشت کی یرکگارد از ضمیر «ما» تنها در اشاره به مسیحیان متعهدی است که کتاب مقدس را یگانه منبع خطاناپذیر حقیقت لحاظ میکنند. بعدها او استدلالی مستقل را به دست خواهد داد که بر اساس آن غیر مسیحیان باید به «ما» ی مسیحی ملحق شوند زیرا آنها نیز باید امر دینی را والاترین «سپهر وجود» لحاظ کنند.)
نظرات کاربران درباره فلسفه قارهای و معنای زندگی